Martin 000JR-10 Akoestische gitaar
-€ 93,00

Martin 000JR-10 Akoestische gitaar

In navolging van Martin's Dreadnought Junior is er nu ook een Auditorium Jr, de 000JR-10. Een 24-Inch scale gitaar met massief Sitka spruce top en massief sapele hout voor de zij- en achterkant. Wordt geleverd met Martin's originele soft gig bag.

€ 673,00 € 766,00 - € 93,00
Inclusief belasting
 In bestelling (Verwacht 30-11-2019)
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

De Martin 000JR-10 is een junior uitvoering van Martin's Auditorium gitaar met massieve houtdelen voor de body. Een 000JR-10 heeft een Sitka spruce top en sapele voor de zij- en achterkant. Auditorium's staan bekend om hun gebalanceerde sound en met de Junior weet Martin dit karakter te behouden. Zijn finish is gesatineerd, zowel de body als de hals. Op de hardhouten hals gebruikt Martin gecertificeerde FSC® Richlite voor de toets, wat de kenmerken van ebben heeft. Ook wordt dit gebruikt voor de brug. Omdat steeds meer gitaristen de voorkeur geven aan een iets bredere hals, is deze 000JR-10 uitvoering met een 44.5mm hals (Standaard is 43mm), dit is gemeten bij de topkam. Martin maakt gebruik van een Plek® machine. Hierbij wordt de gitaar onder spanning gecontroleerd en afgesteld voor een optimale toon en bespeelbaarheid. Hij wordt geleverd met originele Martin soft gig bag.

Sitka Spruce (Sitka Fichte)
Fichte wordt gebruikt voor bovenbladen van akoestische gitaren. Sitka Spruce komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterker, elastischer en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking.

Sapele
Het wordt meestal gebruikt voor de zij- en/of achterkant van de kast. Voor gitaristen die op zoek zijn naar een extra warme sound, kan een bouwer ook kiezen om dit hout voor het bovenblad te gebruiken. Sapele wordt soms ten onrechte aangeduid als Afrikaanse Mahonie omdat het veel overeenkomsten vertoont met de West-Afrikaanse hout khaya, die commercieel bekend als Afrikaanse Mahonie. Sapele is een zeer duurzaam en een relatief snel groeiende hout. Kenmerkend is de sustainrijke warme sound en ten opzichte van mahonie heeft het een beetje meer hoog.

FSC® Certified Richlite
Martin gebruikt dit hoogwaardig vezelrijk kunststof om het milieu te sparen. Het is geen goedkoop materiaal maar heeft enorm veel overeenkomstige eigenschappen met ebben, iets minder helder. Het is duurzaam, ongevoelig voor vocht maar heeft wel een open structuur zoals echt hout.

Auditorium Junior
Voor gitaristen die een standaard mensuurlengte van 25 of 25.5-Inch te groot vinden of opzoek zijn naar een compacter gitaar is de 000JR een aanrader. De scale is bijna 4cm compacter, namelijk 24-Inch. Ook de bodyverhoudingen zijn hierop aangepast en is dus ook minder diep. Dit merk je en voel je gelijk. Auditorium modellen kenmerken zich door de geweldige balans, zo ook deze 000JR.

Plek® Machine
De meeste volledig houten gitaren worden door Martin nauwkeurig afgesteld, een Plek® machine zorgt voor een optimale afstelling. Als een gitaar klaar maar er nog geen snaren opzitten wordt hij in de Plek machine geplaatst. Deze simuleert de snaarspanning en een wieltje loopt alle posities na en waar nodig worden  de fretten aangepast. Zo intoneert, klinkt en speelt de gitaar uitstekend.

Element
Standaard is er geen element ingebouwd. Maar kiest u voor de 000CJR-10E, dan zit er standaard een Fishman element ingebouwd en heeft u ook een cutaway.

Model: 6-Snarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief sitka fichte
Bracing: Scalloped X
Zij- & Achterkant: Massief sapele
Bodybinding: Zwart kunststof
Rosette: Multi-Stripe
Mensuurlengte: 610mm
Hals: Geselecteerd hardhout met Junior profiel
Halsbinding: Geen
Toets: FSC® Certified Richlite
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 20
Slagplaat: Geen
Mechanieken: Standaard gesloten
Brug: FSC® Certified Richlite
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Geen
Afmetingen: Body onder: ?mm, Body boven: ?mm, Body midden: ?mm, Body dikte: ?mm & Topkambreedte: 44.5mm
Kleur: Naturel gesatineerd
Accessoires: Martin gitaarhoes
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Datasheet

000JR-10

Je bent misschien ook geïnteresseerd in