• Hagstrom HJ500 Hollowbody gitaar Black Gloss
  • Hagstrom HJ500 Hollowbody gitaar Black Gloss
  • Hagstrom HJ500 Hollowbody gitaar Black Gloss
  • Hagstrom HJ500 Hollowbody gitaar Black Gloss
  • Hagstrom HJ500 Hollowbody gitaar Black Gloss

Hagstrom HJ500 Hollowbody gitaar Black Gloss

Hagstrom HJ500 Hollowbody gitaar Black Gloss
Artikelnummer:
HJ50009
Levertijd:
Bel of mail ons voor een indicatie
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:

€829,00 €799,00

Incl. btw
Model: 6-Snarige hollowbody gitaar
Body: Gelamineerd esdoorn
Mensuurlengte: 628mm
Hals: Esdoorn
Halsvorm: Standard
Halsbinding: Crème
Halsbreedte: 43mm bij topkam
Toets: Resinator™
Toetsinleg: Pearloid blokken
Fretten: 22 Medium jumbo
Elementen: 2x HJ50 Humbucker
Electronica: 2x Volumeregeling, 2x Toonregeling & 3-Standenschakelaar
Slagplaat: Zwart
Brug: Jimmy Ebony met trapeziumvormige Hagstrom staartstuk
Mechanieken: Hagstrom Design 18:1
Hardware kleur: Goudkleurig
Kleur: Black gloss
Afmetingen:
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Deze Hagstrom HJ500 is uitgevoerd in Black gloss, het is een hollowbody gitaar met standaard formaat body. Eén van de meest bewonderde gitaarbouwers, Jimmy D’Aquisto, heeft samen met Hagstrom deze prachtige jazzgitaar ontwikkeld. De HJ 500 met de HJ50 humbuckers kan veel meer dan alleen jazz – ook rock klinkt stevig en écht met dit instrument. “Cleane”, vette jazzloopjes en “walking-bass chord-compings” zijn echter duidelijk de sterkte van deze gitaar. De ebben brug en TUSQ topkam zorgen voor een optimale akoestische klank. De body is voorzien van een enkele cutaway en is opgebouwd uit gelamineerde esdoorn houtdelen. Dit is essentieel om de gitaar op hogere volumes te kunnen gebruiken. De scale is 24.75-Inch en dat is overeenkomstig met de traditionele modellen. Speciaal voor deze gitaar zijn HJ50 humbuckers gebruikt met een goudkleurige kap, ze klinken uitstekend voor blues, rock, jazz en fusion.

Body
Deze hollowbody archtop heeft een enkele cutaway. Om het rondzingen op het podium te beperken is hij is opgebouwd uit gelamineerde esdoorn houtdelen die onder hoge druk zijn samengeperst. Esdoorn klinkt harder als bijvoorbeeld mahonie. De klankkast is volledig hol, dus zonder versterker heb je nog steeds een redelijke akoestische klank. Langs de body en f-gatten zijn decoratieve crème kleurige binding aangebracht.

Hals
Hij bestaat uit twee delen esdoorn die onderling met elkaar zijn verlijmd. Alle Hagstrom elektrische gitaren en basgitaren zijn voorzien van een gepatenteerde H-Expander™ truss rod. Dit zorgt voor een betere verdeling van de spanning over de gehele lengte van de hals. Relatief licht van gewicht doordat er gebruik gemaakt wordt van een speciale metaal legering. Het resultaat een dunne hals en lage actie, Hagstrom's reputatie is "The world’s fastest playing guitar". De H-Expander™ truss rod zorgt niet alleen voor een stabiele hals, maar draagt ook bij aan Hagstrom’s unieke toon en levert meer sustain. De hals is verlijmd in de body, een zogeheten set-in neck.

Toets
Hagstrom maakt gebruik van Resinator™ wood, dit is geen echt hout maar een composite materiaal. Houtvezels met hars die onder hoge druk worden geperst met als resultaat een hogere dichtheid en meer stabiliteit dan standaard houtsoorten. Dit verminderd de zogeheten dead spots, dit zijn minder goed resonerende posities op de toets. Resinator™ wood is redelijk te vergelijken met hoogwaardig ebben, helder van toon met prachtige harmonische boventonen. Voor de inleg zijn pearloid blokken gebruikt. Aan de zijkant van de toets is een crème kleurige binding aangebracht en daar zitten zwarte positieaanduidingen in de vorm van stippen. Hagstrom kiest voor een radius van 15", wat goed past bij de 24.75-Inch mensuurlengte.

Elementen
Twee Hagstrom HJ50 humbuckers met vernikkelde kappen klinken helder en dynamisch. Dankzij een krachtige basis krijgt iedereen zin om deze alternatieve muzikale aanpak op z’n minst eens te verkennen. 

Brug
Een houten brug op een jazzgitaar geeft de gitaar een natuurlijke akoestische toon. Geen mogelijkheid om de individuele intonatie van de snaren in te stellen, maar dat is bij een akoestische gitaar ook niet. Hagstrom heeft de brug zo gemaakt dat het ook niet echt nodig is. De brug is eenvoudig in hoogte aan te passen door aan de twee wieltjes te draaien. Hij staat los op de body en kan desgewenst iets verplaatst worden.

Hagstrom
Het in 1925 opgerichte bedrijf bouwde aanvankelijk uitsluitend accordeons. Ruim 15 jaar later begon Hagstrom met de bouw van akoestische en klassieke gitaren. In 1958 kwamen de eerste elektrische Hagstrom-gitaren uit. De glinsterende instrumenten met een pearloid-afwerking en gestanste metalen logo’s profiteerden, qua materiaalkeuze, duidelijk van de ervaring, die het merk met de accordeons opgedaan had. Mettertijd begonnen de Hagstrom instrumenten steeds meer op de traditionele constructievormen te lijken. Hagstrom gitaren staan bekend als professionele instrumenten met een superieure bespeelbaarheid, unieke kenmerken en een buitengewone prijs/kwaliteit-verhouding. Ook de nieuwe klassieke lichting blijft vasthouden aan de Hagstrom filosofie van bestendige innovatie en eigentijdse features, zonder echter toegevingen te doen aan het glorierijke verleden. Sinds het prille begin staat de naam Hagstrom voor degelijkheid, flexibiliteit en een uitmuntende prijs/kwaliteit-verhouding – en dat is het enige dat nooit zal veranderen. Tegenwoordig worden Hagstrom instrumenten in verschillende werelddelen gemaakt. Europa, maar ook in Azië. 

Service/Garantie
Natuurlijk heeft u recht op de wettelijk voorgeschreven garantie, maar mocht er na die periode toch iets fout gaan laten wij u niet in de steek. Maar omdat wij alle gitaren uitvoerig controleren voordat wij ze versturen of in onze winkel van eigenaar wisselen, komt het zelden voor dat wij achteraf aanspraak moeten maken op garantie. Alle Hagstrom gitaren hebben nog een laatste control nodig, dit doen wij in onze eigen werkplaats. Koop je een Hagstrom online, dan is de kans groot dat je er nog wat werk aan hebt. Niet bij ons, wij weten van alle Hagstrom gitaren precies waar de fabriek steekjes laat vallen en deze lossen wij op voordat de gitaar verkocht wordt. Voldoet tijdens de check een gitaar niet aan onze kwaliteitseisen, dan gaat hij gewoon terug naar de leverancier. Na jaren in dit vak te zitten weten we waar een gitaar aan moet voldoen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »