• Larrivee Larrivee D-03 Akoestische gitaar Dreadnought Natural Satin +Case
  • Larrivee Larrivee D-03 Akoestische gitaar Dreadnought Natural Satin +Case

Larrivee Larrivee D-03 Akoestische gitaar Dreadnought Natural Satin +Case

De D-03 is Larrivee's populairste Dreadnought model. Hij heeft diepe lage tonen en veel volume, dit komt door zijn massief fichte bovenblad, massief mahonie kast, massief mahonie hals en ebben toets. Deze warm klinkende gitaar wordt met koffer geleverd.
Artikelnummer:
D-03
Levertijd:
Bel of mail ons voor een indicatie
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:

€1.395,00 €1.195,00

Incl. btw
Model: 6-Snarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief Sitka fichte
Bracing: X-Brace
Zij- & Achterkant: Massief mahonie
Bodybinding: Hout
Rosette: Ringen
Mensuurlengte: 648mm
Hals: Mahonie
Halsbinding: Kunststof
Toets: Ebben
Toetsinleg: Mini stippen
Fretten: 20
Slagplaat: Schildpadkleurig
Mechanieken: Larrivée
Brug: Ebben
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Tegen meerprijs leverbaar
Afmetingen: Body onder: 407mm, Body boven: 302mm, Body midden: 276mm, Body dikte: 127mm & Topkambreedte: 43mm
Kleur: Naturel gesatineerd
Accessoires: Hardshell flat top gitaarkoffer
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De D-03 is een populaire Dreadnought model akoestisch gitaar van Larrivee. Hij kenmerkt zich door het gebruik van massieve houtdelen, ook hals is uit één stuk. Dit zie je niet vaak bij Amerikaanse gitaren in dit prijssegment. Een staalsnarige gitaar die een massief Sitka spruce bovenblad heeft met massief mahonie zij- en achterkant, hierdoor klinkt hij warmer t.o.v. het model met palissander kast. Andere unieke punten zijn: Afrikaans ebben toets, Afrikaans ebben brug, Canadees esdoorn binding, benen zadel, benen brugpennen, mother-of-pearl logo, schildpadkleurige slagplaat, dubble-action halspen, duurzaam acryl gesatineerde lak en wordt geleverd met luxe koffer.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Larrivee producten.

Dreadnought
Dit is veruit de meest populaire akoestische gitaar bij gitaristen. In elke muziekstijl kom je ze tegen en op het podium is het een veel gebruikt instrument bij slaggitaristen die hun zangstem ondersteund. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen.

Kast
Larrivee gebruikt vaak fichte voor bovenbladen van zijn akoestische gitaren. In dit geval Sitka Spruce dat voornamelijk komt uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterkte en elasticiteit en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking. De combinatie met mahonie voor de zij- en achterkant zorgt voor een herkenbaar warm karakter. De goed vertegenwoordigde midrange frequenties leggen de nadruk op een warme sustain volle klank. Gitaristen zie op zoek zijn naar een evenwichtig toon, dynamisch bereik en gebalanceerde boventonen waarderen dit type hout.

Hals
Hij is uit een stuk mahonie, dit geeft het beste klankresultaat. Het hout kan optimaal resoneren en dit overbrengen naar de kast waar de uiteindelijke klank wordt gevormd. Er is een verstelbare halspen gebruikt om de hals perfect te kunnen afstellen op de wensen en snaardikte van de gitarist. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. 

Toets
Ebbenhout komt het meeste voor in West Afrika en wordt gebruikt voor toetsen en bruggen, zo ook bij deze Larrivee. Het is bijzonder zwaar hout en heeft als toets een prachtige all-round klankeigenschappen. Ebben hoeft niet altijd zwart van kleur te zijn, er zijn genoeg variaties waar natuurlijke strepen in zitten. Bij de bekende posities zijn er stippen van abalone ingelegd en zwarte stipjes op de zijkant.

Element
Standaard zit er geen element in, maar dit is een optie die af fabriek mogelijk is of door ons kan worden ingebouwd. We werken met verschillende merken en modellen en voor advies kunt u altijd bij ons terecht.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »