• Martin 000-18 Akoestisch gitaar Auditorium Natural +Case

Martin 000-18 Akoestisch gitaar Auditorium Natural +Case

Martin 000-18 is een akoestisch gitaar heeft recentelijk een update gehad. Het bovenblad heeft een donkerdere tint en bindingen zijn nu schildpad kleurig. +Case
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Op bestelling
Reviews:

€2.947,00 €2.599,00

Incl. btw
Model: 6-Snarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief Sitka Spruce
Bracing: Scalloped X
Zij- & Achterkant: Massief mahonie
Bodybinding: Kunststof
Rosette: Multi-Stripe (Old Style 18)
Mensuurlengte: 633mm
Hals: Geselecteerd hardhout met verbeterde Low Oval profiel
Halsbinding: Geen
Toets: Ebben
Toetsinleg: Abalone (Old Style 18)
Fretten: 20
Slagplaat: Schildpadkleurig
Mechanieken: Open Back
Brug: Ebben
Hardware kleur: Vernikkeld
Electronica: Tegen meerprijs leverbaar
Afmetingen: Body onder: 381mm, Body boven: 286mm, Body lengte: 492mm, Body dikte: 105mm & Topkambreedte: 43mm
Kleur: Getint hoogglans met gesatineerde hals
Accessoires: Martin koffer
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De Martin 000-18 is een akoestisch gitaar in Auditorium stijl die uit de Martin Standard Series komt. Hij heeft enkele onderscheidende vintage kenmerken gekregen van modellen van voor de oorlog. Zo is het sitka fichte voorzien van een donkerdere tint en langs de mahonie body lopen schildpad kleurige bindingen. Sitka geeft de gitaar dynamiek en mahonie een warme naklank. Auditorium gitaren zijn immers kleiner als een Dreadnought en leveren daarom een uitstekende toonbalans. Kleinere body gitaren zoals deze Auditorium zijn inmens populair vanwege hun prettige bespeelbaarheid en compacte sound. Deze uitvoering met iets kortere mensuurlengte heeft een 14-fret body met een iets bredere hals 44.5mm (Standaard is 43mm) dat geliefd is bij fingerstyle pickers. De kast heeft een hoogglans finish voor een extra bescherming, de low oval gevormde hals is gesatineerd waar veel gitaristen de voorkeur aan geven. 100% made in Amerika en afgesteld door een Plek® machine. Hierbij wordt de gitaar onder spanning gecontroleerd en afgesteld voor een optimale toon en bespeelbaarheid. Hij wordt geleverd met originele Martin koffer.

Sitka Spruce (Sitka Fichte)
Fichte wordt gebruikt voor bovenbladen van akoestische gitaren. Sitka Spruce komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterkte en elasticiteit en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking

Mahonie
Het is een veel gebruikte houtsoort voor de zij- en achterkant van de kast van een akoestische gitaar. Kan ook gebruikt worden als bovenblad, maar doordat het een warm toonkarakter heeft komt het in vele mindere maten voor. De goed vertegenwoordigde midrange frequenties leggen de nadruk op een warme sustain volle klank. Net als palissander is het al jaren een populair toonhout. Bij veel gitaristen geeft het een herkenbare akoestische sound. Gitaristen zie op zoek zijn naar een evenwichtig toon, dynamisch bereik en gebalanceerde boventonen waarderen dit type hout.

Ebben
Ebbenhout komt het meeste voor in West Afrika en wordt gebruikt voor toetsen en bruggen. Het is bijzonder zwaar hout en heeft als toets een prachtige all-round klankeigenschappen. Ebben hoeft niet altijd zwart van kleur te zijn, er zijn genoeg variaties waar natuurlijke strepen in zitten.

Auditorium
Wordt ook 000-Style gitaar genoemd en is net weer een fractie groter als de Grand Concert. Gemiddeld twee centimeter langer en twee centimeter breeder. Hierdoor leveren ze iets meer lage tonen en volume ten opzichte van een 00-Style gitaar. Zeer geliefd bij fingerstyle spelers vanwege de ronde toon. Deze 000-17 heeft een 14-fret body zodat de hogere tonen makkelijker te bereiken zijn. Zijn mensuurlengte is 633mm, dus iets korter als bij een Dreadnought (645mm). De bassen zijn minder strak, maar het maakt bendingen een stuk eenvoudiger vanwege de lagere snaarspaning. Ideaal voor blues gitaristen.

Plek® Machine
De meeste volledig houten gitaren worden door Martin nauwkeurig afgesteld, een Plek® machine zorgt voor een optimale afstelling. Als een gitaar klaar maar er nog geen snaren opzitten wordt hij in de Plek machine geplaatst. Deze simuleert de snaarspanning en een wieltje loopt alle posities na en waar nodig worden  de fretten aangepast. Zo intoneert, klinkt en speelt de gitaar uitstekend.

Element
Standaard is er geen element ingebouwd, maar dit is een optie die af fabriek mogelijk is of door ons kan worden ingebouwd. We werken met verschillende merken en modellen, voor meer informatie en mogelijkheden kunt u het beste even contact met ons opnemen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »