Catalogus

Informatie

Nieuwe producten

Aanbiedingen

Onze winkels

Onze winkels

Muziekhandel Piet Joosten VOF te Oosterhout

Akoestische Gitaren

Akoestische gitaren met stalen snaren zijn er in verschillende afmetingen. Bekende modellen zijn: Auditorium, Dreadnought, Grand Auditorium, Grand Concert, Jumbo en Orchestra. Al deze modellen hebben zo hun eigen speel en klank eigenschappen. Op podia en in studio's is het vaak makkelijk dat er een ingebouwd element aanwezig is. Ook hier is bij ...

Akoestische gitaren met stalen snaren zijn er in verschillende afmetingen. Bekende modellen zijn: Auditorium, Dreadnought, Grand Auditorium, Grand Concert, Jumbo en Orchestra. Al deze modellen hebben zo hun eigen speel en klank eigenschappen. Op podia en in studio's is het vaak makkelijk dat er een ingebouwd element aanwezig is. Ook hier is bij ons een ruim assortiment aanwezig. We hebben de akoestische gitaren ingedeeld per merk en vervolgens per serie. Merken waar wij als Muziekhandel Piet Joosten, met meer dan 40 jaar ervaring, in geloven zijn o.a.: Alvarez, Cole Clark, Eastman, Larrivee, Leho, Levinson, Martin en Norman.

Meer

Akoestische Gitaren Er zijn 234 producten

Subcategorieën

 • Concert 0-Style

  De Concert, 0-Style of Parlor zijn allemaal benamingen voor de kleinste full-size akoestische gitaar. Orgineel hebben ze een 24.9-Inch (633mm) mensuurlengte, 1-7/8-Inch (48mm) topkambreedte en een v-vormige hals. Moderne merken kunnen hiervan afwijken. Bijvoorbeeld Levinson en Seagull hebben een 14-fret body en een c-vormige hals. Parlor gitaren waren populair in de periode eind 19e eeuw tot de jaren vijftig. Veel blues en folk gitaristen spelen op deze kleine body gitaren. Geschikt voor gitaristen die houden van een mid georiënteerde sound, renaissance stijl muziek, historisch karakter en compactheid.

 • Grand Concert 00-Style

  De naam Grand Concert is logisch te verklaren, net een slagje groter als zijn broertje de Concert. Deze 00-Style gitaren worden veel gebruikt in opname studio's vanwege het compacte geluid en goede geluidsresultaten met microfoon gebruik. Ze zijn nog onder te verdelen in de authentieke modellen die een 12-fret body hebben en de iets moderne variant met een 14-fret body zodat de hogere tonen makkelijker te bereiken zijn. 00-Style gitaren bieden qua toon een goede mix tussen helderheid, kracht en gebalanceerde bassen. Modellen met een slotted headstock (open kop) hebben vaak een meer zingerige toon met passend sustain.


 • Auditorium 000-Style

  De Auditorium wordt ook 000-Style gitaar genoemd en is een slag groter als de Concert. Gemiddeld vier centimeter langer en vier centimeter breeder. Hierdoor leveren ze meer lage tonen en volume ten opzichte van een 0-Style gitaar. Zeer geliefd bij fingerstyle spelers vanwege de ronde toon. Ze zijn nog onder te verdelen in de authentieke modellen die een 12-fret body hebben en de iets moderne variant met een 14-fret body zodat de hogere tonen makkelijker te bereiken zijn. De 12-fret gitaren zijn vaak te herkennen aan de slotted headstock, dit geeft een meer zingerig karakter aan de sound.

 • Orchestra OM-Style

  De Orchestra wordt ook 0M-Style gitaar genoemd en heeft veel overeenkomsten met de Auditorium. De body is meestal net iets dikker. Wanneer het gaat om Martin gerelateerde modellen, dan is de toetsbreedte 1.5mm breeder bij de topkam. Standaard is deze 43mm en bij een OM-Style gitaar 44.5mm. Dit type gitaar is het meest geliefd bij fingerstyle gitaristen. Een mooie balans tussen de hoge tonen, midden frequenties en bassen. Hij kan voldoende volume produceren bij samenspeel van verschillende akoestische instrumenten.

 • Orchestra Cutaway

  De meeste Orchestra Cutaway gitaren zijn vaak uitgerust met pickup en daardoor geschikt voor recording of podium toepassingen. Door de cutaway en 14-fret body zijn de hogere posities eenvoudig te bereiken. Wanneer het gaat om Martin gerelateerde modellen, dan is de toets breedte 1.5mm breeder bij de topkam. Standaard is deze 43mm en bij een OM-Style gitaar 44.5mm. Dit type gitaar is het meest geliefd bij fingerstyle gitaristen. Een mooie balans tussen de hoge tonen, midden frequenties en bassen.

 • Grand Auditorium...

