• Martin LX1E Akoestische gitaar Little Martin Left Handed +Bag
  • Martin LX1E Akoestische gitaar Little Martin Left Handed +Bag

Martin LX1E Akoestische gitaar Little Martin Left Handed +Bag

De Martin LX1 is een linkshandige traveler gitaar, een Little Martin en voorzien is van Fishman Isys T electronica. Het is dus een kleine gitaar geschikt om mee te reizen.
Artikelnummer:
LX1E-LH
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:

€631,00 €579,00

Incl. btw
Model: Linkshandige staalsnarige akoestische gitaar met element
Bovenblad: Massief sitka fichte
Bracing: X (Niet gestoken)
Zij- & Achterkant: HPL met mahonie motief
Bodybinding: Geen
Rosette: Multi-Stripe
Mensuurlengte: 584mm
Hals: Rust Birch Laminate
Halsbinding: Geen
Toets: FSC® Certified Richlite
Toetsinleg: Geen
Fretten: 20
Slagplaat: Geen
Mechanieken: Standaard gesloten met kleine knoppen
Brug: FSC® Certified Richlite
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Fishman Isys T
Afmetingen: Body onder: 318mm, Body boven: 222mm, Body lengte: 400mm, Body dikte: 89mm & Topkambreedte: 43mm
Kleur: Naturel gesatineerd
Accessoires: Martin hoes
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Deze Martin LX1E is een linkshandige traveler gitaar die uit de Little Martin Series komt en voorzien is van Fishman Isys T electronica. Het is dus een kleine gitaar geschikt om mee te reizen en waardig op het podium te gebruiken. Het bovenblad bestaat uit massief sitka spruce houtdelen voor een dynamische sound. Deze is direct verbonden met mahonie uitziende HPL delen voor de zij- en achterkant. HPL is een hoogwaardig kunststof met goede klankeigenschappen. Voor de hals kiest Martin voor Rust Birch Laminate, dat zeer sterk en stabiel is. Gecertificeerde FSC® Richlite is het materiaal voor de toets en brug, wat de kenmerken van ebben heeft. Hij wordt geleverd met originele Martin hoes.

Sitka Spruce (Sitka Fichte)
Fichte wordt gebruikt voor bovenbladen van akoestische gitaren. Sitka Spruce komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterker, elastischer en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking.

HPL
HPL is de afkorting van High Pressure Laminate. Dit is een combinatie van fijne hout met hars die onder hoge druk en hoge temperatuur wordt gevormd tot platen. Deze kunnen net als hout weer worden gevormd tot delen voor een gitaarbody. Het is een minder milieu belastend proces en spaart onze tropische regenwouden.

FSC® Certified Richlite
Martin gebruikt dit hoogwaardig vezelrijk kunststof om het milieu te sparen. Het is geen goedkoop materiaal maar heeft enorm veel overeenkomstige eigenschappen met ebben, iets minder helder. Het is duurzaam, ongevoelig voor vocht maar heeft wel een open structuur zoals echt hout.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »