Informatie

Nieuwe producten

Aanbiedingen

Onze winkels

Onze winkels

Muziekhandel Piet Joosten VOF te Oosterhout

Klassieke Gitaren Er zijn 79 producten

Subcategorieën

 • Korte Mensuur Gitaren

  Korte mensuur gitaren zijn geschikt voor minder grote mensen en/of kinderen. Mensuur lengte is de snaar afstand tussen de topkam en brugzadel. Een standaard klassiek gitaar heeft een mensuur lengte van 650mm. Kleiner volwassenen of kinderen vanaf 12 jaar kunnen kiezen voor een 7/8 gitaar, ook wel Senorita gitaar genoemd. Een maatje kleiner is de Cadet een 3/4 model, hierbij ligt de mensuur lengte rond de 580mm en is geschikt voor kinderen tussen de 8-12 jaar. De kleinste gitaar die we in een standaard stemming kunnen stemmen noemen we een 1/2 gitaar. Met een mensuur lengte rond de 530mm is hij geschikt voor kinderen tussen de 6-9 jaar. Merken zoals Alhambra, LaMancha, Paco Castillo, Prudencio Saez en Salvador Cortez maken kleinere gitaren vaak op basis van hun instap model nylonsnarig gitaar.  

 • Concert Gitaren

  Het begrip Concert gitaren wordt vaak gezien als gitaren die worden gebruikt voor een uitvoering, wij zien het op basis van de body grote. Een Concert model gitaar wordt bij staalsnarige gitaren ook wel 0-Stijl of parlor genoemd. Kortom een Concert gitaar met nylonsnarige gitaren is in de volksmond een klassiek- of Spaans gitaar. Voor velen is dit de gitaar waarmee men begint, omdat het makkelijk speelt en je er een goede basistechnieken op kunt leren. Ons assortiment bestaat uit zowel instap gitaren, gevorderde en professionele gitaren van Alhambra, LaMancha, La Patrie, Paco Castillo, Prudencio Saez en Salvador Cortez.

 • Flamenco Gitaren

  Flamenco gitaren zijn afgeleid van de Spaanse gitaren, ze zijn net iets anders gebouwd om een meer dynamisch karakter te krijgen en zijn feller. Traditioneel worden er voor de zij- en achterkant Spaanse cipres gebruikt, maar tegenwoordig zijn er ook merken die palissander gebruiken voor iets meer warmte. Omdat flamenco gitaristen ook wel eens de klankkast gebruiken om op te staan kunnen er op flamenco gitaren slagplaten op het bovenblad zijn geplaatst en verdikkingen onder het klankgat zijn aangebracht.

 • Klassieke Gitaren +...

  Zodra je een nylonsnarig gitaar wilt gebruiken op het podium of voor opnames kan je kiezen om een microfoon voor het klankgat te plaatsen. Dit is niet praktisch en de kans op interferentie neemt toe. Een klassiek gitaar met Pick-up is dan zeker een optie. De meeste uitvoeringen hebben een piëzo element onder de brugzadel zitten met eventueel voorversterking en equalizer aan de zijkant van de body. Voor een natuurlijker resultaat zijn er Blend systemen die piëzo technologie combineren met een microfoontje in de kast. Een optimaal resultaat behaal je hiermee met kwalitatief betere gitaren. Vaak zijn klassieke gitaren met pick-up voorzien van een cutaway zodat posities boven de twaalfde fret beter te bereiken zijn.

 • Klassieke Gitaren...

  Klassieke Gitaren met een Small body ontwerp zijn bedoeld voor podium toepassingen en/of recording. Door de compactere kast elimineer je de kans op rondzingen, daarentegen levert de gitaar minder volume wat vaak ten koste gaat van de lage frequenties. De meeste uitvoeringen hebben een piëzo element onder de brugzadel zitten met eventueel voorversterking en equalizer aan de zijkant van de body. Voor een natuurlijker resultaat zijn er Blend systemen die piëzo technologie combineren met een microfoontje in de kast. Een optimaal resultaat behaal je hiermee met kwalitatief betere gitaren. Vaak zijn klassieke gitaren met smalle body voorzien van een cutaway zodat posities boven de twaalfde fret beter te bereiken zijn.

 • Linkshandige Klassieke...

  Als linkshandige gitarist kan je natuurlijk de snaren en brugzadel van een rechtshandige gitaar omzetten. Aan de buitenkant lijkt zo'n gitaar symetrisch, mits het geen cutaway model is, maar aan de onderzijde van het bovenblad kunnen de zangbalken anders geplaatst zijn zodat dan de balans tussen de hoge en lage tonen anders wordt. Ook de topkam heeft andere inkepingen. Kortom, het is toch raadzaam voor een echte linkshandige klassieke gitaar te gaan.

per pagina
Toont 1 - 12 van de 79 items
Toont 1 - 12 van de 79 items