  De Grand Auditorium wordt ook 0000-Style gitaar genoemd en zit tussen de Auditorium en Dreadnought in. Een Grand Auditorium heeft een minder diepe kast als een D-model, maar is wel iets breeder. Een belangrijke keuze om voor een 0000 te kiezen is de smallere taille. Het smallere deel bij de klankgat zorgt voor een prettigere zithouding. Ook wordt dit model gezien als de ideale gitaar voor fingerstyle spelers en flatpick gitaristen. Een mooie balans tussen de hoge tonen, midden frequenties en bassen. Hij kan voldoende volume produceren bij samenspeel van verschillende akoestische instrumenten.

 • Grand Auditorium Cutaway

  Een Grand Auditorium gitaar met cutaway heeft als voordeel dat de hogere posities, dus voorbij de veertiende fret beter toegankelijk zijn. Veel uitvoeringen met een cutaway worden uitgerust met een Pick-up, hierdoor kan hij goed presteren op het podium of in de studio. Deze body vorm wordt ook 0000-Style gitaar genoemd en zit tussen de Auditorium en Dreadnought in. Een Grand Auditorium heeft een minder diepe kast als een D-model, maar is wel iets breeder. Een belangrijke keuze om voor een 0000 te kiezen is de smallere taille. Het smallere deel bij de klankgat zorgt voor een prettigere zithouding. Ook wordt dit model gezien als de ideale gitaar voor fingerstyle spelers en flatpick gitaristen. Een mooie balans tussen de hoge tonen, midden frequenties en bassen. 

 • Dreadnought

  De Dreadnought is veruit de meest populaire akoestische gitaar bij gitaristen. Er binnen de D-Serie nog enkele variaties, de meest voorkomende is 14-fret uitvoering, hierbij komt de 14e fret de body. Dan is er een 12-fret model, een echte vintage Dreadnought, met soms een slotted headstock, hierbij is de kop open en zijn de mechanieken op een klassiek manier geplaatst. In het verleden zijn er wel eens variaties opgedoken zoals de Slope Sholder modellen en Round Sholder gitaren, ook dit worden door enkele merken weer nagebouwd. In elke muziekstijl kom je ze tegen en op het podium is het een veel gebruikt instrument bij slaggitaristen die hun zangstem ondersteund. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen.

 • Dreadnought Cutaway

  De rede om voor een Dreadnought met cutaway te kiezen is naast zijn veelzijdigheid ook dat de posities voorbij de veertiende fret beter toegankelijk zijn. Vaak zijn ze standaard voorzien van een Pick-up, hierdoor zijn ze geschikt voor recording en podium toepassingen. In elke muziekstijl kom je ze tegen en op het podium is het een veel gebruikt instrument bij slaggitaristen die hun zangstem ondersteund. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen.

 • Jumbo 0000-Style

  Hieronder de Jumbo 0000-Style, de full size Jumbo gitaren. Alvarez, Martin en Sigma voldoen aan deze criteria. Ook Norman en Seagull maken gitaren in deze stijl, dit zijn dan Mini-Jumbo's. De body is iets compacter, een centimeter minder lang en de bovenste ronding van de body is smaller. Het voordeel zit hem dan in het speelcomfort. Jumbo 0000-Style gitaar behoren tot de grootste gitaren, groot qua kast en groots in volume. Een echte jumbo is herkenbaar aan de heldere hoge tonen en de zware bassen.

 • Jumbo Cutaway

  Jumbo gitaren met een Cutaway hebben het voordeel dat de posities voorbij de veertiende fret beter toegankelijk zijn. Echte full size Jumbo Cutaway gitaren worden o.a. door Alvarez, Larrivee, Martin en Sigma gemaakt. Ibanez en Norman maken gitaren in deze stijl, dit zijn dan Mini-Jumbo's. De body is iets compacter, een centimeter minder lang en de bovenste ronding van de body is smaller. Het voordeel zit hem dan in het speelcomfort. Jumbo 0000-Style gitaar behoren tot de grootste gitaren, groot qua kast en groots in volume. Een echte jumbo is herkenbaar aan de heldere hoge tonen en de zware bassen.

 • Travel Gitaren

  Onder de categorie travel gitaren verstaan we gitaren met een extra compacte kast, ook kan de mensuur lengte kleiner zijn.

 • 12-Snarige Gitaren

  Akoestische 12-Snarige gitaren geven een vol en ruimtelijk effect aan het akoestisch gitaargeluid. De dubbele E en dubbele B zijn gelijk gestemd, bij de vier dikkere snaren zit er een octaaf verschil in, dit geeft dat volle effect. Bij akoestische set-ups zijn dit soort instrumenten onmisbaar. 12-Snarige akoestische gitaren: Eastman AC830-12 en Seagull Coastline S12 Cedar

 • Linkshandige...

  Niet alle merken maken voor de linkshandige gitarist een passende gitaar, de keuze is daarom beperkt of uitsluitend op bestelling. Hieronder staan de modellen die op dit moment voorradig zijn.

per pagina
Toont 1 - 12 van de 234 items
Toont 1 - 12 van de 234 items