• Salvador Cortez CC10SN 7/8-Klassieke gitaar Natural
  • Salvador Cortez CC10SN 7/8-Klassieke gitaar Natural
  • Salvador Cortez CC10SN 7/8-Klassieke gitaar Natural
  • Salvador Cortez CC10SN 7/8-Klassieke gitaar Natural
  • Salvador Cortez CC10SN 7/8-Klassieke gitaar Natural

Salvador Cortez CC10SN 7/8-Klassieke gitaar Natural

Op zoek naar een betaalbare maar goede kindergitaar? Deze Salvador Cortez CC10SN is 7/8-Klassieke gitaar en daardoor geschikt voor kinderen tussen de 10-14 jaar.
Artikelnummer:
00347389
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:

€190,00 €159,00

Incl. btw
Model: 6-Snarige nylonsnarige akoestische gitaar met korte mensuur
Bovenblad: Gelamineerd ceder
Bracing: Waaiervorm
Zij- & Achterkant: Gelamineerd sapele
Bodybinding: Zwart kunststof
Rosette: Standaard
Mensuurlengte: 628mm
Hals: Mahonie
Halsbinding: Geen
Toets: Zwart walnoten
Toetsinleg: Geen
Fretten: 19
Slagplaat: Geen
Mechanieken: Standaard open met championkleurige knoppen
Brug: Zwart walnoten
Hardware kleur: Goudkleurig
Electronica: Geen
Afmetingen: Body lengte: 474mm, Body onder: 367mm, Body boven: 272mm, Body midden: 237mm, Body dikte: 95mm & Topkambreedte: 50mm
Kleur: Naturel hoogglans
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De Salvador Cortez CC10SN uit de Student Line heeft een gelamineerd ceder houten bovenblad en gelamineerd sapele houten zij- en achterkant. Ceder heeft een volle toon en sapele heeft net als mahonie een warm karakter. De CC10SN is een korte mensuur gitaar, namelijk 628mm. Dit is geschikt voor kinderen in de leeftijdsklasse 10-14 jaar. Wij van Muziekhandel Piet Joosten controleren en stellen de gitaar af zodat u thuis direct kunt gaan spelen. Net als de meeste Salvador Cortez gitaren heeft deze klassieke gitaar een metalen stelpen om de hals te kunnen aanpassen.

Bovenblad: Gelamineerd Ceder
Gelamineerd cederhout wordt meestal gebruikt voor bovenbladen van klassieke gitaren, het heeft minder volume en een minder rijke toon t.o.v. massief ceder. Ook zitten er voordelen aan gelamineerd hout, het goedkoper, minder gevoelig voor temperatuur en vochtwisselingen. Het meeste cederhout komt uit de VS of Canada. Het klinkt warmer als bijvoorbeeld fichte.

Zij- en Achterkant: Gelamineerd Sapele
Gelamineerd sapele wordt meestal gebruikt voor de zij- en/of achterkant van de kast. Voor gitaristen die op zoek zijn naar een extra warme sound, kan een bouwer ook kiezen om dit hout voor het bovenblad te gebruiken. Sapele wordt soms ten onrechte aangeduid als Afrikaanse Mahonie omdat het veel overeenkomsten vertoont met de West-Afrikaanse hout khaya, die commercieel bekend als Afrikaanse Mahonie. Sapele is een zeer duurzaam en een relatief snelgroeiende hout. Kenmerkend is de sustain rijke warme sound en ten opzichte van mahonie heeft het een beetje meer hoog. Hoewel de tooneigenschappen van gelaagd hout minder complex zijn dan massief hout kan het voor podium gitaren voordelig werken. De kans op rondzingen wordt namelijk beperkt. Ook is het minder gevoelig voor temperatuur en vochtwisselingen. Als de gitaar veel wordt meegenomen kan gelamineerd hout een goede keuze zijn.

Toets: Zwart walnoten
Veel gitaarbouwers zijn opzoek naar alternatieven voor palissander, wat een van de meest gebruikte houtsoorten voor de toets van een gitaar is. Palissander wordt steeds schaarser, een alternatief is zwart walnoten. Het klinkt iets helderder dan palissander en heeft een donkere tekening.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Salvador Cortez producten.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »