• Sigma 000MC-1STE+ Akoestische gitaar
  • Sigma 000MC-1STE+ Akoestische gitaar
  • Sigma 000MC-1STE+ Akoestische gitaar
  • Sigma 000MC-1STE+ Akoestische gitaar
  • Sigma 000MC-1STE+ Akoestische gitaar
  • Sigma 000MC-1STE+ Akoestische gitaar
  • Sigma 000MC-1STE+ Akoestische gitaar
  • Sigma 000MC-1STE+ Akoestische gitaar

Sigma 000MC-1STE+ Akoestische gitaar

De Sigma 000MC-1STE+ is een Auditorium stijl akoestische gitaar met cutaway en elektronica. Een prettig spelende gitaar met een iets compactere body stijl.
Artikelnummer:
000MC-1STE+
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:

€440,00 €414,00

Incl. btw
Model: 6-Snarige akoestische gitaar met cutaway en element
Bovenblad: Massief Sitka fichte
Bracing: X (Niet gestoken)
Zij- & Achterkant: Gelamineerd mahonie
Bodybinding: Zwart kunststof
Rosette: Ringen
Mensuurlengte: 645mm
Hals: Mahonie
Halsbinding: Geen
Toets: Micarta
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 20
Slagplaat: Zwart
Mechanieken: Standaard gesloten
Brug: Micarta
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Fishman Isys+
Afmetingen:
Kleur: Naturel gesatineerd
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De 000MC-1STE+ is een Auditorium stijl akoestische gitaar met cutaway en Fishman Isys+ elektronica. Hiermee is deze gitaar geschikt voor recording en kan hij op het podium zonder microfoon uitversterkt worden. Voor deze 000M-15+ is het massief hout voor het bovenblad en gelamineerde delen voor de rest van de body. Sigma gebruikt voor hun meeste gitaren mahonie voor de hals. Micarta is het materiaal voor de toets en brug, een hoogwaardig kunststof wat de kenmerken van ebben heeft.

Kast
Voor het bovenblad heeft Sigma gekozen voor twee massief fichte houtdelen die met elkaar zijn verlijmd. Fichte, of Spruce in het Engels, heeft een groot dynamisch klankbereik en reageert snel op de aanslag. Voor de zij- en achterkant van de kast worden gelamineerde houtdelen gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen, maar ook gunstiger voor de portemonnee.

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd. Sigma maakt gebruik van hun Low Profile halsvorm, dit geeft een comfortabel gevoel en waar de meeste moderne gitaristen de voorkeur aan geven.

Toets
Sigma gebruikt Micarta voor de toets, dit is een hoogwaardig kunststof om het milieu te sparen. Het is geen goedkoop materiaal maar heeft enorm veel overeenkomstige eigenschappen met ebben, iets minder helder. Het is duurzaam, ongevoelig voor vocht maar heeft wel een open structuur zoals echt hout.

Auditorium Cutaway
Niet veel bouwers kiezen ervoor om een Auditorium gitaar een cutaway te geven. En waarom niet? De hogere posities zijn echt makkelijker te bereiken met een cutaway. Een standaard Auditorium gitaar is een fractie groter als de Grand Concert, maar kleiner als en Dreadnought. De mensuurlengte is wel gelijk aan die van een Dreadnought model, hierdoor klinken de bassen strakker. De toets heeft een standaard breedte van 42.9mm. Hij is zeer geliefd bij fingerstyle spelers vanwege de ronde toon. 

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een aan de zijkant geplaatste Fishman Isys+ voorversterker met volume regeling, bass, treble, phase schakelaar en een stemapparaat. Bij het inschakelen van de de phase schakelaar zullen de bassen bij lagere volumes verbeteren en de kans op rondzingen verminderen. 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »