Concert gitaren

Het begrip concert gitaar kan op twee manieren worden uitgelegd. Als eerste na de vorm van de body, een 0-Style. Maar ook de toepassing om uitvoeringen/concerten te geven.

Concert gitaren, Spaanse gitaren, Romantische gitaren en klassieke gitaren zijn benamingen voor nylonsnarige akoestische gitaren. Dit type gitaar is bij uitstek geschikt om gitaar te leren spelen. Door de brede hals liggen de snaren iets verder uit elkaar en zo is er meer ruimte voor de vingers zonder dat deze andere snaren ongewenst belemmeren. Ook zit er minder spanning op (t.o.v. een western gitaar), zodat het minder zeer doet op je vingers als je de snaren indrukt.

Welke gitaar is nu de beste om mee te beginnen? Om te leren spelen is het niet nodig een gitaar van 800 Euro te kopen, maar een gitaar van 80 Euro is ook niet alles. Voor de toon en levensduur is een gitaar met een massief bovenblad een aanrader. Salvador Cortez zijn qua prijs erg aantrekkelijk omdat ze in Azië worden gebouwd, waar de kosten lager zijn. Spaanse gitaren, die dus echt uit Spanje komen, zijn meer afgestemd op de verwachtingen van de Europese markt. Jarenlange ervaringen, technieken en knowhow van generatie op generatie hoor je terug in de klank. Natuurlijk is de prijsklasse van een Alhambra of Prudencio Saez iets hoger.

Speelt u al wat langer gitaar en opzoek naar een beter instrument, dan is het misschien verstandig om onze winkel te bezoeken. Wij willen u graag de verschillen tussen gitaren laten zien en horen.

Lees meer

5P Klassiek gitaar Natural

De Alhambra 5P is een klassiek gitaar, geschikt voor de gevorderde gitarist. Speciaal geplaatst zangbalken zorgen voor een beter volume en rijke toon.
€709,00

7P Classic Klassiek gitaar Natural

Het klassiek gitaar model 7P Classic combineert Alhambra de nieuwste technologie en het beste hout om traditionele gitaren te maken gebaseerd op modellen uit de jaar 70.
€969,00

Iberia 50th Anniversary Klassiek gitaar Natural

Deze Iberia is een klassieke nylonsnarige gitaar met Ziricote zij- en achterkant. Het gaat om een gelimiteerde oplage vanwege Alhambra's 50th Anniversary.
€529,00

004A Klassieke gitaar

Prudencio Saez 004A is een instap klassiek gitaar waar je als beginner jaren plezier van zult hebben. Een in Spanje op traditionele wijze gebouwd instrument.
€435,00

008 Klassieke gitaar

Prudencio Saez 008 is geschikt voor de gitarist die het gitaarspel weer eens wilt oppakken. Door het gebruik van ceder en walnoten heeft hij een rijke klank.
€445,00

028 Klassieke gitaar

Prudencio Saez 028 is een klassiek gitaar opgebouwd uit massieve houtdelen. Palissander voor de kast, dit is erg populair bij gitaristen vanwege het warme karakter.
€1.009,00

G3 Klassieke gitaar

Prudencio Saez G3 is de meest betaalbare klassieke gitaar met massieve houtdelen die in Spanje wordt gebouwd. . Ceder bovenblad gecombineerd met sapele kast.
€589,00

CC06 Klassieke gitaar

Salvador Cortez CC06 is een instap klassieke gitaar met goede prestaties. Door de matte lak is de klank optimaal. Ceder bovenblad en agathis zij- & achterkant.
€170,00 €139,00

CC10 Klassieke gitaar

Salvador Cortez CC10 is een betaalbare klassieke gitaar die prettig speelt. Door de speciale halsconstructie is hij duurzaam. Een perfecte gitaar voor beginners.
€190,00 €154,00

CC10BK Klassieke gitaar Black

Op zoek naar een zwarte klassieke gitaar? Kijk eens bij deze Salvador Cortez CC10BK. Deze heeft namelijk een Black finish. Prettig spelend en een goede klank.
€206,00 €169,00

CC22 Klassieke gitaar

Salvador Cortez CC22 is een prettig spelende klassieke gitaar voor de beginner. Door het massief houten bovenblad klinkt hij als beste in zijn prijsklasse.
€266,00 €215,00

CC60 Klassieke gitaar

Salvador Cortez CC60 is een klassieke gitaar uit de Solid Top Concert serie. Kwalitatief betere hout keuze resulteert in een mooiere klank en betere afwerking.
€435,00
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »