• Music Man JP15 John Petrucci Elektrische gitaar Quilt Trans Black Burst
  • Music Man JP15 John Petrucci Elektrische gitaar Quilt Trans Black Burst

Music Man JP15 John Petrucci Elektrische gitaar Quilt Trans Black Burst

Music Man JP15 John Petrucci Elektrische gitaar Quilt Trans Black Burst
Artikelnummer:
661-JQ-10-00
Levertijd:
Bel of mail ons voor een indicatie
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:

€4.369,00 €3.935,00

Incl. btw
Model: 6-Snarige elektrische gitaar
Body: Afrikaans mahonie met gewatteerd esdoorn top
Mensuurlengte: 648mm
Hals: Figured roasted maple
Halsvorm: Standaard
Halsbinding: Geen
Halsbreedte: 43.0mm bij de topkam en 57.2mm bij de laatste fret
Toets: Figured roasted maple
Toetsinleg: Custom JP Shields
Fretten: 24 Stainless steel Medium jumbo
Elementen: 2x DiMarzio Illuminator humbuckers & Piëzo systeem in de brug
Electronica: Custom Music Man® active preamp; push/push volume voor gain boost & Toonregeling; 3-Standenschakelaar voor magnetisch & 3-Standenschakelaar (Piëzo/Mix/Magenetisch)
Slagplaat: Geen
Brug: Custom John Petrucci Music Man® floating tremolo met hard stalen piëzo zadels
Mechanieken: Schaller M6-IND locking
Hardware kleur: Zwart
Kleur: Trans black burst
Afmetingen: Totale lengte: 940mm, Body breedte: 314mm & Body dikte: 45mm
Accessoires: Originele Music Man koffer
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Deze JP15 kenmerkt zich door de lichtgewicht Afrikaans mahonie body met roasted quilted maple top en Trans black burst finish. Geen hoogglans afwerking maar een subtile gesatineerde lak als een prachtig effect geeft met de tekening van het hout. Roasted maple hals en toets voegen de juiste hoeveelheid helderheid toe aan de totale sound. Het roasted maple geeft de gitaar meer stabiliteit, zelfs bij temperatuurschommelingen. De JP 15 heeft twee custom DiMarzio Illuminator pickups, piezo bridge system en een interne 20db gain booster. Een traditionele tremolo die we kennen uit eerdere modellen zoals de JP6, net als de 3-standenschakelaar en voorzien van Music Man's originele hardshell case.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Music Man producten.

Body
Sinds 2010 is de bodyvorm van de JP slanker geworden en met de komst van de JP15 voorzien van de mooiste houtsoorten. Een diepe cutaway maakt het mogelijk om makkelijk bij de 24-ste fret te komen. De basis voor de body is Afrikaans mahonie en roasted quilted maple voor de top. Mahonie heeft als klankeigenschap dat het de gitaar een warm, vol karakter geeft en veel sustain. Door het gebruik van een gevlamd esdoorn worden er meer hoge frequenties toegevoegd. Bij raceauto's is een gesatineerde afwerking voor gewichtsbesparing, bij deze gitaar gaat het om de looks en dat het hout beter kan resoneren.

Hals
Music Man past een unieke techniek toe om het esdoorn hout harder te maken, het het zogeheten Roasted Maple. Hierbij wordt het hout op een bescheiden temperatuur, gedurende een langere periode in een oven gelegd en cellen gaan kristalliseren. Het esdoorn hout heeft bijna dezelfde klankeigenschappen als palissander. Hals is uit één stuk, natuurlijk is de toets er wel op gelijmd. De hals is heeft een bijzondere finish ondergaan, gunstock olie met een mix van een speciale wax. Een goede gesatineerde bescherming. Omdat deze gitaar een tremolo heeft zitten er locking mechanieken op, dit om snel een snaar te vervangen en dat de gitaar beter op stemming blijft. Natuurlijk in de gebruikelijke 4+2 stijl. Waar veel bouwers kiezen voor een 4-punts halsbevestiging, kiest Music Man voor een 5-punts. Dit heeft meer stabiliteit en een betere toon. De halspen is met een wieltje te verstellen bij de body, zo kan je snel een correctie toepassen bij een andere snaar spanning. Op de kop van de gitaar staat de handtekening van John Petrucci.

Toets
Om de verstelbare halspen aan te brengen is de hals in de lengte doorgezaagd en een ruimte uitgefreesd zodat de halspen goed past. Vervolgens word de twee stukken weer verlijmd en lijkt het net of de volledige hals uit een stuk esdoorn bestaat. Net als bij de hals gaat het om het Roasted Maple. Voor de inleg zijn er JP Shields gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen. John Petrucci geeft de voorkeur aan een 17" radius. Music Man gebruikt speciale topkammen die een correctie bevatten voor een optimale intonatie van de gitaar, op deze gitaar ontbreekt dit niet. 

Elementen
John Perucci heeft samen met DiMarzio deze twee Illuminator humbuckers ontwikkeld. Ze zijn er veelzijdig zodat ze geschikt zijn om verschillende klanken uit een gitaar te kunnen halen. Stevige overdrive met zeer strakke ritmische agressie tot meer expressive, dynamisch en vloeiende solos's. Dan zit er nog een piëzo systeem in het tremolosysteem. Hiermee kan je akoestische klanken halen of mixen met de magnetische elementen. Een schakelaar maakt deze combinatie mogelijk. De voorste potmeter (volumeregeling) is voorzien van een push-push functie. In de uitgetrokken positie boost hij het volume met 20dB. Aan de achterzijde kan de booster ingesteld worden net als de instellingen van het piëzosysteem. Hij heeft twee aansluitingen, mono en stereo. Gebruik je de mono dan zijn alle functies van magnetische en piëzo elementen mogelijk op een versterker. Bij de stereo uitgang kan je het signaal scheiden zodat er twee versterkers gebruikt kunnen worden (Akoestisch en Elektrisch). Gebruik je beide aansluitingen, dus met twee kabels, kan je ook twee verschillende amps aansturen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »