• Martin D-15M Akoestische gitaar Dreadnought Left Handed Satin +Case
  • Martin D-15M Akoestische gitaar Dreadnought Left Handed Satin +Case

Martin D-15M Akoestische gitaar Dreadnought Left Handed Satin +Case

Deze Martin D-15M is een linkshandige akoestische gitaar in Dreadnought stijl. Kenmerkend zijn de massief mahonie houtdelen voor de body. Relatief warm klinkende gitaar.
Artikelnummer:
D-15M-LH
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:

€1.684,00 €1.549,00

Incl. btw
Model: Linkshandige staalsnarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief mahonie
Bracing: X (Niet gestoken)
Zij- & Achterkant: Massief mahonie
Bodybinding: Geen
Rosette: Multi-Stripe
Mensuurlengte: 645mm
Hals: Mahonie
Halsbinding: Geen
Toets: Palissander
Toetsinleg: Abalone (Diamond and Squares Short Pattern)
Fretten: 20
Slagplaat: Schildpadkleurig
Mechanieken: Open Back
Brug: Palissander
Hardware kleur: Vernikkeld
Electronica: Tegen meerprijs leverbaar
Afmetingen: Body onder: 397mm, Body boven: 291mm, Body midden: 275mm, Body dikte: 122mm & Topkambreedte: 43mm
Kleur: Naturel gesatineerd
Accessoires: Martin koffer
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De Martin D-15M is een linkshandige akoestische gitaar in Dreadnought stijl die uit de Martin 15-Series komt. Kenmerkend voor deze serie is het gebruik van massief mahonie houtdelen voor de body en mahonie voor de hals. Hierdoor ervaart de gitarist dit als een relatief warm klinkende gitaar of anders gezegd, ze klinken minder helder. Dreadnoughts staan bekend om hun diepe bassen en dat heeft deze ook. Voor de toets en brug is het populaire palissander gebruikt. Vanwege de veelzijdigheid wordt een Dreadnought gezien als de standaard onder de akoestische gitaren, te gebruiken voor elke muziekstijl. 100% made in Amerika en afgesteld door een Plek® machine. Hierbij wordt de gitaar onder spanning gecontroleerd en afgesteld voor een optimale toon en bespeelbaarheid. Hij wordt geleverd met originele Martin koffer.

Mahonie
Het is een veel gebruikte houtsoort voor de zij- en achterkant van de kast van een akoestische gitaar. Kan ook gebruikt worden als bovenblad, maar doordat het een warm toonkarakter heeft komt het in vele mindere maten voor. De goed vertegenwoordigde midrange frequenties leggen de nadruk op een warme sustain volle klank. Net als palissander is het al jaren een populair toonhout. Bij veel gitaristen geeft het een herkenbare akoestische sound. Gitaristen zie op zoek zijn naar een evenwichtig toon, dynamisch bereik en gebalanceerde boventonen waarderen dit type hout.

Indian Rosewood (Indiaas Palissander)
Is een van de meest gebruikte houtsoorten voor de toets van een gitaar. Duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder.

Dreadnought 14-Fret
Dit is veruit de meest populaire akoestische gitaar bij gitaristen. In elke muziekstijl kom je ze tegen en op het podium is het een veel gebruikt instrument bij slaggitaristen die hun zangstem ondersteund. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen.

Plek® Machine
De meeste volledig houten gitaren worden door Martin nauwkeurig afgesteld, een Plek® machine zorgt voor een optimale afstelling. Als een gitaar klaar maar er nog geen snaren opzitten wordt hij in de Plek machine geplaatst. Deze simuleert de snaarspanning en een wieltje loopt alle posities na en waar nodig worden  de fretten aangepast. Zo intoneert, klinkt en speelt de gitaar uitstekend.

Element
Standaard is er geen element ingebouwd, maar dit is een optie die af fabriek mogelijk is of door ons kan worden ingebouwd. We werken met verschillende merken en modellen, voor meer informatie en mogelijkheden kunt u het beste even contact met ons opnemen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »