• Martin GPCX1RAE Akoestische gitaar Grand Performance Left Handed
  • Martin GPCX1RAE Akoestische gitaar Grand Performance Left Handed

Martin GPCX1RAE Akoestische gitaar Grand Performance Left Handed

Deze Martin GPCX1RAE is een linkshandige Grand Performance model akoestische gitaar met elektronica. Hij komt uit de X-Series en heeft een bovenblad sitka spruce top met HPL kast.
Artikelnummer:
GPCX1RAE-LH
Levertijd:
Bel of mail ons voor een indicatie
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:

€947,00 €869,00

Incl. btw
Model: Linkshandige staalsnarige akoestische gitaar met element
Bovenblad: Massief sitka fichte
Bracing: Scalloped X
Zij- & Achterkant: HPL met palissander motief
Bodybinding: Geen
Rosette: Multi-Stripe
Mensuurlengte: 645mm
Hals: Rust Birch Laminate met Performing Artist profiel
Halsbinding: Geen
Toets: FSC® Certified Richlite
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 20
Slagplaat: Schildpadkleurig
Mechanieken: Standaard gesloten
Brug: FSC® Certified Richlite
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Fishman Sonitone
Afmetingen: Body onder: 381mm, Body boven: 291mm, Body lengte: 505mm, Body dikte: 105mm & Topkambreedte: 44.5mm
Kleur: Naturel gesatineerd
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Deze GPCX1RAE is een linkshandige akoestisch gitaar met electronica in Martin's Grand Performance stijl. Hij komt uit de X-Series en door de toevoeging van een element is hij ook geschikt voor op het podium of om hem te gebruiken voor recording. Het bovenblad bestaat uit massief sitka spruce houtdelen voor een dynamische sound. Deze is direct verbonden met palissander uitziende HPL delen voor de zij- en achterkant. HPL is een hoogwaardig kunststof met goede klankeigenschappen. Voor de hals kiest Martin voor Rust Birch Laminate, dat zeer sterk en stabiel is. Gecertificeerde FSC® Richlite is het materiaal voor de toets en brug, wat de kenmerken van ebben heeft. Qua formaat zit hij tussen een D en een 000, dit modern alternatief levert meer en diepere klanken dan een 000 met meer nadruk op balans dan de iconische Dreadnought. De GPCX1RAE heeft een gesatineerde afwerking en een 44.5mm brede hals (Standaard is 43mm) dat geliefd is bij fingerstyle pickers.

Sitka Spruce (Sitka Fichte)
Fichte wordt gebruikt voor bovenbladen van akoestische gitaren. Sitka Spruce komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterker, elastischer en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking.

HPL
HPL is de afkorting van High Pressure Laminate. Dit is een combinatie van fijne hout met hars die onder hoge druk en hoge temperatuur wordt gevormd tot platen. Deze kunnen net als hout weer worden gevormd tot delen voor een gitaarbody. Het is een minder milieu belastend proces en spaart onze tropische regenwouden. De tekening is afkomstig van het Indiase palissander, een donkerbruine kleur met fraaie houttekening. 

FSC® Certified Richlite
Martin gebruikt dit hoogwaardig vezelrijk kunststof om het milieu te sparen. Het is geen goedkoop materiaal maar heeft enorm veel overeenkomstige eigenschappen met ebben, iets minder helder. Het is duurzaam, ongevoelig voor vocht maar heeft wel een open structuur zoals echt hout.

Grand Performance Cutaway
Een relatief jong Martin ontwerp dat qua formaat zit hij tussen een D en een 000, dit modern alternatief levert meer en diepere klanken dan een 000 met meer nadruk op balans dan de iconische Dreadnought.  Door de cutaway en 14-fret body zijn de hogere posities eenvoudig te bereiken. Het GPC ontwerp zorgt voor comfortable speelhouding.

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een voorversterker, De toon- en volumeregeling zijn bij het klankgat te regelen. De aansluiting voor een kabel is aan de zijkant van de kast. Hier zit tevens de toegang om de batterijen te verwisselen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »