• Martin 00-18 Akoestische gitaar Grand Concert Natural +Case
  • Martin 00-18 Akoestische gitaar Grand Concert Natural +Case
  • Martin 00-18 Akoestische gitaar Grand Concert Natural +Case
  • Martin 00-18 Akoestische gitaar Grand Concert Natural +Case
  • Martin 00-18 Akoestische gitaar Grand Concert Natural +Case

Martin 00-18 Akoestische gitaar Grand Concert Natural +Case

Martin 00-18 is een akoestische gitaar waarvan de 00-18V als basis heeft gestaan. Sitka spruce bovenblad gecombineerd met mahonie zij- en achterkant. +Case
Artikelnummer:
00-18
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:

€2.789,00 €2.569,00

Incl. btw
Model: 6-Snarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief Sitka Spruce
Bracing: Scalloped X
Zij- & Achterkant: Massief mahonie
Bodybinding: Schildpadkleurig kunststof
Rosette: Old Style 18 Multi-Stripe
Mensuurlengte: 633mm
Hals: Geselecteerd hardhout met verbeterde Low Oval profiel
Halsbinding: Geen
Toets: Ebben
Toetsinleg: Abalone (Old Style 18)
Fretten: 20
Slagplaat: Schildpadkleurig
Mechanieken: Open Back
Brug: Ebben
Hardware kleur: Vernikkeld
Electronica: Tegen meerprijs leverbaar
Afmetingen: Body onder: 364mm, Body boven: 276mm, Body lengte: 479mm, Body dikte: 105mm & Topkambreedte: 44.5mm
Kleur: Getint hoogglans met gesatineerde hals
Accessoires: Martin koffer
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De Martin 00-18 is een akoestisch gitaar in Grand Concert stijl die uit de Martin Standard Series komt. Kenmerkend zijn de sitka spruce top en mahonie voor de zij- en achterkant. Sitka geeft de gitaar dynamiek en mahonie een warme naklank. Langs de body lopen schildpad kleurige bindingen. Grand concert gitaren zijn relatief kleine akoestische gitaren, maar met een prachtige projectie. Zijn scale is iets korter, namelijk 24.9-Inch en dat is 1.5cm korter als bij een standaard Dreadnought. Deze 00-18 heeft een 14-fret body, dus de hogere posities zijn goed haalbaar en is een cutaway niet nodig. Een modern Low Oval halsprofiel zal menig gitarist ervaren als prettig om op te spelen. Ook de iets bredere hals van 44.5mm (Standaard is 43mm) zullen veel gitaristen fijn vinden en zeker bij fingerstyle pickers. De kast heeft een hoogglans getinte finish voor een extra bescherming en vintage look, de hals is gesatineerd waar veel gitaristen de voorkeur aan geven. 100% made in Amerika en afgesteld door een Plek® machine. Hierbij wordt de gitaar onder spanning gecontroleerd en afgesteld voor een optimale toon en bespeelbaarheid. Hij wordt geleverd met originele Martin koffer.

Sitka Spruce (Sitka Fichte)
Fichte wordt gebruikt voor bovenbladen van akoestische gitaren. Sitka Spruce komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterker, elastischer en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking

Mahonie
Het is een veel gebruikte houtsoort voor de zij- en achterkant van de kast van een akoestische gitaar. Kan ook gebruikt worden als bovenblad, maar doordat het een warm toonkarakter heeft komt het in vele mindere maten voor. De goed vertegenwoordigde midrange frequenties leggen de nadruk op een warme sustain volle klank. Net als palissander is het al jaren een populair toonhout. Bij veel gitaristen geeft het een herkenbare akoestische sound. Gitaristen zie op zoek zijn naar een evenwichtig toon, dynamisch bereik en gebalanceerde boventonen waarderen dit type hout.

Ebben
Ebbenhout komt het meeste voor in West Afrika en wordt gebruikt voor toetsen en bruggen. Het is bijzonder zwaar hout en heeft als toets een prachtige all-round klankeigenschappen. Ebben hoeft niet altijd zwart van kleur te zijn, er zijn genoeg variaties waar natuurlijke strepen in zitten.

Grand Concert
De naam Grand Concert is logisch te verklaren, net een slagje groter als zijn broertje de Concert. Deze 00-Style gitaren worden veel gebruikt in opname studio's vanwege het compacte geluid en goede geluidsresultaten met microfoon gebruik. Martin kiest voor dit model voor een moderne 14-fret body uitvoering. 00-Style gitaren bieden qua toon een goede mix tussen helderheid, kracht en gebalanceerde bassen. 

Plek® Machine
De meeste volledig houten gitaren worden door Martin nauwkeurig afgesteld, een Plek® machine zorgt voor een optimale afstelling. Als een gitaar klaar maar er nog geen snaren opzitten wordt hij in de Plek machine geplaatst. Deze simuleert de snaarspanning en een wieltje loopt alle posities na en waar nodig worden de fretten aangepast. Zo intoneert, klinkt en speelt de gitaar uitstekend.

Element
Standaard is er geen element ingebouwd, maar dit is een optie die af fabriek mogelijk is of door ons kan worden ingebouwd. We werken met verschillende merken en modellen, voor meer informatie en mogelijkheden kunt u het beste even contact met ons opnemen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »