• Schecter PT Elektrische gitaar Gloss Black
  • Schecter PT Elektrische gitaar Gloss Black

Schecter PT Elektrische gitaar Gloss Black

Het PT Model is een van de eerste ontwerpen die Schecter heeft gemaakt. Pete Townshend heeft deze gitaar legendarisch gemaakt.
Artikelnummer:
#2140
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:

€867,00 €699,00

Incl. btw
Model: 6-Snarige elektrische gitaar
Body: Elzen
Mensuurlengte: 648mm
Hals: Esdoorn
Halsvorm: Thin-C (Dikte: 20mm bij eerste fret & 22mm bij twaalfde fret)
Halsbinding: Geen
Halsbreedte: 42mm bij topkam
Toets: Esdoorn
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 22 X-Jumbo
Elementen: 2x Schecter SuperRock-II Humbuckers
Electronica: Volumeregeling, Toonregeling met push-pull functie & 3-Standenschakelaar
Slagplaat: Geen
Brug: PT-H met String Thru Body
Mechanieken: Grover
Hardware kleur: Zwart
Kleur: Gloss black
Afmetingen:
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De PT is al lang in het assortiment van Schecter. Naast de huidige Traditional, het ST-Model waar Mark Knopfler mee speelt, zijn deze twee al sinds de jaren '80 in hun programma. Schecter's populairste gitaar in de periode is wat we nu de PT noemen. Waarom PT? Dit heeft te maken dat Pete Townshend op dit model speelde, hij was geen endosseer, naar iedereen noemde deze gitaar de Pete Townshend Model. Kenmerkend is de TE-Model body met twee humbucker die met behulp van een push-pull switch enkelspoels te schakelen zijn. In de USA Production Serie kan je hem met veel opties samenstellen, deze versie uit Zuid-Korea heeft een Gloss black finish, maple hals, Graph Tech topkam en SuperRock-II elementen.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Schecter producten. Ook hebben we het grootste aanbod voorradige Schecter gitaren en basgitaren van de Benelux.

Body
De contouren van de PT heeft veel weg van een TE-Model, maar de opbouw is anders. Geen slagplaat en controlplaat. Potmeters en schakelaar zitten direct op de body. Rondom de kast is een crème kleurig binding aangebracht. Er is gekozen voor elzen hout, dit heeft een breed toonbereik en is vooral sterk in mid- en laag frequenties. Er zijn geen afgevlakt stukken te ontdekken voor meer speelcomfort. De hoogglans polyester beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
De esdoorn hals is uit één stuk, natuurlijk is de toets er wel op gelijmd. Het geeft de gitaar extra helderheid en ondersteund de harmonieën. De dunne c-vormige hals voelt gelijk vertrouwd aan. Een hoogglans polyester finish wordt gebruikt voor de hals. Net als bij de meeste TE-Model gitaren is de hals met vier schroeven bevestigd aan de body. De halspen is bij de kop te verstellen m.b.v. een inbussleutel, zo kan je snel een correctie toepassen bij een andere snaar spanning.

Toets
Een esdoorn toets zien we meestal bij TE-Model gitaren, het geeft de gitaar iets meer helderheid als palissander. Esdoorn is licht van kleur. Voor de inleg zijn er zwarte kunststof stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten positieaanduidingen ook in de vorm van stippen. Voor de inleg zijn er stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen. Schecter kiest voor een vlakke 14" radius, dit maakt het opdrukken van snaren een stuk makkelijker. Kijken we bij veel andere merken dan is deze ronder, namelijk 9.5" radius.

Elementen
Schecter ontwikkeld veel elementen zelf in Amerika, deze zijn redelijk kostbaar. Door dit Amerikaanse  ontwerp in een Aziatische fabriek te laten maken behouden ze het juiste karakter en zijn ze goedkoper. De SuperRock II heeft een pallet aan klanken van vette humbucker sound, voor rock en metal, tot kristal helder hoog in een single coil stand. Want met de push/pull functie op de toonpotmeter kan de humbuckers ook single coil schakelen. Deze elementen klinken muzikaal en beschikken over genoeg dynamiek.

Service/Garantie
Natuurlijk heeft u recht op de wettelijk voorgeschreven garantie, maar mocht er na die periode toch iets fout gaan laten wij u niet in de steek. Maar omdat wij alle gitaren uitvoerig controleren voordat wij ze versturen of in onze winkel van eigenaar wisselen, komt het zelden voor dat wij achteraf aanspraak moeten maken op garantie. Een gitaar kan in de fabriek aan alle kwaliteit controles voldoen, maar voordat ze bij ons aankomen hebben ze al een hele reis achter de rug waar iets mis gegaan kan zijn. Elke gitaar wordt bij binnenkomst gecontroleerd en nog een keer als hij bij ons vertrekt. Voldoet een gitaar niet aan onze kwaliteitseisen, dan gaat hij gewoon terug naar de leverancier. Na jaren in dit vak te zitten weten we waar een gitaar aan moet voldoen. In 2015 hebben wij de Schecter fabriek in Amerika bezocht en daar van wat technici nog enkele tips specifieke gekregen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »