• Martin 000-15M Burst Akoestisch gitaar Auditorium +Case

Martin 000-15M Burst Akoestisch gitaar Auditorium +Case

Martin 000-15M Burst is een akoestisch gitaar is auditorium stijl. Alle houtdelen van de body zijn van massief mahonie, dit geeft hem de prachtige warme sound. +Case
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Op bestelling
Reviews:

€2.157,00 €1.989,00

Incl. btw
Model: 6-Snarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief mahonie
Bracing: X (Niet gestoken)
Zij- & Achterkant: Massief mahonie
Bodybinding: Geen
Rosette: Multi-Stripe
Mensuurlengte: 645mm
Hals: Mahonie met verbeterde Low Oval profiel
Halsbinding: Geen
Toets: Palissander
Toetsinleg: Abalone (Diamond and Squares Short Pattern)
Fretten: 20
Slagplaat: Schildpadkleurig
Mechanieken: Open Back
Brug: Palissander
Hardware kleur: Vernikkeld
Electronica: Tegen meerprijs leverbaar
Afmetingen: Body onder: 381mm, Body boven: 286mm, Body lengte: 492mm, Body dikte: 105mm & Topkambreedte: 43mm
Kleur: Naturel gesatineerd met sunburst top
Accessoires: Martin koffer
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De Martin 000-15M Burst is een akoestisch gitaar in Auditorium stijl die uit de Martin 15-Series komt. Hij heeft net als de 000-15M een gesatineerde finish, maar deze heeft aan de randen van het bovenblad een luxe sunburst look. Kenmerkend voor deze serie is het gebruik van massief mahonie houtdelen voor de body en mahonie voor de hals. Hierdoor ervaart de gitarist dit als een relatief warm klinkende gitaar of anders gezegd, ze klinken minder helder. Auditorium gitaren zijn immers kleiner als een Dreadnought en daardoor zit er toch voldoende helderheid in. Voor de toets en brug is het populaire palissander gebruikt. Kleinere body gitaren zoals deze Auditorium zijn in mens populair vanwege hun prettige bespeelbaarheid en compacte sound. Deze uitvoering heeft een 14-fret body dat geliefd is bij fingerstyle pickers. 100% made in Amerika en afgesteld door een Plek® machine. Hierbij wordt de gitaar onder spanning gecontroleerd en afgesteld voor een optimale toon en bespeelbaarheid. Hij wordt geleverd met originele Martin koffer.

Mahonie
Het is een veel gebruikte houtsoort voor de zij- en achterkant van de kast van een akoestische gitaar. Kan ook gebruikt worden als bovenblad, maar doordat het een warm toonkarakter heeft komt het in vele mindere maten voor. De goed vertegenwoordigde midrange frequenties leggen de nadruk op een warme sustain volle klank. Net als palissander is het al jaren een populair toonhout. Bij veel gitaristen geeft het een herkenbare akoestische sound. Gitaristen zie op zoek zijn naar een evenwichtig toon, dynamisch bereik en gebalanceerde boventonen waarderen dit type hout.

Indian Rosewood (Indiaas Palissander)
Is een van de meest gebruikte houtsoorten voor de toets van een gitaar. Duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder.

Auditorium
Wordt ook 000-Style gitaar genoemd en is net weer een fractie groter als de Grand Concert. Gemiddeld twee centimeter langer en twee centimeter breeder. Hierdoor leveren ze iets meer lage tonen en volume ten opzichte van een 00-Style gitaar. Zeer geliefd bij fingerstyle spelers vanwege de ronde toon. Veel auditorium modellen hebben een mensuurlengte van 633mm, deze 000-15M is 645mm. Net zo lang als een Dreadnought model, hierdoor klinken de bassen strakker. De toets heeft een standaard breedte van 43mm.

Plek® Machine
De meeste volledig houten gitaren worden door Martin nauwkeurig afgesteld, een Plek® machine zorgt voor een optimale afstelling. Als een gitaar klaar maar er nog geen snaren opzitten wordt hij in de Plek machine geplaatst. Deze simuleert de snaarspanning en een wieltje loopt alle posities na en waar nodig worden  de fretten aangepast. Zo intoneert, klinkt en speelt de gitaar uitstekend.

Element
Standaard is er geen element ingebouwd, maar dit is een optie die af fabriek mogelijk is of door ons kan worden ingebouwd. We werken met verschillende merken en modellen, voor meer informatie en mogelijkheden kunt u het beste even contact met ons opnemen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »