Informatie

Nieuwe producten

Aanbiedingen

Onze winkels

Onze winkels

Muziekhandel Piet Joosten VOF te Oosterhout

Basgitaarsnaren

Basgitaar snaren zijn in verschillende uitvoeringen, als eerste kunt u kiezen uit 4 -5- 6 snarige bassnaren. De 4-snarige set is er in Short, Medium, Long en Super Long Scale. Afhankelijk van d mensuurlengte kunt u de juiste selecteren, een standaard bas heeft een Long Scale setje nodig. Voor een 5-snarige bas is het standaard ook Long Scale enk...

Basgitaar snaren zijn in verschillende uitvoeringen, als eerste kunt u kiezen uit 4 -5- 6 snarige bassnaren. De 4-snarige set is er in Short, Medium, Long en Super Long Scale. Afhankelijk van d mensuurlengte kunt u de juiste selecteren, een standaard bas heeft een Long Scale setje nodig. Voor een 5-snarige bas is het standaard ook Long Scale enkele langere bassen doen het beter op Super Long Scale snaren. Veel voorkomende materialen zijn chroom staal, vernikkeld staal en snaren met coating. Voor een akoestische basgitaar worden vaak fosfor bronze snaren gebruikt.

Meer

Basgitaarsnaren Er zijn 84 producten

Subcategorieën

 • 4-Snarig Long Scale

  Hier staan alle roundwound en flatwound bassnaren voor 4-snarige basgitaar met long scale, dit is de standaard lengte voor basgitaren. De meest voorkomende  omwikkeling bij een basgitaarsnaar is coated, vernikkeld, nikkel of chroomstaal. Elk met zijn specifieke eigenschappen qua levensduur, klank en bespeelbaarheid. Er is een groot aanbod aan verschillende dikten van 35-95 tot 55-115.

 • 4-Snarig Super Long Scale

  Sommige basgitaren hebben een langere hals of lopen de snaar door de body waardoor een Long Scale snaar net niet lang genoeg is. Een setje Super Long Scales zijn gemiddeld 5cm langer en kunnen dit probleem oplossen.

 • 4-Snarig Short Scale

  In de geschiedenis van de basgitaar is er altijd al geexperimenteerd met de scale of mensuurlengte. De standaard wordt gezien als 34-inch en is gerelateerd aan long-scale. Leo Fender heeft bijvoorbeeld de Mustang bass ontwikkeld met een scale van 30-inch. Voor dit soort gitaren zijn de short scale snaren een uitkomst. Natuurlijk kunnen er ook long scale snaren gebruikt worden op korte bassen, maar deze passen vaak niet goed en hebben een andere spanning zodat ze minder goed toonzuiver zijn.

 • 4-Snarig Medium Scale

  In de geschiedenis van de basgitaar is er altijd al geexperimenteerd met de scale of mensuurlengte. De standaard wordt gezien als 34-inch en is gerelateerd aan long-scale. Ibanez heeft bijvoorbeeld de ARTB-Serie bass gebouwd met een scale van 32-inch. Voor dit soort gitaren zijn de medium scale snaren een uitkomst. Natuurlijk kunnen er ook long scale snaren gebruikt worden op korte bassen, maar deze passen vaak niet goed en hebben een andere spanning zodat ze minder goed toonzuiver zijn.

 • 5-Snarig Long Scale

  Voor 5-String basgitaren is inmiddels een grote keuze aan snaren. Glade snaren voor de vintage sound, Halfrounds voor minder bijgeluiden tijdens het schuiven over de snaren, traditionele vernikkelde snaren en gecoate snaren voor langere levensduur. Qua dikte is er veel keuze die ligt tussen de 40-125 en 55-135.

 • 5-Snarig Super Long Scale

  Sommige 5-snarige basgitaren hebben een langere hals of lopen de snaar door de body waardoor een Long Scale snaar net niet lang genoeg is. Een setje 5-String Super Long Scales zijn gemiddeld 5cm langer en kunnen dit probleem oplossen.

 • 6-Snarig

  De D'Addario EXL165-6 en EXL170-6 zijn twee setjes snaren voor 6-snarige basgitaar. De snaren hebben een nikkel omwinding over een zeshoekige stalen kern. Dit geeft tevens dat kenmerkende heldere sound. De dikte van deze long-scale set is Regular Light of Regular Light Top/Medium Bottom.

 • 8-Snarig

  Je kan ze waarschijnlijk op één hand tellen, de keuze aan 8-string basgitaren. Buiten enkele exotische merken maakt Schecter 8-snarige basgitaren. Van D'Addario hebben we setje weten te achterhalen.

 • Akoestische Bas

  Sinds het unplugged concert van Eric Clapton heeft de akoestische basgitaar zijn definitieve intreden gedaan. Naast de 4-sarige akoestische bas zijn er ook merken die een 5-snarige variant op de markt hebben gebracht, ook hier hebben wij snaren voor.

per pagina
Toont 1 - 12 van de 84 items
Toont 1 - 12 van de 84 items