DiMarzio DP190BK Humbucker Air Classic Neck Black
In prijs verlaagd

DiMarzio DP190BK Humbucker Air Classic Neck Black

De DiMarzio DP190 element is een vintage output humbucker. Veel gitaristen houden van de eind jaren '50 humbucker sound. DiMarzio wilde dit niet even imiteren door Alnico 2 of verouderde Alnico 5 magneten te gebruiken, maar Airbucker™ technologie. Veel technische problemen die de oudere elementen hebben zijn verdwenen. De Air Classic™ heeft dezelfde zoetige sound als een classic humbucker, maar Airbucker™ technologie staat toe om een betrouwbaarder full-strength Alnico 5 magneten te gebruiken. Dit komt neer op een verbetert sustain en is ook gevoeliger. Het resultaat is een bijna zang, drie-dimensionale sound.

€ 75,00 € 90,75 - € 15,75
Inclusief belasting
 Op voorraad
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.
  • Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,- Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-
  • Retouren binnen 30 dagen. Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Natuurlijk is deze Air Classic™ Neck een perfecte match met de Air Classic™ Bridge, maar volstaat ook veel single coils. Een setje Air Classic™ humbuckers doen het ook geweldig in hollow of semi-hollow body gitaren.

Enkele suggesties voor gitaar met een ≤53mm brugbreedte (Afstand tussen 1e en 6e snaar) en ≤43mm halsbreedte:

  • HH | Brug: Air Classic™ Bridge DP191; Hals: Air Classic™ Neck DP190

Wanneer gebruik je een standaard humbucker en wanneer een F-Spaced?
Laten we eerst eens vertellen wat F-Spaced inhoud. Het ideale scenario is dat de snaren over het midden lopen van de koolstaven. Er worden door gitaarbouwers verschillende breedtes gebruikt voor de hals en brug, dus zijn er elementen nodig die verschillen in breedte. LP-Model gitaren en gitaren met een double locking tremolo zijn vaak breder, dus zullen F-Spaced elementen beter functioneren.

Bij een brugelement kies je voor een F-Spaced versie als de snaarbreedte op de brug groter is dan 53mm (Afstand gemeten tussen 1e en 6e snaar). Is deze 53mm of kleiner dan voldoet een Standaard humbucker. Is je halsbreedte (Gemeten bij de topkam) meer dan 43mm, dan zou je ook kunnen kiezen  voor een F-Spaced versie bij de halspositie.

Datasheet

663334010925
1 Item

Je bent misschien ook geïnteresseerd in