• Martin 000-13E Akoestische gitaar Auditorium Natural +Softcase
  • Martin 000-13E Akoestische gitaar Auditorium Natural +Softcase
  • Martin 000-13E Akoestische gitaar Auditorium Natural +Softcase
  • Martin 000-13E Akoestische gitaar Auditorium Natural +Softcase
  • Martin 000-13E Akoestische gitaar Auditorium Natural +Softcase

Martin 000-13E Akoestische gitaar Auditorium Natural +Softcase

De Martin 000-13E is een akoestische gitaar met Fishman electronica in Auditoriom stijl. Hij is ook geschikt voor op een podium of te gebruiken voor recording.
Artikelnummer:
000-13E
Levertijd:
Bel of mail ons voor een indicatie
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:

€1.588,00 €1.465,00

Incl. btw
Model: 6-Snarige akoestische gitaar met element
Bovenblad: Massief sitka fichte
Bracing: X (Niet gestoken)
Zij- & Achterkant: Massief siris
Bodybinding: Wit kunststof
Rosette: Abalone
Mensuurlengte: 633mm
Hals: Geselecteerd hardhout met Performing Artist profiel
Halsbinding: Geen
Toets: FSC® Certified Richlite
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 20
Slagplaat: Schildpadkleurig
Mechanieken: Standaard gesloten
Brug: FSC® Certified Richlite
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Fishman MX-T
Afmetingen: Body onder: 381mm, Body boven: 286mm, Body lengte: 492mm, Body dikte: 105mm & Topkambreedte: 44.5mm
Kleur: Hoogglans met gesatineerde hals
Accessoires: Martin kofferhoes
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De Martin 000-13E is een akoestische gitaar met electronica in Auditorium stijl die uit de Road Series komt. Door de toevoeging van een element maakt het mogelijk om hem te versterken op een podium of om hem te gebruiken voor recording. Martin heeft hun typeaanduiding wat vereenvoudigd, vroeger heette dit model de 000RSG. Kenmerken voor de 13-Serie zijn het gebruik van massief Sitka spruce voor het bovenblad, siris houtdelen voor de zij- en achterkant, hoogglans finish en witte bindingen. Wel heeft deze D-13E een abalone rosette en is de koffer vervangen door een kofferhoes. In deze prijsklasse een geweldige dynamische en warme sound. Op de hardhouten hals gebruikt Martin gecertificeerde FSC® Richlite voor de toets, wat de kenmerken van ebben heeft. Ook wordt dit gebruikt voor de brug. Gitaristen die een Dreadnought te zwaar vinden klinken of te groot vinden zullen deze Auditorium versie met open armen ontvangen. Deze uitvoering heeft een iets bredere hals 44.5mm (Standaard is 43mm) dat geliefd is bij fingerstyle pickers. 

Sitka Spruce (Sitka Fichte)
Fichte wordt gebruikt voor bovenbladen van akoestische gitaren. Sitka Spruce komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterker, elastischer en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking.

Siris
Dit houtsoort heeft veel weg van Koa, zowel de structuur als klankeigenschappen. Siris staat voor een heldere gebalanceerde toon dat een beetje tussen palissander en mahonie in zit. Ook het volume en de hoeveelheid overtonen zitten daar redelijk tussen in.

FSC® Certified Richlite
Martin gebruikt dit hoogwaardig vezelrijk kunststof om het milieu te sparen. Het is geen goedkoop materiaal maar heeft enorm veel overeenkomstige eigenschappen met ebben, iets minder helder. Het is duurzaam, ongevoelig voor vocht maar heeft wel een open structuur zoals echt hout.

Auditorium
Wordt ook 000-Style gitaar genoemd en is net weer een fractie groter als de Grand Concert. Gemiddeld twee centimeter langer en twee centimeter breeder. Hierdoor leveren ze iets meer lage tonen en volume ten opzichte van een 00-Style gitaar. Zeer geliefd bij fingerstyle spelers vanwege de ronde toon. De 000-13E heeft een 14-fret body, zodat hogere posities eenvoudiger te spelen zijn.

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een voorversterker. De toon- en volumeregeling zijn bij het klankgat te regelen. Nieuw is de interne tuner (stemapparaat).

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »