• Norman B18 Cedar Protege Akoestische gitaar Left Presys
  • Norman B18 Cedar Protege Akoestische gitaar Left Presys
  • Norman B18 Cedar Protege Akoestische gitaar Left Presys
  • Norman B18 Cedar Protege Akoestische gitaar Left Presys

Norman B18 Cedar Protege Akoestische gitaar Left Presys

Deze Norman B18 Left Presys uit de Protege serie heeft een Semi Gloss Natural finish. Dit is een linkshandige dreadnought model akoestische gitaar met element.
Levertijd:
Op Di-Za voor 16.00u besteld, volgende werkdag in huis!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Reviews:
€666,00 .
Incl. btw
Model: Linkshandig staalsnarig akoestisch gitaar met element
Bovenblad: Massief ceder
Bracing: Scalloped X
Zij- & Achterkant: Gelamineerd kersen
Bodybinding: Crème kleurig kunststof
Rosette: Standaard
Mensuurlengte: 650mm
Hals: Esdoorn
Halsbinding: Geen
Toets: Palissander
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 21
Slagplaat: Schildpadkleurig
Mechanieken: Standaard gesloten
Brug: Palissander
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Fishman® Presys
Afmetingen: Totale lengte: 1050mm, Body onder: 399mm, Body boven: 284mm, Body midden: 270mm, body dikte: 125mm & topkambreedte: 43.7mm
Kleur: Semi-gloss natural
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Deze Norman B18 Left Presys uit de Protege serie heeft een Semi Gloss Natural finish. Dit is een linkshandige dreadnought model akoestische gitaar met element en Select Pressure Tested Solid Top. Zijn sound is daardoor optimaal en zal in de loop der jaren alleen maar beter gaat klinken. Het gebruikte hout voor het bovenblad is van massief ceder en de kast is van 3-laags gelamineerd wild kersen hout. Norman gebruikt het Fishman Matrix element voor onder de brug en de Presys voorversterker met geïntegreerd stemapparaat. Deze gitaar is klaar voor podium en/of studio gebruik.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Norman producten.

Bovenblad: Massief Ceder
Veel cederhout dat gebruikt wordt voor bovenbladen van akoestische gitaren komt uit de VS of Canada. Aangezien Norman uit Canada komt is dit natuurlijk een logische keuze. Het geeft een mooi warm geluid met voldoende laag. Als we het vergelijken met fichte heeft het wat minder hoog en misschien iets minder volume. Norman gebruikt alleen ceder hout van oude bomen, de dichte en rechte nerven zijn mede bepalend voor de toonkwaliteit. De met de hand geselecteerde bovenbladen zijn erg flexibel zodat ze goed kunnen vibreren.

Zij- en Achterkant: Gelamineerd Wild kersen
De body van deze akoestische gitaar bestaat uit gelamineerde Canadese wild kersen houtdelen. Gelamineerd omdat is makkelijker is om te bewerken en het minder gaat rondzingen wanneer de gitaar wordt uit versterkt. Natuurlijk heeft dit invloed op de dynamiek van de klank, maar Norman gebruikt drie dunne lagen massief hout voor zijn laminaat. Veel merken in dit segment gebruiken tussen de lagen door geperst hout en dat heeft veel meer invloed op de toonkwaliteit. De dichtheid en reflectie van kersenhout heeft veel overeenkomsten als dat van esdoorn. De rijke toon, krachtig middengebied en goede balans zonder dat het ten koste gaat van de bassen of hoge frequenties zijn uitstekende eigenschappen voor deze gitaar. Een gesatineerde lak zorgt voor voldoende bescherming en laat het hout optimaal resoneren.

Hals
Wie de vlag van Canada kent weet dat daar een maple leaf (esdoorn blad) op staat afgebeeld. Om de Protege Serie hiervan een stukje mee te geven gebruikt Norman Silver leaf voor de hals. Een sterk houtsoort dat de hoge tonen van de gitaar doet versterken. Hij bestaat uit twee delen, het middenstuk en kop zijn uit een stuk hout, de hak is daar aan toegevoegd. Deze constructie zorgt voor een sustainrijke toon. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De hoek waaronder de hals op de body wordt geplaatst speelt een belangrijke rol in de klankkwaliteit. Als de hals te ver naar achteren is geplaatst verlies je bassen en gaat de gitaar dun klinken. Andersom verlies je hoge tonen en gaat de gitaar dof klinkenk pitch. Norman heeft een bijzondere hals/body constructie waarbij geen lijm wordt gebruikt, hout op hout dus. Lijm zou vibraties kunnen absorberen en dat is niet gunstig voor de toonkwaliteit. Veel gitaristen houden van een gesatineerde hals en ook deze gitaar voldoet aan deze wens. Het kopje heeft een zwarte afdekplaat met Norman's logo, een houten binding voor de finishing touch. Norman kiest voor een hoogwaardige topkam, namelijk TUSQ van Graph tech, ook weer om de beste toon te behalen.

Toets: Palissander
Dit is het meest gebruikte houtsoorten voor de toets van een gitaar. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder. Op de bekende plaatsen zijn positie aanduidingen aangebracht in de vorm van stippen.

Dreadnought
Dit is veruit de meest populaire akoestische gitaar bij gitaristen. In elke muziekstijl kom je ze tegen en op het podium is het een veel gebruikt instrument bij slaggitaristen die hun zangstem ondersteund. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen.

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een aan de zijkant geplaatste Fishman Presys voorversterker met o.a. volume regeling, treble, midrange, bass, een phase schakelaar en een stemapparaat. Een phase schakelaar kan hier ook mee helpen maar verandert het signaal naar de versterker een beetje zodat het iets warmer gaat klinken. Deze preamp wordt veel gebruikt door professionele artiesten.

Norman
Norman gitaren zijn er al sinds 1972 en zijn door Robert Godin in Canada ontwikkeld. Robert heeft nog meer akoestische merken onder zijn hoede zoals Art & Lutherie, Simon & Patrick en Seagull. Het geluid van een akoestische gitaar, hangt af van de vibratie die gemaakt wordt door het bovenblad. Norman gitaren hebben een geselecteerd bovenblad van fichte of ceder afkomstig van 600 jaar oude bomen. De fijne rechte nerf waardoor ze optimaal kunnen trillen. Een gitaar met massief houten top heeft meestal een rijkere geluid, meer harmonieën en een beter dynamisch bereik. Ook het materiaal dat wordt gebruikt voor de lak is enorm belangrijk. De dikke polyester lakken weerhouden de trillingen. De finish die Norman gebruikt stimuleert maximale trilling en daarom een uitstekend geluid. Wanneer de hals met grote precisie in de body wordt geplaatst zal de bespeelbaarheid, toon en sustain toenemen. Als de hals te ver naar achteren is geplaatst zal hij bastonen verliezen en blikkerig van geluid zijn. Andersom zullen de hoge frequenties afnemen en modderig gaan klinken. Norman streeft ernaar om dit met hun systeem in balans te houden. Er wordt geen lijm gebruikt tussen de hiel van de nek en de gitaarbody die zo het geluid negatief kunnen beïnvloeden. Alle modellen zijn ook voorzien van Compound Curve Top, voor een optimale projectie van het geluid. De zij- en achterkant van een akoestische gitaar werken als het ware net luidspeakerbox. In dit geval fungeert het bovenblad als speaker en de achter- met zijkanten spelen de rol van luidspreakerkast. De niet volledig massieve gitaren zijn gemaakt van een driedelige hardhout laminaat, die daardoor alle toon eigenschappen behouden en een goede balans vormen met het massieve bovenblad. Andere eigenschappen van Norman gitaren zijn: degelijke mechanieken, echte houten rozetten, double action truss rods, Custom Tusq topkammen en volledig gecompenseerd brugzadels door Graphtech.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »