DiMarzio DP103FBK Humbucker PAF 36th Anniversary Neck Black F-Spaced
In prijs verlaagd

DiMarzio DP103FBK Humbucker PAF 36th Anniversary Neck Black F-Spaced

Voor deze PAF® humbucker heeft Larry DiMarzio zijn eigen 1959 cherry sunburst Gibson® Les Paul® gebruikt om dit element opnieuw te ontwikkelen. Voor de PAF® 36th Anniversary Neck zet DiMarzio de lijn van pioniers zoals Seth Lover voort. Een perfecte vintage humbucker combineert karaktereigenschappen zoals een beperkt magnetisch veld, zoetige sound, perfecte balans tussen warmte en helderheid. Dit moet natuurlijk bij zowel een cleane sound als bij vette vervorming goed klinken. Ook de attack van de gitarist speelt een belangrijke rol. De originele elementen uit zijn 1959 gitaar hebben in de loop der jaren wat magnetisme verloren, maar de klank blijft gedefinieerd.

€ 79,00 € 95,59 - € 16,59
Inclusief belasting
 Op voorraad
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Om de PAF® 36th Anniversary zo goed mogelijk te produceren zijn computergestuurde machines gebruikt en technieken om ongewenste geluiden te elimineren. Het is een model met F-Spacing, dus geschikt voor gitaren met een bredere ruimte tussen de snaren of Locking tremolosysteem.

In de 50's liepen de waarden per element behoorlijk uiteen, er zijn dus weinig echt goede referenties. DiMarzio heeft dit probleem niet, ze geven deze elementen een warm hoog en helder laag.

Deze PAF® 36th Anniversary Neck klinkt gelijkmatig en niet modderig. Voor een jaren vijftig geluid kan je ze zowel in de hals- als brugpositie gebruiken. Door de viervoudige aansluiting kan hij single coil en series-parallel geschakeld worden, dus toch veelzijdig. Onze voorkeur gaat uit naar de combinatie met PAF® 36th Anniversary Bridge (DP223F), deze heeft iets meer output en zal en betere balans vormen.

Wanneer gebruik je een standaard humbucker en wanneer een F-Spaced?
Laten we eerst eens vertellen wat F-Spaced inhoud. Het ideale scenario is dat de snaren over het midden lopen van de koolstaven. Er worden door gitaarbouwers verschillende breedtes gebruikt voor de hals en brug, dus zijn er elementen nodig die verschillen in breedte. LP-Model gitaren en gitaren met een double locking tremolo zijn vaak breder, dus zullen F-Spaced elementen beter functioneren.

Bij een brugelement kies je voor een F-Spaced versie als de snaarbreedte op de brug groter is dan 53mm (Afstand gemeten tussen 1e en 6e snaar). Is deze 53mm of kleiner dan voldoet een Standaard humbucker. Is je halsbreedte (Gemeten bij de topkam) meer dan 43mm, dan zou je ook kunnen kiezen  voor een F-Spaced versie bij de halspositie.

Datasheet

663334002968
1 Item

Je bent misschien ook geïnteresseerd in