Toetsen

Een keyboard (keys) wordt in de Nederlandse taal doorgaans een toetsenboard genoemd, zoals een akoestische of een digitale piano.

Een keyboard heeft een lichte aanslag, de akoestische en digitale piano's hebben gewogen toetsen daardoor is de druk op het toetsenboard zwaarder ( 50 en 55 gram.)

Wat is het verschil tussen een akoestische en een digitale piano.

Een akoestische piano heeft onderhoud nodig zoals minimaal 2 keer per jaar stemmen, en binnen 5 jaar een klein onderhoud.

Een digitale piano heeft geen onderhoud nodig, en hoeft niet gestemd te worden.

Met een digitale piano kan je veel meer doen dan met een akoestische. Je kan ook rustig studeren met hoofdtelefoon zonder dat je gestoord wordt van hinderlijke geluiden.

Voor de beginners zijn er diversen mogelijkheden zoals piano leren spelen met de piano partner 2 dat is een app die gratis op je ipad gezet kan worden.

Keyboards voor de beginnende muzikant en de professionele toetsenist.

Midi keyboards zijn o.a.om aan je computer aan te sluiten dat doe je met software, zo kan je zelf muziek componeren drumklanken inzetten en een uitkomst voor dj's.

Synthesizers van Korg en Arp en Roland hebben een uitgebreide reeks synthesizers.

Workstation is een software gevoelig keyboard waarbij je de mogelijk heb om, Drumpatronen, Digitale Piano's, Synthesizers, te maken je kan je uitleven met de 16 sporen opname studio.

Accordeons voor beginners leverbaar van 32 bassen tot 96 bassen.

Lees uitgebreid op onze pagina's over onze toetsen en de uitgebreide mogelijkheden.

 

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »