• Martin D12X1AE 12-Snarig gitaar Dreadnought Natural Satin

Martin D12X1AE 12-Snarig gitaar Dreadnought Natural Satin

De Martin D12X1AE is een 12-Snarige akoestisch gitaar met electronica in Dreadnought stijl die uit de X-Series komt. Sitka spruce voor het bovenblad en HPL voor de kast
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Op bestelling
Reviews:

€926,00 €849,00

Incl. btw
Model: 12-Snarige akoestische gitaar met element
Bovenblad: Massief sitka fichte
Bracing: X (Niet gestoken)
Zij- & Achterkant: HPL met mahonie motief
Bodybinding: Geen
Rosette: Multi-Stripe
Mensuurlengte: 645mm
Hals: Rust Birch Laminate
Halsbinding: Geen
Toets: FSC® Certified Richlite
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 20
Slagplaat: Schildpadkleurig
Mechanieken: Standaard gesloten met kleine knop
Brug: FSC® Certified Richlite
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Fishman Sonitone
Afmetingen: Body onder: 397mm, Body boven: 291mm, Body midden: 275mm, Body dikte: 122mm & Topkambreedte: 47.6mm
Kleur: Naturel gesatineerd
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De D12X1AE is de meest betaalbare 12-snarige gitaar uit de Martin collectie. Het is een akoestisch gitaar met electronica in Dreadnought stijl die uit de X-Series komt. Door de toevoeging van een element is hij geschikt om hem te versterken op een podium of om hem te gebruiken voor recording. Het bovenblad bestaat uit massief sitka spruce houtdelen voor een dynamische sound. Deze is direct verbonden met mahonie uitziende HPL delen voor de zij- en achterkant. HPL is een hoogwaardig kunststof met goede klankeigenschappen. Voor de hals kiest Martin voor Rust Birch Laminate, dat zeer sterk en stabiel is. Gecertificeerde FSC® Richlite is het materiaal voor de toets en brug, wat de kenmerken van ebben heeft. Een Dreadnought model is uitermate geschikt als 12-string, de balans is goed. Deze gitaar heeft een gesatineerde afwerking. Natuurlijk heeft een 12-snarige gitaar een bredere toets, bij de topkam is deze 47.6mm en bij de twaalfde fret 58.7mm.

Sitka Spruce (Sitka Fichte)
Fichte wordt gebruikt voor bovenbladen van akoestische gitaren. Sitka Spruce komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterkte en elasticiteit en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking

HPL
HPL is de afkorting van High Pressure Laminate. Dit is een combinatie van fijne hout met hars die onder hoge druk en hoge temperatuur wordt gevormd tot platen. Deze kunnen net als hout weer worden gevormd tot delen voor een gitaarbody. Het is een minder milieu belastend proces en spaart onze tropische regenwouden. De tekening is afkomstig van het Amerikaanse mahonie, roodbruin van kleur met een rustige tekening. 

FSC® Certified Richlite
Martin gebruikt dit hoogwaardig vezelrijk kunststof om het milieu te sparen. Het is geen goedkoop materiaal maar heeft enorm veel overeenkomstige eigenschappen met ebben, iets minder helder. Het is duurzaam, ongevoelig voor vocht maar heeft wel een open structuur zoals echt hout.

Dreadnought 12-String
Voor een 12-snarige gitaar is een grotere kast, zoals een Dreadnought, de beste keuze. Alle frequenties blijven duidelijk hoorbaar. Ook de balans is perfect, zowel de toon als het gewicht. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen.

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een voorversterker, De toon- en volumeregeling zijn bij het klankgat te regelen. De aansluiting voor een kabel is aan de zijkant van de kast. Hier zit tevens de toegang om de batterijen te verwisselen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »