• Norman ST40 CW Studio Akoestische gitaar Gloss Top Presys
  • Norman ST40 CW Studio Akoestische gitaar Gloss Top Presys
  • Norman ST40 CW Studio Akoestische gitaar Gloss Top Presys
  • Norman ST40 CW Studio Akoestische gitaar Gloss Top Presys

Norman ST40 CW Studio Akoestische gitaar Gloss Top Presys

De Norman Studio ST40 CW Presys heeft een Semi Gloss Natural finish. Het is een dreadnought cutaway model akoestische gitaar met Fishman element.
Levertijd:
Op Di-Za voor 16.00u besteld, volgende werkdag in huis!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Reviews:
€941,00 .
Incl. btw
Model: 6-Snarige akoestische gitaar met cutaway en element
Bovenblad: Massief ceder
Bracing: Scalloped X
Zij- & Achterkant: Massief mahonie
Bodybinding: Zwart kunststof
Rosette: Standaard
Mensuurlengte: 650mm
Hals: Mahonie
Halsbinding: Geen
Toets: Palissander
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 21
Slagplaat: Schildpadkleurig
Mechanieken: Open Back
Brug: Palissander
Hardware kleur: Goudkleurig
Electronica: Fishman® Presys
Afmetingen: Totale lengte: 1050mm, Body onder: 399mm, Body boven: 284mm, Body midden: 270mm, body dikte: 125mm & topkambreedte: 43.7mm
Kleur: Gesatineerd met hoogglans bovenblad
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De Norman Studio ST40 CW Presys heeft een Semi Gloss Natural finish en de body is vervaardigd uit massieve houtdelen. Het is een dreadnought cutaway model akoestische gitaar met element en Select Pressure Tested Solid Top. Zijn sound is daardoor optimaal en zal in de loop der jaren alleen maar beter gaat klinken. Het gebruikte hout voor het bovenblad is van massief ceder en de kast is van massief mahonie. Warm en krachtig zijn de klankeigenschappen van deze Canadese gitaar. Norman gebruikt het Fishman Matrix element voor onder de brug en de Presys voorversterker met geïntegreerd stemapparaat. Deze gitaar is klaar voor podium en/of studio gebruik. Aan de onderkant zit een aansluiting voor een gitaarkabel en dit is tevens de plek om een gitaarband aan te monteren. Een knop om de andere kant van de band te bevestigen zit aan de zijkant van de body. De gitaar hangt perfect in balans. Norman heeft aan de binnenzijde wel een extra stukje hout geplaatst, anders heb je kans op scheuren.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Norman producten.

Bovenblad: Massief Ceder
Veel cederhout dat gebruikt wordt voor bovenbladen van akoestische gitaren komt uit de VS of Canada. Aangezien Norman uit Canada komt is dit natuurlijk een logische keuze. Het geeft een mooi warm geluid met voldoende laag. Als we het vergelijken met fichte heeft het wat minder hoog en misschien iets minder volume. Norman gebruikt alleen ceder hout van oude bomen, de dichte en rechte nerven zijn mede bepalend voor de toonkwaliteit. De met de hand geselecteerde bovenbladen zijn erg flexibel zodat ze goed kunnen vibreren.

Zij- en Achterkant: Massief Mahonie
Het is een veel gebruikte houtsoort voor de zij- en achterkant van de kast van een akoestische gitaar. Kan ook gebruikt worden als bovenblad, maar doordat het een warm toonkarakter heeft komt het in vele mindere maten voor. De goed vertegenwoordigde midrange frequenties leggen de nadruk op een warme sustain volle klank. Net als palissander is het al jaren een populair toonhout. Bij veel gitaristen geeft het een herkenbare akoestische sound. Gitaristen zie op zoek zijn naar een evenwichtig toon, dynamisch bereik en gebalanceerde boventonen waarderen dit type hout.

Hals
Hij bestaat uit twee delen mahonie, het middenstuk en kop zijn uit een stuk hout, de hak is daar aan toegevoegd. Deze constructie zorgt voor een sustainrijke toon. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De hoek waaronder de hals op de body wordt geplaatst speelt een belangrijke rol in de klankkwaliteit. Als de hals te ver naar achteren is geplaatst verlies je bassen en gaat de gitaar dun klinken. Andersom verlies je hoge tonen en gaat de gitaar dof klinkenk pitch. Norman heeft een bijzondere hals/body constructie waarbij geen lijm wordt gebruikt, hout op hout dus. Lijm zou vibraties kunnen absorberen en dat is niet gunstig voor de toonkwaliteit. Veel gitaristen houden van een gesatineerde hals en ook deze gitaar voldoet aan deze wens. Het kopje heeft een mahonie fineer met Norman's logo, een houten binding voor de finishing touch. Norman kiest voor een hoogwaardige topkam, namelijk TUSQ van Graph tech, ook weer om de beste toon te behalen.

Toets: Palissander
Dit is het meest gebruikte houtsoorten voor de toets van een gitaar. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder. Op de bekende plaatsen zijn positie aanduidingen aangebracht in de vorm van stippen.

Dreadnought Cutaway
Vanwege de veelzijdigheid van de Dreadnought is er ook nog eens een Cutaway variant, hierbij zijn de hogere tonen eenvoudiger te bereiken. Meestal voorzien van electronica, dat maakt ze geschikt voor recording of podium toepassingen. In elke muziekstijl kom je ze tegen en op het podium is het een veel gebruikt instrument bij slaggitaristen die hun zangstem ondersteund. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen.

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een aan de zijkant geplaatste Fishman Presys voorversterker met o.a. volume regeling, treble, midrange, bass, een phase schakelaar en een stemapparaat. Een phase schakelaar kan hier ook mee helpen maar verandert het signaal naar de versterker een beetje zodat het iets warmer gaat klinken. Deze preamp wordt veel gebruikt door professionele artiesten.

Norman
Norman gitaren zijn er al sinds 1972 en zijn door Robert Godin in Canada ontwikkeld. Robert heeft nog meer akoestische merken onder zijn hoede zoals Art & Lutherie, Simon & Patrick en Seagull. Het geluid van een akoestische gitaar, hangt af van de vibratie die gemaakt wordt door het bovenblad. Norman gitaren hebben een geselecteerd bovenblad van fichte of ceder afkomstig van 600 jaar oude bomen. De fijne rechte nerf waardoor ze optimaal kunnen trillen. Een gitaar met massief houten top heeft meestal een rijkere geluid, meer harmonieën en een beter dynamisch bereik. Ook het materiaal dat wordt gebruikt voor de lak is enorm belangrijk. De dikke polyester lakken weerhouden de trillingen. De finish die Norman gebruikt stimuleert maximale trilling en daarom een uitstekend geluid. Wanneer de hals met grote precisie in de body wordt geplaatst zal de bespeelbaarheid, toon en sustain toenemen. Als de hals te ver naar achteren is geplaatst zal hij bastonen verliezen en blikkerig van geluid zijn. Andersom zullen de hoge frequenties afnemen en modderig gaan klinken. Norman streeft ernaar om dit met hun systeem in balans te houden. Er wordt geen lijm gebruikt tussen de hiel van de nek en de gitaarbody die zo het geluid negatief kunnen beïnvloeden. Alle modellen zijn ook voorzien van Compound Curve Top, voor een optimale projectie van het geluid. De zij- en achterkant van een akoestische gitaar werken als het ware net luidspeakerbox. In dit geval fungeert het bovenblad als speaker en de achter- met zijkanten spelen de rol van luidspreakerkast. De niet volledig massieve gitaren zijn gemaakt van een driedelige hardhout laminaat, die daardoor alle toon eigenschappen behouden en een goede balans vormen met het massieve bovenblad. Andere eigenschappen van Norman gitaren zijn: degelijke mechanieken, echte houten rozetten, double action truss rods, Custom Tusq topkammen en volledig gecompenseerd brugzadels door Graphtech.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »