• Music Man Albert Lee Elektrische gitaar Vintage Sunburst

Music Man Albert Lee Elektrische gitaar Vintage Sunburst

Deze Albert Lee HH signature Music Man gitaar heeft een Afrikaans mahonie body, rosewood neck, twee DiMarzio Custom humbuckers en Vintage sunburst finish.
Levertijd:
In bestelling (3-5 Werkdagen levertijd)
Beschikbaarheid:
Op bestelling
Reviews:

€2.795,00 €2.423,00

Incl. btw
Model: 6-Snarige elektrische gitaar
Body: Afrikaans mahonie
Mensuurlengte: 648mm
Hals: Geselecteerd palissander
Halsvorm: Standaard
Halsbinding: Geen
Halsbreedte: 41.3mm bij de topkam en 56.9mm bij de laatste fret
Toets: Geselecteerd palissander met 10-Inch radius
Toetsinleg: Grote stippen
Fretten: 22 met hoog profiel en medium breedte
Elementen: 2x DiMarzio Custom wound humbuckers
Electronica: Volumeregeling (500k), Toonregeling (500k) & 5-Standenschakelaar
Slagplaat: Schildpad kleurig (3-Lagen)
Brug: Music Man® strings-thru-the-body brug met verchroomde hard stalen zadels
Mechanieken: Schaller M6-IND Locking
Hardware kleur: Verchroomd
Kleur: Vintage sunburst
Afmetingen: Totale lengte: 927mm, Body lengte: 450mm & Body breedte: 322mm
Accessoires: Originele Music Man koffer
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Albert Lee is een Engelse Grammy-award winnende gitaarvirtuoos met zijn eigen Music Man gitaar. Een signature gitaar met enkele speciale eigenschappen zoals een Afrikaans mahonie body, rosewood neck en twee DiMarzio Custom humbuckers. Een gitaar met meer sustain en warmere toon. Standaard, net als deze gitaar, is de Music Man's String-Thru-The-Body brug. Als optie zou hij ook met een tremolo geleverd kunnen worden, maar niet meer in deze Vintage sunburst kleur. Tegenwoordig alleen nog maar in Black, Charcoal frost, Powder Blue en Trans walnut.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Music Man producten.

Body
Wat als eerste opvalt aan de body is zijn unieke design, een ST-Model met strakkere lijnen. Wel is stuk waar je met je rechterarm op rust iets afgevlakt voor meer speelcomfort. Ook is het punt waar de body en de hals samenkomen een stuk ergonomische als de meeste andere gitaren. Hij is opgebouwd uit twee massieve mahonie delen. Mahonie heeft als klankeigenschap dat het de gitaar een warm, vol karakter geeft en veel sustain. De hoogglans polyester beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
Iets wat ongebruikelijk is de palissander hals en wel uit één stuk, natuurlijk is de toets er wel op gelijmd. Dit hout zie je niet veel voor halzen, dit komt omdat het relatief duur is. De klankeigenschappen zijn subliem, een rijke sound die akoestische eigenschappen overbrengt naar de body. De hals is heeft een bijzondere behandeling ondergaan, gunstock olie met een mix van een speciale wax. Een goede gesatineerde bescherming, de kop heeft een hoogglans transparante finish gekregen. Waar veel bouwers kiezen voor een 4-punts halsbevestiging, kiest Music Man voor een 5-punts. Dit heeft meer stabiliteit en een betere toon. De halspen is met een wieltje te verstellen bij de body, zo kan je snel een correctie toepassen bij een andere snaar spanning.

Toets
Hiervoor is een van de meest gebruikte houtsoorten gebruikt, namelijk palissander. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder en het is de perfect match met de palissander hals. Voor de inleg zijn er extra grote stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen. Albert Lee geeft zijn voorkeur aan een radius van 10". Music Man gebruikt speciale topkammen die een correctie bevatten voor een optimale intonatie van de gitaar, op deze gitaar ontbreekt dit niet. 

Elementen
Twee medium output custom wound DiMarzio humbuckers en een 5-standenschakelaar leveren een brede range aan toonmogelijkheden, van een volledige humbucker sound tot het bel-achtige heldere van een singel coil.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »