• Martin 000RS1 Akoestische gitaar Auditorium Left Handed Natural Satin +Case
  • Martin 000RS1 Akoestische gitaar Auditorium Left Handed Natural Satin +Case

Martin 000RS1 Akoestische gitaar Auditorium Left Handed Natural Satin +Case

Deze Martin 000RS1 is een linkshandige akoestische gitaar met Fishman electronica in Auditorium stijl. Hij is ook geschikt voor op een podium of te gebruiken voor recording
Artikelnummer:
000RS1-LH
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:

€1.010,00 €929,00

Incl. btw
Model: Linkshandige staalsnarige akoestische gitaar met element
Bovenblad: Massief sapele
Bracing: X (Niet gestoken)
Zij- & Achterkant: Massief sapele
Bodybinding: Geen
Rosette: Multi-Stripe
Mensuurlengte: 645mm
Hals: Geselecteerd hardhout met Performing Artist profiel
Halsbinding: Geen
Toets: FSC® Certified Richlite
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 20
Slagplaat: Zwart
Mechanieken: Standaard gesloten met kleine knop
Brug: FSC® Certified Richlite
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Fishman Sonitone
Afmetingen: Body onder: 381mm, Body boven: 286mm, Body lengte: 492mm, Body dikte: 105mm & Topkambreedte: 44.5mm
Kleur: Naturel gesatineerd
Accessoires: Martin koffer
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Deze Martin 000RS1 is een linkshandige akoestische gitaar met elektronica in Auditorium stijl die uit de Road Series komt. Door de toevoeging van een element maakt het mogelijk om hem te versterken op een podium of om hem te gebruiken voor recording. Kenmerkend voor deze serie is het gebruik van massieve sapele houtdelen voor de body, dus bovenblad, zij- en achterkant van dit rode hardhout. In deze prijsklasse een geweldige open en warme sound. Op de hardhouten hals gebruikt Martin gecertificeerde FSC® Richlite voor de toets, wat de kenmerken van ebben heeft. Ook wordt dit gebruikt voor de brug. Gitaristen die een Dreadnought te zwaar vinden klinken of te groot vinden zullen deze Auditorium versie met open armen ontvangen. De gitaar heeft een gesatineerde afwerking. Deze uitvoering heeft een iets bredere hals 44.5mm (Standaard is 43mm) dat geliefd is bij fingerstyle pickers.

Sapele
Het wordt meestal gebruikt voor de zij-en/of achterkant van de kast. Voor gitaristen die op zoek zijn naar een extra warme sound, kan een bouwer ook kiezen om dit hout voor het bovenblad te gebruiken. Sapele wordt soms ten onrechte aangeduid als Afrikaanse Mahonie omdat het veel overeenkomsten vertoont met de West-Afrikaanse hout khaya, die commercieel bekend als Afrikaanse Mahonie. Sapele is een zeer duurzaam en een relatief snel groeiende hout. Kenmerkend is de sustainrijke warme sound en ten opzichte van mahonie heeft het een beetje meer hoog.

FSC® Certified Richlite
Martin gebruikt dit hoogwaardig vezelrijk kunststof om het milieu te sparen. Het is geen goedkoop materiaal maar heeft enorm veel overeenkomstige eigenschappen met ebben, iets minder helder. Het is duurzaam, ongevoelig voor vocht maar heeft wel een open structuur zoals echt hout.

Auditorium
Wordt ook 000-Style gitaar genoemd en is net weer een fractie groter als de Grand Concert. Gemiddeld twee centimeter langer en twee centimeter breeder. Hierdoor leveren ze iets meer lage tonen en volume ten opzichte van een 00-Style gitaar. Zeer geliefd bij fingerstyle spelers vanwege de ronde toon. De 000RS1 heeft een 14-fret body, zodat hogere posities eenvoudiger te spelen zijn.

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een voorversterker. De toon- en volumeregeling zijn bij het klankgat te regelen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »