• Martin 00-17S Akoestisch gitaar Whiskey Sunset +Case

Martin 00-17S Akoestisch gitaar Whiskey Sunset +Case

Martin 00-17S is een Grand Concert model akoestisch gitaar met gesatineerde Whiskey Sunset finish. Hij combineert vintage kenmerken met moderne elementen.
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Op bestelling
Reviews:

€2.420,00 €2.295,00

Incl. btw
Model: 6-Snarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief sitka fichte
Bracing: Scalloped X
Zij- & Achterkant: Massief mahonie
Bodybinding: Ivoorkleurig kunststof
Rosette: Multi-Stripe
Mensuurlengte: 633mm
Hals: Geselecteerd hardhout met verbeterde Low Oval profiel
Halsbinding: Geen
Toets: Palissander
Toetsinleg: Parelmoer (1955 Style 18)
Fretten: 20
Slagplaat: Geen
Mechanieken: Open Back
Brug: Palissander
Hardware kleur: Oud vernikkeld
Electronica: Tegen meerprijs leverbaar
Afmetingen: Body onder: 359mm, Body boven: 248mm, Body lengte: 498mm, Body dikte: 103mm & Topkambreedte: 44.5mm
Kleur: Whiskey sunset gesatineerd
Accessoires: Martin koffer
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Een gesatineerde Whiskey sunset finish voor deze Martin 00-17S. Het is een Grand concert stijl akoestisch gitaar met ivoorkleurige binding en schildpadachtige slagplaat. Hij combineert vintage kenmerken met moderne elementen. Het is een akoestisch gitaar met Sitka bovenblad, dat geeft de gitaar dynamiek en voor de rest van de body mahonie, voor een warme naklank. Grand concert gitaren behoren tot de kleinere staalsnarige gitaren en leveren daarom een uitstekende toonbalans. Kleinere body gitaren zijn erg populair vanwege hun geringe grote, prettige bespeelbaarheid en compacte sound. Een hardhouten hals heeft een laag ovale halsprofiel dat door de meeste gitaristen als uiterst prettig word ervaren. Deze uitvoering met iets kortere mensuurlengte heeft een 12-fret slope shoulder body met een iets bredere hals 44.5mm (Standaard is 43mm) dat geliefd is bij fingerstyle pickers. De kast heeft een gesatineerde finish en de houtstructuur is voelbaar. Dunne lakken laten de gitaar beter resoneren en geven dan ook een betere projectie. 100% made in Amerika en afgesteld door een Plek® machine. Hierbij wordt de gitaar onder spanning gecontroleerd en afgesteld voor een optimale toon en bespeelbaarheid. Hij wordt geleverd met originele Martin koffer.

Sitka Spruce (Sitka Fichte)
Fichte wordt gebruikt voor bovenbladen van akoestische gitaren. Sitka Spruce komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterkte en elasticiteit en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking

Mahonie
Het is een veel gebruikte houtsoort voor de zij- en achterkant van de kast van een akoestische gitaar. Kan ook gebruikt worden als bovenblad, maar doordat het een warm toonkarakter heeft komt het in vele mindere maten voor. De goed vertegenwoordigde midrange frequenties leggen de nadruk op een warme sustain volle klank. Net als palissander is het al jaren een populair toonhout. Bij veel gitaristen geeft het een herkenbare akoestische sound. Gitaristen zie op zoek zijn naar een evenwichtig toon, dynamisch bereik en gebalanceerde boventonen waarderen dit type hout.

Indian Rosewood (Indiaas Palissander)
Is een van de meest gebruikte houtsoorten voor de toets van een gitaar. Duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder.

Grand Concert Sloped Shoulder
De naam Grand Concert is logisch te verklaren, net een slagje groter als zijn broertje de Concert. Deze 00-Style gitaren worden veel gebruikt in opname studio's vanwege het compacte geluid en goede geluidsresultaten met microfoon gebruik. Deze 00-17S is een slope shoulder model met een traditionele 12-fret body. 00-Style gitaren bieden qua toon een goede mix tussen helderheid, kracht en gebalanceerde bassen. 

Plek® Machine
De meeste volledig houten gitaren worden door Martin nauwkeurig afgesteld, een Plek® machine zorgt voor een optimale afstelling. Als een gitaar klaar maar er nog geen snaren opzitten wordt hij in de Plek machine geplaatst. Deze simuleert de snaarspanning en een wieltje loopt alle posities na en waar nodig worden  de fretten aangepast. Zo intoneert, klinkt en speelt de gitaar uitstekend.

Element
Standaard is er geen element ingebouwd, maar dit is een optie die af fabriek mogelijk is of door ons kan worden ingebouwd. We werken met verschillende merken en modellen, voor meer informatie en mogelijkheden kunt u het beste even contact met ons opnemen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »