• Martin DC-16E Akoestisch gitaar Dreadnought Gloss Top +Case
  • Martin DC-16E Akoestisch gitaar Dreadnought Gloss Top +Case
  • Martin DC-16E Akoestisch gitaar Dreadnought Gloss Top +Case
  • Martin DC-16E Akoestisch gitaar Dreadnought Gloss Top +Case

Martin DC-16E Akoestisch gitaar Dreadnought Gloss Top +Case

Martin DC-16E akoestisch gitaar heeft een glossy top en Fishman element. Het is een Dreadnought cutaway gitaar met Sitka spruce top en sycamore voor de rest van de kast. Inclusief Case.
Levertijd:
Bel of mail ons voor een indicatie
Beschikbaarheid:
Op bestelling
Reviews:

€3.052,00 €2.499,00

Incl. btw
Model: 6-Snarige akoestische gitaar met element
Bovenblad: Massief Sitka Spruce
Bracing: Scalloped Forward Shifted X
Zij- & Achterkant: Massief sycamore
Bodybinding: Zilverkleurig
Rosette: Multi-Stripe
Mensuurlengte: 645mm
Hals: Geselecteerd hardhout met verbeterde Low Oval profiel
Halsbinding: Zilverkleurig
Toets: Ebben
Toetsinleg: Parelmoer (Diamond and Squares Long Pattern)
Fretten: 20
Slagplaat: Zwart
Mechanieken: Open Back
Brug: Ebben
Hardware kleur: Gesatineerd vernikkeld
Electronica: Fishman Matrix VT Enhance NT2
Afmetingen: Body onder: 397mm, Body boven: 291mm, Body midden: 275mm, Body dikte: 122mm & Topkambreedte: 44.5mm
Kleur: Naturel gesatineerd met hoogglans top
Accessoires: Martin koffer
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De Martin DC-16E is een akoestisch gitaar in Dreadnought stijl die uit de Martin 16-Series komt. Het is geen cutaway versie van de D-16GT, maar een aangepaste versie om goed te presteren op het podium of in de studio. De dikte van de kast is gelijk aan die van een 000, dus iets dunner. Het  bovenblad is van massief sitka spruce en massieve sycamore voor de rest van de kast. Sycamore heeft als klank eigenschap een mix van maple en mahonie. Helder en krachtig dus. Sitka geeft de gitaar dynamiek en mahonie een warme naklank. Vanwege de veelzijdigheid wordt een Dreadnought gezien als de standaard onder de akoestische gitaren, te gebruiken voor elke muziekstijl. Het bovenblad heeft een hoogglans finish voor een extra bescherming, de hals en rest van de body zijn gesatineerd. Een hardhouten hals met ebben toets. Ook weer een verschil met de D-16GT, deze heeft namelijk een gecertificeerde FSC® Richlite toets. 100% made in Amerika en afgesteld door een Plek® machine. Hierbij wordt de gitaar onder spanning gecontroleerd en afgesteld voor een optimale toon en bespeelbaarheid. Hij wordt geleverd met originele Martin koffer.

Sitka Spruce (Sitka Fichte)
Fichte wordt gebruikt voor bovenbladen van akoestische gitaren. Sitka Spruce komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterkte en elasticiteit en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking

Sycamore
Is een veel minder voorkomend houtsoort voor de zij- en achterkant een akoestische gitaar. Qua klank zit het tussen mahonie en esdoorn in. De mooie heldere boventonen die je bij esdoorn hebt en dat krachtige van mahonie. Door de uitstekende projectie en meer heldere frequenties is het een perfect hout voor akoestische gitaren die worden uit versterkt.

Ebben
Ebbenhout komt het meeste voor in West Afrika en wordt gebruikt voor toetsen en bruggen. Het is bijzonder zwaar hout en heeft als toets een prachtige all-round klankeigenschappen. Ebben hoeft niet altijd zwart van kleur te zijn, er zijn genoeg variaties waar natuurlijke strepen in zitten.

Dreadnought Cutaway
Vanwege de veelzijdigheid van de Dreadnought is er ook nog eens een Cutaway variant, hierbij zijn de hogere tonen eenvoudiger te bereiken. In elke muziekstijl kom je D-Modellen tegen en op het podium is het een veel gebruikt instrument bij slaggitaristen die hun zangstem ondersteund. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen.

Plek® Machine
De meeste volledig houten gitaren worden door Martin nauwkeurig afgesteld, een Plek® machine zorgt voor een optimale afstelling. Als een gitaar klaar maar er nog geen snaren opzitten wordt hij in de Plek machine geplaatst. Deze simuleert de snaarspanning en een wieltje loopt alle posities na en waar nodig worden  de fretten aangepast. Zo intoneert, klinkt en speelt de gitaar uitstekend.

Element
Martin plaatst in deze gitaar Fishman Matrix VT Enhance NT2 electronica, dat maakt ze geschikt voor recording of podium toepassingen. Aan de binnenkant van het klankgat zitten naast de toon- en volumeregeling nog een derde wieltje waarmee je de volume van de extra soundboard element kunt regelen. Dit systeem geeft de gitaar meer body en het komt de openheid van tonen ten goede.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »