Informatie

Nieuwe producten

Aanbiedingen

Onze winkels

Onze winkels

Muziekhandel Piet Joosten VOF te Oosterhout

Jazz Gitaren

De naam Jazz Gitaren is een ruim begrip, het zijn niet alleen gitaren waar men jazzmuziek op kan spelen. Het zijn van oorsprong vioolachtige gitaren. Arched (gewelfd of rondlopend) boven en achterkant. Ook de f-gaten laten nog zien dat de viool er invloed in heeft gehad. Eind jaren veertig werden er magnetische elementen geplaatst om hem uit te ...

De naam Jazz Gitaren is een ruim begrip, het zijn niet alleen gitaren waar men jazzmuziek op kan spelen. Het zijn van oorsprong vioolachtige gitaren. Arched (gewelfd of rondlopend) boven en achterkant. Ook de f-gaten laten nog zien dat de viool er invloed in heeft gehad. Eind jaren veertig werden er magnetische elementen geplaatst om hem uit te kunnen versterken. Merken als Gibson en Gretsch waren toen de merken. Inmiddels zijn er meerdere bouwers en merken die hun eigen visie op de hollowbody gitaar hebben losgelaten, maar altijd met een knipoog naar de viool.

Meer

Jazz Gitaren Er zijn 52 producten

Subcategorieën

  • Archtop Single Pick-up

    Jazz Gitaren met een Archtop en Single Pick-up leggen de nadruk op een akoestisch versterkte Jazz Sound. Het element kan gemonteerd zijn op de body of aan de hals, deze laatste heet dan Floating Pick-up. 

  • Archtop Double Pick-up

    Jazz Gitaren met een Archtop en Double Pick-up leggen de nadruk op een warme Blues, Jazzy en Rock Sound. Meestal worden er humbuckers gebruikt om ongewenste bijgeluiden te elimineren en rondzingen te beperken. Meestal heft deze categorie een tune-o-natic brug en staartstuk gemonteerd aan de onderkant, modellen met een Bigsby tremolo systeem behoren ook tot de mogelijkheid.

  • Thinline Electric

    Thinline Jazz Gitaren hebben een relatief platte kast om het rondzingen te beperken, vaak zit er in het midden een mahonie houten toonblok die de achter- en voorkant met elkaar verbind. Hierin worden de elementen en brug geplaatst. Dit geeft de gitaar meer sustain en warmte. Meestal heft deze categorie een tune-o-matic brug en staartstuk gemonteerd aan de onderkant, modellen met een Bigsby tremolo systeem behoren ook tot de mogelijkheid.

per pagina
Toont 1 - 12 van de 52 items
Toont 1 - 12 van de 52 items