• Music Man Stingray Special Bass HH Ebony Aqua Sparkle +Case
  • Music Man Stingray Special Bass HH Ebony Aqua Sparkle +Case

Music Man Stingray Special Bass HH Ebony Aqua Sparkle +Case

Deze Stingray Special HH is lichter van gewicht, de body heeft meer comfort en heeft een 18-volt systeem voor meer headroom.
Artikelnummer:
108-SK-50-01
Levertijd:
Bel of mail ons voor een indicatie
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:

€2.811,00 €2.529,00

Incl. btw
Model: 4-Snarige elektrische basgitaar
Body: Essen
Mensuurlengte: 864mm
Hals: Selected roasted maple
Halsvorm: Standard
Halsbinding: Geen
Halsbreedte: 41.3mm bij de topkam en 63.5mm bij de laatste fret
Toets: Ebben
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 22 Stainless steel met hoog en breed profiel
Elementen: 2x Humbucker met Neodymium magneten
Electronica: 3-Band actieve voorversterker (Volume, Hoog, Mid en Laag) & 5-Standenschakelaar
Slagplaat: Zwart
Brug: Vintage Music Man® top loaded verchroomd met geharde stalen brugplaat en stainless steel zadels
Mechanieken: Custom Music Man Llightweight
Hardware kleur: Zwart
Kleur: Aqua sparkle
Afmetingen: Totale lengte: 1.140mm, Body breedte: 343mm & Body dikte: 41mm
Accessoires: Originele Music Man koffer
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Music Man's eerste Stingray Bass zag het daglicht in 1976 en is uitgegroeid tot een van de meest iconische basgitaren uit de geschiedenis. De Stingray was het eerste in productie gebouwde 4-snarige basgitaar met actieve equalizer. Bent u opzoek naar deze old school bass, dan maakt Music Man ze nog onder de naam Stingray Classic. Deze Stingray Special heeft enkele veranderingen ondergaan, maar de solide constructie, elegante ovalen slagplaat, 3+1 mechaniek constructie en Music Man humbucker zijn gebleven. Wat anders is, is de lichtgewicht essen body met meer afgeronde hoeken zodat er een behoorlijke gewichtsbesparing is ontstaan. Misschien wel het belangrijkste is de 18-volt preamp, in plaats van het 9-volt systeem, deze levert voor headroom. Voor deze bas geldt een tweede humbucker, die in de halspositie is geplaatst en mede door de 5-standenschakelaar ontstaan nog meer klankkarakters.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Music Man producten.

Body
Gemaakt van essen dat diep lage tonen en het helder hoog accentueert. Het middengebied is minder aanwezig en heeft een mooie houtstructuur. De hoogglans polyester lak beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf. Het punt waar de body en de hals samenkomen is een stuk ergonomischer geworden dan bijvoorbeeld de Classic. Het 6-punts systeem is vervangen door een 5-punts constructie zodat hogere posities probleemloos zijn te bereiken. Music Man heeft iets gedaan aan het gewicht, door een lichtere houtsoort meer rondingen is deze basgitaar iets afgevallen. Om de balans in evenwicht te houden moesten de mechanieken ook worden aangepast. Opnieuw ontworpen door Music Man met behoud van betrouwbaarheid en stemvastheid.

Hals
Music Man past een unieke techniek toe om het esdoorn hout harder te maken, het het zogeheten Roasted Maple. Hierbij wordt het hout op een bescheiden temperatuur, gedurende een langere periode in een oven gelegd en cellen gaan kristalliseren. Het esdoorn hout heeft bijna dezelfde klankeigenschappen als palissander. Hals is uit één stuk, natuurlijk is de toets er wel op gelijmd. De hals is heeft een bijzondere finish ondergaan, gunstock olie met een mix van een speciale wax. Een goede gesatineerde bescherming. De halspen is met een wieltje te verstellen bij de body, zo kan je snel een correctie toepassen bij een andere snaar spanning.

Toets
Om de verstelbare halspen aan te brengen is er een gleuf in de hals gevreesd en bij deze bas is gekozen om er een ebben toets op te zetten. Ebben is erg duurzaam en dicht van structuur, dit resulteert in een directe heldere toon. Voor de inleg zijn er stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen. Veel bassisten geven de voorkeur aan een toets radius van 11", zo ook deze basgitaar. Een door Music Man ontworpen compensated topnut ontbreekt niet, deze aangepaste topkam bevat correcties voor een optimale intonatie van de bas.

Elementen
Een standaard Stingray Special Bass heeft een Humbucker element en een 3-bands EQ, deze uitvoering heeft twee humbuckers en een 5-standenschakelaar voor nog meer toonvariaties. In de tweede stand worden de humbuckers single coil geschakeld en wel de buitenster, bij de vierde stand twee single coils aan de binnen kant. Standen 1-3-5 zijn paralel humbuckers. Een Special kenmerkt zich door een nieuw ontworpen 18-volt preamp met 3-bands EQ, voor een nog meer toonvariatie. Dit geeft de bas meer headroom voor een extra cleane sound. Je kan alle klanken maken van modern punch naar classic tot vintage sounds.

Service/Garantie
Natuurlijk heeft u recht op de wettelijk voorgeschreven garantie, maar mocht er na die periode toch iets fout gaan laten wij u niet in de steek. Maar omdat wij alle basgitaren uitvoerig controleren voordat wij ze versturen of in onze winkel van eigenaar wisselen, komt het zelden voor dat wij achteraf aanspraak moeten maken op garantie. Een basgitaar kan in de fabriek aan alle kwaliteit controles voldoen, maar voordat ze bij ons aankomen hebben ze al een hele reis achter de rug waar iets mis gegaan kan zijn. Elke basgitaar wordt bij binnenkomst gecontroleerd en nog een keer als hij bij ons vertrekt. Voldoet een basgitaar niet aan onze kwaliteitseisen, dan gaat hij gewoon terug naar de leverancier. Na jaren in dit vak te zitten weten we waar een basgitaar aan moet voldoen. We verkopen al ruim 30 jaar Music Man, dus hebben de meeste modellen in onze handen gehad.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »