• Sigma 000M-15+ Akoestische gitaar
  • Sigma 000M-15+ Akoestische gitaar
  • Sigma 000M-15+ Akoestische gitaar
  • Sigma 000M-15+ Akoestische gitaar
  • Sigma 000M-15+ Akoestische gitaar
  • Sigma 000M-15+ Akoestische gitaar
  • Sigma 000M-15+ Akoestische gitaar

Sigma 000M-15+ Akoestische gitaar

De Sigma 000M-15+ is een Auditorium stijl akoestische gitaar. Een prettig spelende gitaar met een iets compactere body stijl.
Artikelnummer:
000M-15+
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:

€372,00 €350,00

Incl. btw
Model: 6-Snarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief mahonie
Bracing: X (Niet gestoken)
Zij- & Achterkant: Gelamineerd mahonie
Bodybinding: Geen
Rosette: Ringen
Mensuurlengte: 645mm
Hals: Mahonie
Halsbinding: Geen
Toets: Micarta
Toetsinleg: Diamand vormen en vierhoeken
Fretten: 20
Slagplaat: Schildpadkleurig
Mechanieken: Standaard gesloten
Brug: Micarta
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Geen
Afmetingen:
Kleur: Naturel gesatineerd
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De 000M-15+ is een Auditorium stijl akoestische gitaar uit de Sigma 15-Series. Gitaren uit deze serie kenmerken zich door het gebruik van mahonie hout. Voor deze 000M-15+ is het massief hout voor het bovenblad en gelamineerde delen voor de rest van de body. Sigma gebruikt voor hun meeste gitaren mahonie voor de hals. Micarta is het materiaal voor de toets en brug, een hoogwaardig kunststof wat de kenmerken van ebben heeft.

Kast
Mahonie is een veel gebruikte houtsoort met een warm toonkarakter. Voor het bovenblad heeft Sigma gekozen voor twee massief mahonie houtdelen die met elkaar zijn verlijmd. Dit ziet er niet alleen prachtig uit, het is sterk en levert uitstekende warme klankeigenschappen op. Voor de zij- en achterkant van de kast worden gelamineerde houtdelen gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen, maar ook gunstiger voor de portemonnee. Mahonie vertegenwoordigd de midrange frequenties met als resultaat een warme sustainvolle klank. 

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd. Sigma maakt gebruik van hun Low Profile halsvorm, dit geeft een comfortabel gevoel en waar de meeste moderne gitaristen de voorkeur aan geven.

Toets
Sigma gebruikt Micarta voor de toets, dit is een hoogwaardig kunststof om het milieu te sparen. Het is geen goedkoop materiaal maar heeft enorm veel overeenkomstige eigenschappen met ebben, iets minder helder. Het is duurzaam, ongevoelig voor vocht maar heeft wel een open structuur zoals echt hout.

Auditorium
Wordt ook 000-Style gitaar genoemd en is net weer een fractie groter als de Grand Concert. Gemiddeld twee centimeter langer en twee centimeter breeder. Hierdoor leveren ze iets meer lage tonen en volume ten opzichte van een 00-Style gitaar. Zeer geliefd bij fingerstyle spelers vanwege de ronde toon. Veel auditorium modellen hebben een mensuurlengte van 633mm, deze 000-15M+ is 645mm. Net zo lang als een Dreadnought model, hierdoor klinken de bassen strakker. De toets heeft een standaard breedte van 42.9mm.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »