Bodies en Halzen

In deze categorie bodies en halzen staan ook de directe onderdelen die je nodig hebt voor de montage of reparatie aan hals of body. Denk aan halsplaat, schroeven, bussen, snaargeleiders en eindknoppen. Voor zelfbouw of reparatie ook fretten en toetsinleg. Een gitaar zelfbouwen waarvan alle orderdelen al zijn geselecteerd kan ook. 

Bodies en Halzen Er zijn 163 producten

Subcategorieën

 • Bodies

  Ga je niet graag met een vrees of beitel aan de slag. Dan zijn deze bodies een uitkomst voor je. De goedkope modellen komen uit China en de topmodellen uit Japan, dezelfde fabriek waar de originele modellen worden gemaakt. Ook leveren we originele replacement bodies van Fender®, deze zijn voorzien van een finish. Bodies: Boston: JBB40B, STB30A, SB2AL,SB2LA, TEB30A, TB2AL en TB2LA; Fender®: USA, Stratocaster® en Telecaster®.

 • Halzen

  Gitaar halzen zijn er in verschillende uitvoeringen zoals voor de Stratocaster of Telecaster, origineel van Fender uit de 50s, 60s 70s of uit de moderne periode. De gitaarhalzen van Fender komen origineel uit Amerika of Mexico. Boston heeft modellen die in China of in Japan worden gemaakt.

 • Halsbussen

  Een mooie schroefverbinding voor gitaarhalzen worden gemaakt met halsbussen. Deze worden helemaal of deels verzonken in de body voor een gladde overgang. Ze zijn er in verschillende maten en in diverse kleuren zoals Black, Chrome en Gold.

 • Halsplaten

  Halsplaten zijn ervoor om de schroeven van de hals naar de body op zijn plaats te houden en een goede verbinding te vormen. Ze zijn er in drie uitvoeringen: NP64, NP73 en NP76. De NP73 is er uitsluitend in Chrome, de andere twee ook nog eens in Black en Gold finish. Andere plaatjes zijn ervoor om de halspen te bedekken, deze zijn er in verschillende ontwerpen. Ook hebben we originele neckplates van Fender met verschillende logo's.

 • Halsplaat Schroeven

  De halsplaat schroeven hebben meestal een vaste lengte, maar de dikte kan wel eens verschillen, belangrijk punt als u bestaande schroeven gaat vervangen. Voordat u de halsplaat schroeven van uw basgitaar of elektrische gitaar gaat monteren, doe er wat vet aan. Het liefst zuurvrij vet, anders werkt kaarsvet ook. Daarnaast staan hier ookschroeven die worden gebruikt voor halspenplaatjes.

 • Duimsteunen

  Om je Jazz Bass of P-Bass een Vintage style te geven mag een duimsteun niet ontbreken. Hieronder een originele van Fender en een universele van Boston.

 • Eindknoppen

  Eindknoppen zijn er in verschillende uitvoeringen en kleuren. Ze verschillen in grote en van vorm. Voor elektrisch gitaar worden vaak de kleinere gebruikt. Grotere modellen voor basgitaar en akoestisch gitaar. Zo hebben we originele Fender strap buttons en universele van Boston. Boston heeft de meeste uitvoeringen in Black, Chrome, Gold en Nickel.

 • Fretdraad

  De meeste Fretdraad bestaat uit een legering van messing/koper/zilver. Hoe zachter het materiaal is hoe meer slijtage op de fret. De dikte van de fret zijn gaat van heel plat tot heel dik de, zogenaamde Jumbo frets. Dit is een persoonlijke voorkeur. Boston heeft een breed keuze en levert ze opgerold per 5 meter. Fender heeft alleen de belangrijkste uitvoeringen die ze zelf op hun instrumenten gebruiken, deze zijn verpakt in een zakje en voldoende voor één (bas)gitaar.

 • Snaargeleiders

  Op de meeste Fender Stratocasters en Telecaster zitten op kop van de gitaar een snaargeleider, dit is vaak nodig om de B en E snaar goed in de topkam te drukken. Dit voorkomt ongewenste resonanties. Snaargeleiders zijn er in diversen uitvoeringen. De bekendste modellen zijn: W-vorm, knoop, hoedje en string-tree. Elke periode van Fender zijn er verschillende vormen gebruik.

 • Strap Locks

  De gitaarband snel en eenvoudig opzetten of afhalen van de gitaar gaat het best met straplocks. Dit systeem is ook nog eens veilig voor je gitaar en je band krijgt zo een langere levensduur. Strap Locks: Boston, Dunlop, Ernie Ball, Fender en Schaller.

 • Toetsinleg

  Toetsinleg wordt gebruikt op de hals van de gitaar, je kan dan makkelijk zien op welke positie je gaat of moet spelen. Veel merken maken gebruik van kunststoffen, maar abalone (zee-oor) of parelmoer geeft je gitaar meer klasse. Ook zijn er gitaarbouwers die complete schilderijen maken van hun toetsinleg. Merken als Fender en Music Man houden het vaak eenvoudig. PRS met de Birds inlay of custom orders en Martin met grote blokken zijn duurder in de aanschaf.  

 • Zelfbouw Gitaren

  Voor de muzikant die graag zijn eigen gitaar wil maken, hebben wij een pakket samen gesteld waar je uit kan kiezen uit een JP-Bass, LP-Model, PB-Bass, ST-Model en TE-Model. Boston heeft betaalbare kits om je gitaar naar eigen inzicht in te richten. Alles zit in het pakket van slagplaat, aansluitingen, schroeven tot eenvoudige elementen. Het hout voor de body en hals is ongelakt, hiervoor leveren wij speciale spuitbussen met nitrocellulose lak voor een optimaal resultaat.

per pagina
Toont 1 - 12 van de 163 items
Toont 1 - 12 van de 163 items