• Prudencio Saez 004A Klassieke gitaar Natural
  • Prudencio Saez 004A Klassieke gitaar Natural

Prudencio Saez 004A Klassieke gitaar Natural

Prudencio Saez 004A is een instap klassiek gitaar waar je als beginner jaren plezier van zult hebben. Een in Spanje op traditionele wijze gebouwd instrument.
Artikelnummer:
PRU-004A
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:
€435,00 .
Incl. btw
Model: 6-Snarige nylonsnarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief ceder
Bracing: Niet bekend
Zij- & Achterkant: Gelamineerd sapele
Bodybinding: Hout
Rosette: Standaard
Mensuurlengte: 650mm
Hals: Afrikaans mahonie
Halsbinding: Geen
Toets: Palissander
Toetsinleg: Geen
Fretten: 19
Slagplaat: Geen
Mechanieken: Deluxe
Brug: Palissander
Hardware kleur: Goudkleurig
Electronica: Geen
Afmetingen: Totale lengte: 1005mm, Body onder: 372mm, Body boven: 275mm, Body midden: 236mm, body dikte: 104mm & topkambreedte: 52mm
Kleur: Hoogglans naturel
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De instap gitaar van Prudencio Saez. Een in Spanje gebouwde nylonsnarige gitaar met een goede klank en bespeelbaarheid. Een uitstekende klassieke gitaar voor beginners. De 004A wordt vaak aanbevolen door docenten. Dit volledig Spaanse gitaarmerk bouwt hun gitaren op traditionele wijze sinds 1963, waarvan zoveel mogelijk met de hand. Ze zijn bij een gilde aangesloten die de authenticiteit van deze gitaren garandeert.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Prudencio Saez producten.

Concert
Klassieke gitaren hebben de bodyvorm van een Concert gitaar. De meeste hebben een mensuurlengte van 650mm, dit is de afstand tussen de topkam en brugbeentje. Een standaard breedte van de topkam is 52mm. Klassieke gitaren kenmerken zich door het gebruik van nylon snaren, drie transparante nylon snaren en die verzilverd omwonden snaren met een kern van nylon. Dit speelt een stuk lichter dan stalen snaren die op een western gitaar zitten.

Kast
Veel Spaanse bouwers maken gebruik van Cederhout voor hun gitaren, het heeft een mooie warme klank met voldoende laag en het reageert snel op klanken. T.o.v. fichte klinkt ceder minder hoog en kan iets minder volume geven. Prudencio Saez maakt alleen instrumenten met massief houten bovenbladen. Deze top bestaat uit twee delen die met elkaar zijn verlijmd, dit is sterk en levert het beste resultaat. Voor de zij- en achterkant wordt gelamineerd sapele hout gebruikt. Het is een zeer duurzaam en een relatief snel groeiende hout. Kenmerkend is de sustainrijke warme sound en ten opzichte van mahonie heeft het een beetje meer hoog. Gelamineerde houtdelen zijn doorgaans sterker dan massief hout, maar het klinkt minder dynamisch en krachtig dan massieve delen. De verbinding tussen het bovenblad en de zijkant is afgewerkt met een houten binding.

Hals
Hij bestaat uit drie delen Afrikaans mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. De verbinding met de body is een zogeheten Spanish heel neck joint, de hak van de hals loopt door tot in de body. Hout voor de zijkanten worden in deze blok gelijmd. Een zeer comfortabel vormgeving van de hals zorgt voor een prettige bespeelbaarheid.

Toets & Brug
Zowel de toets als brug zijn gemaakt van palissander, duurzaam en mooi van structuur. Op de toets zijn nikkel/zilveren fretten geplaatst. Volgens de Spaanse gitaarbouwers horen er geen positie puntjes en toetsinleg op hun gitaren, dus deze heeft ze ook niet.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »