• Martin OMCXAE Black Akoestische gitaar Orchestra Left Handed
  • Martin OMCXAE Black Akoestische gitaar Orchestra Left Handed

Martin OMCXAE Black Akoestische gitaar Orchestra Left Handed

Deze Martin OMCXAE Black is een linkshandige zwarte akoestische gitaar met electronica in Orchestra stijl die uit de X-Series komt.
Artikelnummer:
OMCXAE-BLACK-LH
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:

€894,00 €825,00

Incl. btw
Model: Linkshandige staalsnarige akoestische gitaar met element
Bovenblad: HPL Jett Black
Bracing: Scalloped X
Zij- & Achterkant: HPL Jett Black
Bodybinding: Geen
Rosette: Herringbone Ink
Mensuurlengte: 645mm
Hals: Black Birch Laminate
Halsbinding: Geen
Toets: FSC® Certified Richlite
Toetsinleg: Stippen
Fretten:
Slagplaat: Geen
Mechanieken: Standaard gesloten
Brug: FSC® Certified Richlite
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Fishman Sonitone
Afmetingen: Body onder: 386mm, Body boven: 291mm, Body midden: 240mm, Body dikte: 102mm & Topkambreedte: 44.5mm
Kleur: Jett black met gesatineerde naturel hals
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Deze Martin OMCXAE Black is een linkshandige akoestische gitaar met electronica in Orchestra stijl die uit de X-Series komt. Hij heeft een cutaway, dus hogere posities zijn eenvoudig te bereiken. Door de toevoeging van een element is hij geschikt om hem te versterken op een podium of om hem te gebruiken voor recording. De body bestaat uit Jet Black HPL delen. HPL is een hoogwaardig kunststof met goede klankeigenschappen en is reageert nauwelijks op temperatuurschommelingen. Voor de hals kiest Martin voor Black Birch Laminate, dat zeer sterk en stabiel is. Gecertificeerde FSC® Richlite is het materiaal voor de toets en brug, wat de kenmerken van ebben heeft. Kortom een ideale gitaar voor on-the-road. Orchestra model gitaren klinken geweldig in balans en vormen en mooi geheel tussen hoge, midden en lagen tonen, te gebruiken voor zowel finger picking als slaggitaar. Veel details zijn zwart: brugzadel, brugpennen en topkam. De gitaar heeft een gesatineerde zwarte afwerking en een gesatineerde naturel lak voor de hals. Deze uitvoering heeft een iets bredere hals 44.5mm (Standaard is 43mm) dat geliefd is bij fingerstyle pickers.

HPL
HPL is de afkorting van High Pressure Laminate. Dit is een combinatie van fijne hout met hars die onder hoge druk en hoge temperatuur wordt gevormd tot platen. Deze kunnen net als hout weer worden gevormd tot delen voor een gitaarbody. Het is een minder milieu belastend proces en spaart onze tropische regenwouden. De tekening is afkomstig van het Indonesische Macassar Ebony, een hard houten ebben soort met zeer fraai tekening. 

FSC® Certified Richlite
Martin gebruikt dit hoogwaardig vezelrijk kunststof om het milieu te sparen. Het is geen goedkoop materiaal maar heeft enorm veel overeenkomstige eigenschappen met ebben, iets minder helder. Het is duurzaam, ongevoelig voor vocht maar heeft wel een open structuur zoals echt hout.

Orchestra Cutaway
Door de cutaway en 14-fret body zijn de hogere posities eenvoudig te bereiken. De Orchestra wordt ook 0M-Style gitaar genoemd en heeft veel overeenkomsten met de Auditorium. De body is identiek maar de scale van een OM is 25.4" (000-Style is 24.9"). Dit type gitaar is het meest geliefd bij slaggitaristen die ook regelmatig fingerstyle technieken gebruiken. Vandaar ook de 44.5mm brede toets, standaard is 43mm. Een mooie balans tussen de hoge tonen, midden frequenties en bassen. Hij kan voldoende volume produceren bij samenspeel van verschillende akoestische instrumenten.

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een voorversterker, De toon- en volumeregeling zijn bij het klankgat te regelen. De aansluiting voor een kabel is aan de zijkant van de kast. Hier zit tevens de toegang om de batterijen te verwisselen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »