• Music Man Cutlass RS HSS Elektrische gitaar Firemist Silver
  • Music Man Cutlass RS HSS Elektrische gitaar Firemist Silver
  • Music Man Cutlass RS HSS Elektrische gitaar Firemist Silver
  • Music Man Cutlass RS HSS Elektrische gitaar Firemist Silver

Music Man Cutlass RS HSS Elektrische gitaar Firemist Silver

De Music Man Cutlass RS HSS heeft een roasted maple hals en verbeterde vintage specificaties, een super glad moderne tremolo systeem en een humbucker in de brugpositie.
Artikelnummer:
806-ST-R1-06
Levertijd:
Bel of mail ons voor een indicatie
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:
€2.595,00 .
Incl. btw
Model: 6-Snarige elektrische gitaar
Body: Elzen
Mensuurlengte: 648mm
Hals: Roasted figured maple
Halsvorm: Asymmetrische soft v-model
Halsbinding: Geen
Halsbreedte: 41.3mm bij de topkam en 56.9mm bij de laatste fret
Toets: Roasted figured maple
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 22 Stainless steel met hoog profiel en medium breedte
Elementen: 2x Music Man® Custom wound single coils, 1x Music Man® Custom humbucker en wide spectrum Silent Circuit
Electronica: Volumeregeling (500k/250k), Toonregeling (500k/250k) & 5-Standenschakelaar
Slagplaat: Parchment (3-Lagen)
Brug: Music Man® Moderne tremolo met vintage gebogen stalen zadels
Mechanieken: Schaller M6-IND Locking
Hardware kleur: Verchroomd
Kleur: Firemist silver
Afmetingen: Totale lengte: 968mm, Body lengte: 450mm & Body breedte: 327mm
Accessoires: Originele Music Man koffer
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Music Man lanceerde in 2016 de Modern Classic Collection, waarbij twee van Fender’s Music Man gitaar ontwerpen herleven: de StingRay en de Cutlass. In de jaren zeventig waren deze prototypes geen doorslaand succes, de basversie wel. Deze Stingray Bass was de eerste productie bas met actieve elektronica. Misschien van Leo zijn tijd weer een voor uit. Een eerbetoon aan Leo om deze twee gitaren met wat modificaties weer een te reproduceren. Vroeger zagen deze gitaren er al fantastisch uit, maar klonken niet geweldig. De elementen klonken schel, dun en hoog. Nu met een nieuwe blik en verbeterde electronica is het een ware toevoeging aan menig gitaarcollectie. De Cutlass RS HSS heeft verbeterde vintage specificaties, een super glad moderne tremolo systeem en lichtgewicht alder body zijn kenmerkend voor deze gitaar. Oversized kop met 4 linker en 2 rechter mechanieken zorgen voor een superieure stemvastheid. Samen met twee Music Man Custom wound single coils en een humbucker is het een mix van de oude wereld, styling met modern design en speelbaarheid. Sinds 2018 is er een RS aan de Cutlass toegevoegd, RS staat voor Roasted Maple, d.wz. dat de hals een speciale behandeling heeft ondergaan zodat er meer toon ontstaat en het een bruine tint heeft gekregen.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Music Man producten.

Body
Natuurlijk zijn er overeenkomsten met het bekende ST-Model, ook de Cutlass is Leo's ontwerp. De keuze voor een elzen is dan ook logisch, het heeft een breed toonbereik en is vooral sterk in mid- en laag toonbereik. Het stuk waar je met je rechterarm op rust iets afgevlakt voor meer speelcomfort. Net als het middenstuk aan de achterzijde. Het punt waar de body en de hals samenkomen is een stuk ergonomischer zodat hogere posities probleemloos zijn te bereiken. De hoogglans polyester beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
Music Man past een unieke techniek toe om het esdoorn hout harder te maken, het het zogeheten Roasted Maple. Hierbij wordt het hout op een bescheiden temperatuur, gedurende een langere periode in een oven gelegd en cellen gaan kristalliseren. Het esdoorn hout heeft bijna dezelfde klankeigenschappen als palissander. Hals is uit één stuk, natuurlijk is de toets er wel op gelijmd. De asymmetrische v-vormige hals is kenmerkend voor een Cutlass gitaar. Dit sluit geweldig aan bij de vormgeving van de menselijke hand. In het begin misschien even wennen, maar naar een minuten voelt het vertrouwd en wil je zelfs niet meer terug naar een c-vorm. Een Ultra-light satin polyurethane finish wordt gebruikt op de hals, voor het aanbrengen van deze finish wordt er een kleuring aangebracht zodat het een vintage look heeft. Net als bij de meeste Music Man gitaren met tremolo zijn er locking mechanieken gebruikt in de 4+2 stijl. Waar veel bouwers kiezen voor een 4-punts halsbevestiging, kiest Music Man voor een 5-punts. Dit heeft meer stabiliteit en een betere toon. De halspen is met een wieltje te verstellen bij de body, zo kan je snel een correctie toepassen bij een andere snaar spanning.

Toets
Om de verstelbare halspen aan te brengen is de hals in de lengte doorgezaagd en een ruimte uitgefreesd zodat de halspen goed past. Vervolgens word de twee stukken weer verlijmd en lijkt het net of de volledige hals uit een stuk esdoorn bestaat. Net als bij de hals gaat het om het Roasted Maple. Voor de inleg zijn er stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen. Veel gitaristen geven de voorkeur aan een toets radius van 10", ook deze gitaar. Music Man gebruikt speciale topkammen die een correctie bevatten voor een optimale intonatie van de gitaar, op deze gitaar ontbreekt dit niet.

Elementen
De twee speciaal ontwikkelde single coils en humbucker worden in eigen huis gemaakt. Music Man® heeft een gepatenteerd "Silent Circuit", die elimineert hum en behoud het ware single coil geluid. In de halspositie klinkt hij diep en helder, het middelste element is warm en twangy. Een vette leadsound komt uit de bumbucker die in de brugpositie is geplaatst. Een ware kameleon aan klankkleuren.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »