Concert gitaren van Admira, Alhambra, Esteve, Prudencio Saez en Salvador Cortez.

Het begrip concert gitaar kan op twee manieren worden uitgelegd. Als eerste na de vorm van de body, een 0-Style. Maar ook de toepassing om uitvoeringen/concerten te geven.

Concert gitaren, Spaanse gitaren, Romantische gitaren en klassieke gitaren zijn benamingen voor nylonsnarige akoestische gitaren. Dit type gitaar is bij uitstek geschikt om gitaar te leren spelen. Door de brede hals liggen de snaren iets verder uit elkaar en zo is er meer ruimte voor de vingers zonder dat deze andere snaren ongewenst belemmeren. Ook zit er minder spanning op (t.o.v. een western gitaar), zodat het minder zeer doet op je vingers als je de snaren indrukt.

Welke gitaar is nu de beste om mee te beginnen? Om te leren spelen is het niet nodig een gitaar van 800 Euro te kopen, maar een gitaar van 80 Euro is ook niet alles. Voor de toon en levensduur is een gitaar met een massief bovenblad een aanrader. Salvador Cortez zijn qua prijs erg aantrekkelijk omdat ze in Azië worden gebouwd, waar de kosten lager zijn. Spaanse gitaren, die dus echt uit Spanje komen, zijn meer afgestemd op de verwachtingen van de Europese markt. Jarenlange ervaringen, technieken en knowhow van generatie op generatie hoor je terug in de klank. Natuurlijk is de prijsklasse van een Alhambra of Prudencio Saez iets hoger.

Speelt u al wat langer gitaar en opzoek naar een beter instrument, dan is het misschien verstandig om onze winkel te bezoeken. Wij willen u graag de verschillen tussen gitaren laten zien en horen.

Lees meer

CC22 Klassieke gitaar

Salvador Cortez CC22 is een prettig spelende klassieke gitaar voor de beginner. Door het massief houten bovenblad klinkt hij als beste in zijn prijsklasse.
€266,00 €229,00

A2 Klassieke gitaar Naturel

De Admira A2 klassieke gitaar komt uit de Handcrafted serie. Een in Spanje gebouwde gitaar met massief ceder bovenblad en sapele voor de rest van de kast.
€339,00

A4 Klassieke gitaar Naturel

De Admira A4 klassieke gitaar komt uit de Handcrafted serie. Een in Spanje gebouwde gitaar met massief ceder bovenblad en ebben voor de rest van de kast.
€399,00

A6 Klassieke gitaar Naturel

De Admira A6 klassieke gitaar komt uit de Handcrafted serie. Een in Spanje gebouwde gitaar met massief ceder bovenblad en palissander voor de rest van de kast.
€439,00

A15 Klassieke gitaar Naturel

De Admira A15 klassieke gitaar komt uit de Handcrafted serie. Een in Spanje gebouwde gitaar met massief ceder bovenblad en palissander voor de rest van de kast.
€689,00

A20 Klassieke gitaar Naturel

De Admira A20 klassieke gitaar komt uit de Handcrafted serie en heeft massieve houtdelen. Een in Spanje gebouwde gitaar met ceder bovenblad en palissander voor de rest van de kast.
€1.099,00

1C Klassieke gitaar

Alhambra's 1C is een populaire klassieke gitaar bij beginners. Een goed gebouwde gitaar met hand geselecteerde houtdelen en nette afwerking. Een aanrader door docenten.
€349,00

1C Klassieke gitaar Black Satin

Er zijn gitaristen die op zoek zijn naar een goede zwarte klassieke gitaar voor beginners, Alhambra maakt sinds kort de 1C in gesatineerd zwart.
€349,00

3C Klassieke gitaar

Alhambra's 3C is een studie gitaar met een hoge prijs/kwaliteit verhouding. Deze klassieke gitaar heeft een diepe toon, warm karakter en prachtige afwerking.
€460,00

5P Klassieke gitaar

De Alhambra 5P is een klassieke gitaar, geschikt voor de gevorderde gitarist. Speciaal geplaatst zangbalken zorgen voor een beter volume en rijke toon.
€749,00

7P Classic Klassieke gitaar

Het klassieke gitaar model 7P Classic combineert Alhambra de nieuwste technologie en het beste hout om traditionele gitaren te maken gebaseerd op modellen uit de jaar 70.
€1.029,00

8P Klassieke gitaar

Alhambra 8P is klassieke gitaar die op concervatoria gebruikt wordt. Hij wordt gebouwd door een klein team van meer ervaren bouwers. Klinkt luid, vol en fel.
€1.439,00
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »