• Martin DRS1 Akoestische gitaar Dreadnought Left Handed Satin +Case
  • Martin DRS1 Akoestische gitaar Dreadnought Left Handed Satin +Case

Martin DRS1 Akoestische gitaar Dreadnought Left Handed Satin +Case

Deze Martin DRS1 is een linkshandige akoestische gitaar met Fishman electronica in Dreadnought stijl. Hij is ook geschikt voor op een podium of te gebruiken voor recording.
Artikelnummer:
DRS1-LH
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:

€1.010,00 €929,00

Incl. btw
Model: Linkshandige staalsnarige akoestische gitaar met element
Bovenblad: Massief Sapele
Bracing: X (Niet gestoken)
Zij- & Achterkant: Massief Sapele
Bodybinding: Geen
Rosette: Multi-Stripe
Mensuurlengte: 645mm
Hals: Geselecteerd hardhout met Performing Artist profiel
Halsbinding: Geen
Toets: FSC® Certified Richlite
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 20
Slagplaat: Zwart
Mechanieken: Standaard gesloten
Brug: FSC® Certified Richlite
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Fishman Sonitone
Afmetingen: Body onder: 397mm, Body boven: 291mm, Body midden: 275mm, Body dikte: 122mm & Topkambreedte: 44.5mm
Kleur: Naturel gesatineerd
Accessoires: Martin koffer
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Deze Martin DRS1 is een linkshandige akoestische gitaar met electronica in Dreadnought stijl die uit de Road Series komt. Door de toevoeging van een element maakt het mogelijk om hem te versterken op een podium of om hem te gebruiken voor recording. Kenmerkend voor deze serie is het gebruik van massieve sapele houtdelen voor de body, dus bovenblad, zij- en achterkant van dit rode hardhout. In deze prijsklasse een geweldige open en warme sound. Op de hardhouten hals gebruikt Martin gecertificeerde FSC® Richlite voor de toets, wat de kenmerken van ebben heeft. Ook wordt dit gebruikt voor de brug. Vanwege de veelzijdigheid wordt een Dreadnought gezien als de standaard onder de akoestische gitaren, te gebruiken voor elke muziekstijl. De gitaar heeft een gesatineerde afwerking. Deze uitvoering heeft een iets bredere hals 44.5mm (Standaard is 43mm) dat geliefd is bij fingerstyle pickers.

Sapele
Het wordt meestal gebruikt voor de zij-en/of achterkant van de kast. Voor gitaristen die op zoek zijn naar een extra warme sound, kan een bouwer ook kiezen om dit hout voor het bovenblad te gebruiken. Sapele wordt soms ten onrechte aangeduid als Afrikaanse Mahonie omdat het veel overeenkomsten vertoont met de West-Afrikaanse hout khaya, die commercieel bekend als Afrikaanse Mahonie. Sapele is een zeer duurzaam en een relatief snel groeiende hout. Kenmerkend is de sustainrijke warme sound en ten opzichte van mahonie heeft het een beetje meer hoog.

FSC® Certified Richlite
Martin gebruikt dit hoogwaardig vezelrijk kunststof om het milieu te sparen. Het is geen goedkoop materiaal maar heeft enorm veel overeenkomstige eigenschappen met ebben, iets minder helder. Het is duurzaam, ongevoelig voor vocht maar heeft wel een open structuur zoals echt hout.

Dreadnought 14-Fret
Dit is veruit de meest populaire akoestische gitaar bij gitaristen. In elke muziekstijl kom je ze tegen en op het podium is het een veel gebruikt instrument bij slaggitaristen die hun zangstem ondersteund. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen.

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een voorversterker, De toon- en volumeregeling zijn bij het klankgat te regelen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »