Jazzgitaren, Hollowbody gitaren en Semi Akoestische gitaren

De naam Jazzgitaren is een ruim begrip, het zijn niet alleen gitaren waar men jazzmuziek op kan spelen. Het zijn van oorsprong vioolachtige gitaren. Arched (gewelfd of rondlopend) boven en achterkant. Ook de f-gaten laten nog zien dat de viool er invloed in heeft gehad. Eind jaren veertig werden er magnetische elementen geplaatst om hem uit te kunnen versterken. Merken als Gibson en Gretsch waren toen de merken. Inmiddels zijn er meerdere bouwers en merken die hun eigen visie op de hollowbody gitaar hebben losgelaten, maar altijd met een knipoog naar de viool.

Hollowbody gitaren zijn kostbaar om te maken en voor een geweldig exemplaar ben je al snel duizenden euro's kwijt. D'Angelico en Eastman hebben een perfecte balans tussen prijs en kwaliteit. Daarom hebben deze twee merken een prominente plek in ons assortiment.

Je kan je gewenste jazzgitaar online bij ons bestellen, maar een bezoekje in onze winkel is vaak de moeite. Even aanraken en zien wat je koopt.

Voordat wij een gitaar in de winkel plaatsen, versturen of voordat u hem koopt, controleren en stellen wij de gitaar af zodat u thuis lekker kunt genieten van uw aankoop.

Lees meer

EXL1 Hollowbody gitaar

De EXL1 is een eerbetoon aan master-builder John D’Angelico’s originele ontwerp, de EXL-1 is een legendarisch instrument. Deze hollowbody jazzgitaar heeft een traditionele Natural finish.
€1.429,00

EXL1 Hollowbody gitaar Vintage Sunburst

De EXL1 is een eerbetoon aan master-builder John D’Angelico’s originele ontwerp, het is een legendarisch instrument. Deze hollowbody jazzgitaar heeft een klassieke Vintage sunburst finish.
€1.429,00

AR372CE Hollowbody gitaar Sunburst

Deze Eastman AR372CE is een 16-Inch Archtop gitaar met twee Kent Armstrong element en Sunburst finish. Kenmerkend zijn de midden georiënteerd toonkarakter en 3.3-Inch kastdikte.
€1.199,00

AR503CE Hollowbody gitaar Sunburst

Deze Eastman AR503CE is een 16-Inch Archtop gitaar met Kent Armstrong humbucker, fichte bovenblad, esdoorn kast en Sunburst finish. De body dikte heeft van 2.6-Inch.
€1.449,00

AR605CE Hollowbody gitaar Classic

Eastman AR605CE is een 16-Inch Archtop gitaar met floating pickup en Classic finish. Hij heeft een kast met massieve houtdelen.
€1.999,00

T386 Hollowbody gitaar Red

De Eastman T386 in Red is een Thinline gitaar met dubbele cutaway. Dit maakt hem meer geschikt voor pop, rock en blues.
€1.099,00

Corsair TOM Hollowbody gitaar Gloss Walnut

Schecter Corsair vinden we veelal terug bij blues en jazz gitaristen. Door zijn hollowbody heeft hij minder sustain, maar meer openheid.
€1.229,00 €999,00

AR371CE Hollowbody gitaar Blonde

Eastman AR371CE is een 16-Inch Archtop gitaar met een Kent Armstrong element en Blonde finish.
€1.159,00

AR371CE Hollowbody gitaar Classic

Eastman AR371CE is een 16-Inch Archtop gitaar met een Kent Armstrong element en Classic finish.
€1.099,00

AR371CE Hollowbody gitaar Sunburst

Eastman AR371CE is een 16-Inch Archtop gitaar met een Kent Armstrong element en Sunburst finish.
€1.099,00
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »