• Larrivee 000-40 Akoestische gitaar Auditorium Natural Satin +Case
  • Larrivee 000-40 Akoestische gitaar Auditorium Natural Satin +Case
  • Larrivee 000-40 Akoestische gitaar Auditorium Natural Satin +Case
  • Larrivee 000-40 Akoestische gitaar Auditorium Natural Satin +Case
  • Larrivee 000-40 Akoestische gitaar Auditorium Natural Satin +Case
  • Larrivee 000-40 Akoestische gitaar Auditorium Natural Satin +Case

Larrivee 000-40 Akoestische gitaar Auditorium Natural Satin +Case

De Larrivee 000-40 Auditorium komt uit de Legacy Serie. Voorzien van Scalloped Parabolic Hybrid bracing systeem. Hij heeft een massief Sitka spruce bovenblad met massief mahonie zij- en achterkant.
Artikelnummer:
000-40
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:

€1.925,00 €1.650,00

Incl. btw
Model: 6-Snarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief Sitka fichte
Bracing: Scalloped Hybrid
Zij- & Achterkant: Massief mahonie
Bodybinding: Hout
Rosette: Bold Rope
Mensuurlengte: 648mm
Hals: Mahonie
Halsbinding: Hout
Toets: Ebben
Toetsinleg: Parelmoeren diamantvormen
Fretten: 18
Slagplaat: Schildpadkleurig
Mechanieken: Open Back 18:1
Brug: Ebben
Hardware kleur: Vernikkeld
Electronica: Tegen meerprijs leverbaar
Afmetingen: Body onder: 389mm, Body boven: 283mm, Body midden: 237mm, body dikte: 111mm & topkambreedte: 44mm
Kleur: Naturel gesatineerd
Accessoires: Flat top gitaarkoffer
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De Larrivee 000-40 Auditorium akoestische gitaar komt uit de Legacy Serie en is uit deze serie de kleinste. Het belangrijkste verschil met de andere Larrivee gitaren is de nieuwe Scalloped Parabolic Hybrid bracing systeem. Dit zorgt voor stevigheid, toonbalans, helderheid, goed reagerende mid lage tonen, diepte en volume. De 000-40 heeft massief Sitka spruce bovenblad met massief mahonie zij- en achterkant, hierdoor klinkt hij warmer t.o.v. het model met palissander kast. Kleinere body gitaren zoals deze Auditorium zijn inmens populair vanwege hun prettige bespeelbaarheid en compacte sound. Deze uitvoering heeft een 12-fret body dat geliefd is bij blues gitaristen en fingerstyle pickers. 100% made in Amerika en voorzien van uitzonderlijke kenmerken in vergelijking met soortgelijke instrumenten van de stijl van andere fabrikanten. Ze hebben een Afrikaans ebben toets, Afrikaans ebben brug, mahonie hals uit één stuk, Canadees esdoorn binding, benen zadel, composite brugpennen, mother-of-pearl logo, Grover 18:1 open-gear mechanieken, schildpadkleurige slagplaat, dubble-action halspen, duurzaam acryl gesatineerde lak en wordt geleverd met luxe koffer. 

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Larrivee producten.

Auditorium
Wordt ook 000-Style gitaar genoemd en is net weer een fractie groter als de Grand Concert. Gemiddeld twee centimeter langer en twee centimeter breeder. Hierdoor leveren ze iets meer lage tonen en volume ten opzichte van een 00-Style gitaar. Zeer geliefd bij fingerstyle spelers vanwege de ronde toon. Larrivee heeft voor de authentieke stijl gekozen, namelijk een 12-fret body.

Kast
Larrivee gebruikt vaak fichte voor bovenbladen van zijn akoestische gitaren. In dit geval Sitka Spruce dat voornamelijk komt uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterkte en elasticiteit en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking. De combinatie met mahonie voor de zij- en achterkant zorgt voor een herkenbaar warm karakter. De goed vertegenwoordigde midrange frequenties leggen de nadruk op een warme sustain volle klank. Gitaristen zie op zoek zijn naar een evenwichtig toon, dynamisch bereik en gebalanceerde boventonen waarderen dit type hout.

Hals
Hij is uit een stuk mahonie, dit geeft het beste klankresultaat. Het hout kan optimaal resoneren en dit overbrengen naar de kast waar de uiteindelijke klank wordt gevormd. Er is een verstelbare halspen gebruikt om de hals perfect te kunnen afstellen op de wensen en snaardikte van de gitarist. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast.

Toets
Ebbenhout komt het meeste voor in West Afrika en wordt gebruikt voor toetsen en bruggen, zo ook bij deze Larrivee. Het is bijzonder zwaar hout en heeft als toets een prachtige all-round klankeigenschappen. Ebben hoeft niet altijd zwart van kleur te zijn, er zijn genoeg variaties waar natuurlijke strepen in zitten. Bij de bekende posities zijn er diamantvormen van abalone ingelegd en zwarte stipjes op de zijkant.

Element
Standaard zit er geen element in, maar dit is een optie die af fabriek mogelijk is of door ons kan worden ingebouwd. We werken met verschillende merken en modellen en voor advies kunt u altijd bij ons terecht.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »