Catalogus

Informatie

Nieuwe producten

Aanbiedingen

Onze winkels

Onze winkels

Muziekhandel Piet Joosten VOF te Oosterhout

Gitaren

Muziekhandel Piet Joosten is een specialist als het gaat om gitaren met een uniek assortiment. Van beginners gitaren van 100 Euro tot professionele instrumenten van duizenden Euro's. In onze showroom staan ruim 300 gitaren van de bekende merken maar ook uit de minder bekende gitaarfabrieken of bouwers. Gitaren en accessoires staan duidelijk gera...

Muziekhandel Piet Joosten is een specialist als het gaat om gitaren met een uniek assortiment. Van beginners gitaren van 100 Euro tot professionele instrumenten van duizenden Euro's. In onze showroom staan ruim 300 gitaren van de bekende merken maar ook uit de minder bekende gitaarfabrieken of bouwers. Gitaren en accessoires staan duidelijk gerangschikt in categorieën.

Meer

Gitaren Er zijn 753 producten

Subcategorieën

 • Akoestische Gitaren

  Akoestische gitaren met stalen snaren zijn er in verschillende afmetingen. Bekende modellen zijn: Auditorium, Dreadnought, Grand Auditorium, Grand Concert, Jumbo en Orchestra. Al deze modellen hebben zo hun eigen speel en klank eigenschappen. Op podia en in studio's is het vaak makkelijk dat er een ingebouwd element aanwezig is. Ook hier is bij ons een ruim assortiment aanwezig. We hebben de akoestische gitaren ingedeeld per merk en vervolgens per serie. Merken waar wij als Muziekhandel Piet Joosten, met meer dan 40 jaar ervaring, in geloven zijn o.a.: Alvarez, Cole Clark, Eastman, Larrivee, Leho, Levinson, Martin en Norman.

 • Klassieke Gitaren
 • Elektrische Gitaren
 • Jazz Gitaren

  De naam Jazz Gitaren is een ruim begrip, het zijn niet alleen gitaren waar men jazzmuziek op kan spelen. Het zijn van oorsprong vioolachtige gitaren. Arched (gewelfd of rondlopend) boven en achterkant. Ook de f-gaten laten nog zien dat de viool er invloed in heeft gehad. Eind jaren veertig werden er magnetische elementen geplaatst om hem uit te kunnen versterken. Merken als Gibson en Gretsch waren toen de merken. Inmiddels zijn er meerdere bouwers en merken die hun eigen visie op de hollowbody gitaar hebben losgelaten, maar altijd met een knipoog naar de viool.

 • Basgitaren

  Op het gebied van basgitaren is er in de afgelopen jaren een enorme aanbod ontstaan, keuzes moeten er dan gemaakt worden om een mooi gebalanceerde assortiment in onze winkel te hebben. Naast merken als Fender, Ibanez en Squier hebben wij een uniek assortiment aan G&L, Music Man en Schecter basgitaren. Voor zowel akoestisch, 4-snarig, 5-snarig en linkshandig kunt u bij ons terecht.

 • Ukulele's

  Ukulele's zijn compacte snaarinstrumenten met meestal vier nylon snaren. De grote en kwaliteit van het instrument bepaald mede de klankkleur. Onze meest populaire modellen zijn van klein naar groot: Sopraan, Concert en Tenor. Ukulele's zijn verschillend te stemmen, meestal is het een getransponeerde gitaarstemming van de vier dunste snaren. De hoogste snaar van de ukulele is dan een octaaf hoger. Afgelopen jaren zijn er heel wat ukulele's door onze handen gegaan, maar Leho en voor de beginner My Leho zijn toch echte aanraders.

 • Violen

  De viool kent een geschiedenis van ruim vier eeuwen en wereldwijd in de meeste muziekstijlen te vinden: van klassiek, folk tot populair. Een viool heeft meestal vier snaren en wordt met een strijkstok bespeeld. In tegen stelling tot de gitaar heeft een viool geen fretten die de posities bepalen. We leveren violen in verschillende maten, in verschillende prijsklassen en allemaal vakkundig afgesteld. 

per pagina
Toont 1 - 12 van de 753 items
Toont 1 - 12 van de 753 items