• Seagull Coastline S12 Cedar 12-Snarige gitaar
  • Seagull Coastline S12 Cedar 12-Snarige gitaar

Seagull Coastline S12 Cedar 12-Snarige gitaar

De Coastline S12 Cedar is een van de best klinkende en best spelende 12-snarige akoestische gitaar in zijn klasse. De hals van deze Seagull is super stabiel en hand made in Canada.
Levertijd:
Bel of mail ons voor een indicatie
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:

€599,00 €465,00

Incl. btw
Model: 12-Snarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief ceder
Bracing: Scalloped X
Zij- & Achterkant: Gelamineerd kersen
Bodybinding: Crème kleurig kunststof
Rosette: Standaard
Mensuurlengte: 631mm
Hals: Esdoorn
Halsbinding: Geen
Toets: Palissander
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 21
Slagplaat: Schildpadkleurig
Mechanieken: Gesloten met kleine knoppen
Brug: Palissander
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Geen
Afmetingen: Totale lengte: 1045mm, Body onder: 403mm, Body boven: 289mm, Body midden: 268mm, body dikte: 124mm & topkambreedte: 49mm
Kleur: Semi-gloss natural
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Na 25 jaar is deze 12-snarige gitaar nog steeds van de partij. In deze jaren zijn er wel wat veranderingen geweest qua constructie, wat ten goede is gekomen van de klank en levensduur. De Seagull Coastline S12 Cedar heeft een geweldig speelcomfort en een uitstekende sound. Deze gitaar heeft een massief cederen bovenblad en gelamineerd wild kersen kast. De finish is een satijn lak.

Bovenblad: Massief Ceder
Veel cederhout dat gebruikt wordt voor bovenbladen van akoestische gitaren komt uit de VS of Canada. Aangezien Norman uit Canada komt is dit natuurlijk een logische keuze. Het geeft een mooi warm geluid met voldoende laag. Als we het vergelijken met fichte heeft het wat minder hoog en misschien iets minder volume. Seagull gebruikt alleen ceder hout van oude bomen, de dichte en rechte nerven zijn mede bepalend voor de toonkwaliteit. De met de hand geselecteerde bovenbladen zijn erg flexibel zodat ze goed kunnen vibreren.

Zij- en Achterkant: Gelamineerd Wild kersen
De body van deze akoestische gitaar bestaat uit gelamineerde Canadese wild kersen houtdelen. Gelamineerd omdat is makkelijker is om te bewerken en het minder gaat rondzingen wanneer de gitaar wordt uit versterkt. Natuurlijk heeft dit invloed op de dynamiek van de klank, maar Seagull gebruikt drie dunne lagen massief hout voor zijn laminaat. Veel merken in dit segment gebruiken tussen de lagen door geperst hout en dat heeft veel meer invloed op de toonkwaliteit. De dichtheid en reflectie van kersenhout heeft veel overeenkomsten als dat van esdoorn. De rijke toon, krachtig middengebied en goede balans zonder dat het ten koste gaat van de bassen of hoge frequenties zijn uitstekende eigenschappen voor deze gitaar. Een gesatineerde lak zorgt voor voldoende bescherming en laat het hout optimaal resoneren.

Hals
Wie de vlag van Canada kent weet dat daar een maple leaf (esdoorn blad) op staat afgebeeld. Om de Coastline Serie hiervan een stukje mee te geven gebruikt Seagull Silver leaf voor de hals. Een sterk houtsoort dat de hoge tonen van de gitaar doet versterken. Hij bestaat uit twee delen, het middenstuk en kop zijn uit een stuk hout, de hak is daar aan toegevoegd. Deze constructie zorgt voor een sustainrijke toon. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De hoek waaronder de hals op de body wordt geplaatst speelt een belangrijke rol in de klankkwaliteit. Als de hals te ver naar achteren is geplaatst verlies je bassen en gaat de gitaar dun klinken. Andersom verlies je hoge tonen en gaat de gitaar dof klinkenk pitch. Seagull heeft een bijzondere hals/body constructie waarbij geen lijm wordt gebruikt, hout op hout dus. Lijm zou vibraties kunnen absorberen en dat is niet gunstig voor de toonkwaliteit. Veel gitaristen houden van een gesatineerde hals en ook deze gitaar voldoet aan deze wens. Het kopje heeft een zwarte afdekplaat met Norman's logo, een houten binding voor de finishing touch. Seagull kiest voor een hoogwaardige topkam, namelijk TUSQ van Graph tech, ook weer om de beste toon te behalen.

Toets: Palissander
Dit is het meest gebruikte houtsoorten voor de toets van een gitaar. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder. Zoals bij de meeste akoestische gitaren zijn er positieaanduidingen in de vorm van stippen aangebracht.

Dreadnought 12-String
Voor een 12-snarige gitaar is een grotere kast, zoals een Dreadnought, de beste keuze. Alle frequenties blijven duidelijk hoorbaar. Ook de balans is perfect, zowel de toon als het gewicht. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »