Informatie

Nieuwe producten

Aanbiedingen

Onze winkels

Onze winkels

Muziekhandel Piet Joosten VOF te Oosterhout

Elektrische Gitaren Er zijn 258 producten

Subcategorieën

 • Solidbody HH

  Solid body elektrische gitaren met twee humbuckers worden vaak door rock gitaristen gebruikt. Voor de traditionele rock zijn het vaak gitaren gemaakt van het sustain rijke mahonie hout en voor het snellere werk gebruiken bouwers vaak lindehout. Alternatieve muziekstijlen hebben vaak actieve elementen.

 • Solidbody HS

  Solid body elektrische gitaren met HS element configuratie hebben een humbucker bij de halspositie en een single coil bij de brug. In de jaren zeventig verscheen de eerste Telecaster® met deze configuratie voor een meer bluesachtige sound. Naast Fender heeft G&L en Godin niet onverdienstelijk voor dezelfde setup gekozen, G&L de Bluesboy en Godin de Session Custom.

 • Solidbody HSH

  Solid body met twee humbuckers met daartussen een single coil behoren tot de meest veelzijdige elektrische gitaren. Veel moderne gitaarmerken waaronder Ibanez en Music Man staan hierom bekend. Music Man heeft twee modellen de Silhouette en een signature gitaar van Steve Morse.

 • Solidbody HSS

  Solidbody elektrische gitaren met HSS element configuratie worden ook vaak Super Strats@ genoemd. De single coil in de brugpositie is vervangen voor een humbucyer voor een meer stevige en vette sound. Fender heeft de Standard Stratocaster HSS, Jackson de SL3 Soloist, Godin de Session en Music Man de Luke en Silhouette Special HSS. 

 • Solidbody SS

  De meest klassieke solidbody gitaar heeft een SS element configuratie en de bekendste is de Fender® Telecaster®, maar ook de Jaguar®, Jazzmaster® en Mustang® behoren tot deze categorie. Van de Tele® zijn ontelbare variaties op gemaakt, sommige gitaristen houden het graag bij het originele ontwerp en andere met verbeteringen. Gelukkig bieden wij beide variaties aan, van Fender American Tele tot G&L ASAT en entree level gitaren van Squier.

 • Solidbody SSS

  De meest beroemde Solidbody elektrische gitaar met drie single coil elementen is de Fender® Stratocaster®. Menig gitarist is hiermee vertrouwd of beroemd geworden. Vanwege de populariteit is het dan ook de meest gekopieerde gitaar en zijn er variaties in overvloed. G&L en Music Man zijn mede opgericht door Leo Fender en zijn invloeden zijn daarom duidelijk zichtbaar.

 • Soapbar Gitaar

  Een Soapbar gitaar is een tussenvorm van een single coil en humbucker. Minder bijgeluiden en minder helder als een standaard single coil, maar niet zo warm als een traditionele humbucker. Om meer variatie te krijgen zijn er ook merken die soapbars combineren met een single coil of humbucker. G&L heeft een MFD element ontwikkeld met high output die qua klank veel weg heeft van een soapbar.

 • 7-Snarig Gitaar

  Deze 7-snarige gitaar is inmiddels niet meer weg te denken uit het moderne muziektijdperk. Bij veel alternatieve muziekstijlen werden de gitaren lager gestemd, met de toevoeging van een extra snaar is dat niet meer nodig. Voornamelijk moderne gitaarmerken kiezen voor enkele of soms hele series 7-snarige gitaren, denk aan Schecter met hun enorme aanbod.

 • Linkshandige...

  De tijd dat Jimi Hendrix linkshandig op een rechtshandige elektrische gitaar speelde zijn we voorbij. Veel fabrikanten maken van hun populaire modellen een linkshandige variant. Fender, Ibanez, Schecter en Squier zijn de meest verkochte merken van dit moment.

per pagina
Toont 1 - 12 van de 258 items
Toont 1 - 12 van de 258 items