• Larrivee L-03-12 12-Snarige Akoestische gitaar L-Serie Natural Satin +Case

Larrivee L-03-12 12-Snarige Akoestische gitaar L-Serie Natural Satin +Case

Van de populaire L-03 heeft Jean Larrivee ook een 12-snarige ontworpen. De body stijl heeft veel weg van een Grand Auditorium model. Hij heeft diepe lage tonen, volume en veel speelcomfort. Deze warm klinkende gitaar wordt met koffer geleverd.
Artikelnummer:
L-03-12
Levertijd:
Bel of mail ons voor een indicatie
Beschikbaarheid:
Op bestelling
Reviews:

€1.945,00 €1.669,00

Incl. btw
Model: 12-Snarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief Sitka fichte
Bracing: X-Brace
Zij- & Achterkant: Massief mahonie
Bodybinding: Canadees esdoorn
Rosette: Herringbone
Mensuurlengte: 648mm
Hals: Mahonie
Halsbinding: Canadees esdoorn
Toets: Ebben
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 20
Slagplaat: Schildpadkleurig
Mechanieken: Larrivée
Brug: Ebben
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Tegen meerprijs leverbaar
Afmetingen: Body onder: 407mm, Body boven: 295mm, Body midden: 260mm, Body dikte: 121mm & Topkambreedte: 47.6mm
Kleur: Naturel gesatineerd
Accessoires: Flat top gitaarkoffer
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Aan 12-Strings made in USA hangt meestal een hoog prijskaartje, zeker als alle houtdelen van massief hout moeten zijn. Ook hals is uit één stuk. Jean Larrivee heeft zijn populaire L-03 zo aangepast dat het een geweldige 12-snarige gitaar is geworden. De onderkant van deze L-03-12 heeft veel weg van de onderkant van een Dreadnought en de bovenkant van een Auditorium. De kast is iets minder diep als een D-Model. Dit resulteert in een gitaar die mooi in balans klinkt. Het bovenblad is vervaardigd uit massief Sitka spruce, de rest van de kast bestaat uit massieve mahonie houtdelen, hierdoor klinkt hij warmer t.o.v. het model met palissander kast. Andere unieke punten zijn: Afrikaanse ebben toets, Afrikaans ebben brug, Canadees esdoorn binding, benen zadel, composite brugpennen, mother-of-pearl logo, schildpadkleurige slagplaat, dubble-action halspen, duurzaam acryl gesatineerde lak en wordt geleverd met luxe koffer.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Larrivee producten.

L-Model (12-String)
De L-Vorm is een ontwerp van Jean Larrivee, misschien het beste te vergelijken met een Auditorium bovenkant en de Dreadnought vorm aan de onderkant. Dit resulteert in een geweldige harmonische klank van lage frequenties tot aan hoge tonen. Daarbij blijven de individuele tonen goed hoorbaar met behoud van warmte in het midden register. Zeker bij een 12-snarige gitaar is het prettig dat het niet rommelig of te metalig gaat klinken.

Kast
Larrivee gebruikt vaak fichte voor bovenbladen van zijn akoestische gitaren. In dit geval Sitka Spruce dat voornamelijk uit Canada komt en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterkte en elasticiteit en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking. De combinatie met mahonie voor de zij- en achterkant zorgt voor een herkenbaar warm karakter. De goed vertegenwoordigde midrange frequenties leggen de nadruk op een warme sustain volle klank. Gitaristen zie op zoek zijn naar een evenwichtig toon, dynamisch bereik en gebalanceerde boventonen waarderen dit type hout.

Hals
Hij is uit een stuk mahonie, dit geeft het beste klankresultaat. Het hout kan optimaal resoneren en dit overbrengen naar de kast waar de uiteindelijke klank wordt gevormd. Er is een verstelbare halspen gebruikt om de hals perfect te kunnen afstellen op de wensen en snaardikte van de gitarist. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. 

Toets
Ebbenhout komt het meeste voor in West Afrika en wordt gebruikt voor toetsen en bruggen, zo ook bij deze Larrivee. Het is bijzonder zwaar hout en heeft als toets een prachtige all-round klankeigenschappen. Ebben hoeft niet altijd zwart van kleur te zijn, er zijn genoeg variaties waar natuurlijke strepen in zitten. Bij de bekende posities zijn er stippen van abalone ingelegd en zwarte stipjes op de zijkant.

Element
Standaard zit er geen element in, maar dit is een optie die af fabriek mogelijk is of door ons kan worden ingebouwd. We werken met verschillende merken en modellen en voor advies kunt u altijd bij ons terecht.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »