Solid Body HH zijn elektrische gitaren met massieve body en twee humbuckers.

Solid body HH gitaren zijn elektrische gitaren met een massief houten body en twee humbuckers. De keuze van materialen is bepalend voor toon en kwaliteit.

Kies je voor een lichte houtsoort dan is de respons snel en sustain beperkt. Mahonie is een zwaarder houtsoort, dus de omgekeerde eigenschappen. Wanneer een bouwer kiest voor een mahonie body met een esdoorn top maak je optimaal gebruik van respons en sustain.

Een humbucker is een dubbelspoels element met een warmer en voller dan een single coil. Ook is het  probleem zoals een brom gereduceerd. Met twee humbuckers heb je een diversiteit aan klanken van warme geluid bij het halselement tot agressieve tonen bij het brugelement.

Natuurlijk valt er nog veel meer te vertellen over verschillende mogelijkheden in deze categorie. Maar gitaristen die voor een elektrische gitaar kiezen met twee humbuckers houden van blues, pop, rock en/of metal.

Lees meer

JS32T Kelly Elektrisch gitaar Black

De Jackson JS32T is een zwarte elektrische gitaar met de populaire Kelly bodyvorm. Lekker scheuren op deze gitaar en wordt inclusief Jackson hoes geleverd.
€439,00 €299,00

KE5FR Kelly Elektrisch gitaar Black

Deze in Japan gebouwde Jackson KE5FR Kelly heeft 2 Seymour Duncan humbuckers voor de traditionele metal sound of classic rock en Floyd Rose tremolo.
€1.299,00

RX10D Rhoads Elektrisch gitaar Black

De Jackson RX10D is een Randy Rhoards model in Black. Een gitaar met geschroefde hals op een elzen body. Twee Duncan Designed humbuckers en Floyd Rose tremolo.
€549,00

SLSXMG Super Light Soloist Elektrisch gitaar Natural

De Jackson SLXT is een Super Light Soloist model gitaar uit de X-Serie in Natural. De body is voorzien van een maple top, gelijmde hals en EMG humbuckers.
€599,00

Albert Lee Elektrisch gitaar Candy Red

Deze Albert Lee signature Music Man gitaar heeft drie single coil elementen, Tremolo systeem, white pearloid pickguard en Candy red finish.
€2.060,00

Albert Lee Elektrisch gitaar Vintage Sunburst

Deze Albert Lee HH signature Music Man gitaar heeft een Afrikaans mahonie body, rosewood neck, twee DiMarzio Custom humbuckers en Vintage sunburst finish.
€2.423,00

Armada Elektrisch gitaar Quilted Sunburst

De Music Man Armada Quilted Sunburst heeft een mahonie body met quilted esdoorn v-vormige inzet, dit is uniek. Een full optie uitvoering.
€3.830,00

Artisan Majesty Elektrisch gitaar Marrone

De Artisan Majesty is de favorite gitaar van John Petrucci. Kenmerkend zijn de mahonie body, goudkleurige hardware en goede toegang tot de zowel de hoge als lage posities.
€3.888,00

Axis Super Sport Elektrisch gitaar Black Cherry Burst

Deze Music Man Axis Super Sport HH Standard in Black cherry burst heeft twee DiMarzio humbuckers, maple toets, bookmached figured maple top en Matching headstock.
€2.113,00

Luke 3 HH BFR Elektrisch gitaar Hazel Burst

Steve Lukather's Music Man Luke 3 HH Elektrisch gitaar in BFR Editie met Hazel Burst finish en Flamed maple top. Select Roasted Maple Neck met rosewood toets.
€3.689,00
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »