• Sigma 00M-1STS-SB+ Akoestische gitaar Sunburst
  • Sigma 00M-1STS-SB+ Akoestische gitaar Sunburst
  • Sigma 00M-1STS-SB+ Akoestische gitaar Sunburst
  • Sigma 00M-1STS-SB+ Akoestische gitaar Sunburst
  • Sigma 00M-1STS-SB+ Akoestische gitaar Sunburst
  • Sigma 00M-1STS-SB+ Akoestische gitaar Sunburst
  • Sigma 00M-1STS-SB+ Akoestische gitaar Sunburst

Sigma 00M-1STS-SB+ Akoestische gitaar Sunburst

De Sigma 00M-1STS-SB+ is een Grand Concert stijl akoestische gitaar in Sunburst. Kenmerkend is de 12-fret body en de inleg op de kop.
Artikelnummer:
00M-1STS-SB+
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:

€353,00 €332,00

Incl. btw
Model: 6-Snarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief Sitka fichte
Bracing: X (Niet gestoken)
Zij- & Achterkant: Gelamineerd mahonie
Bodybinding: Wit kunststof
Rosette: Ringen
Mensuurlengte: 645mm
Hals: Mahonie
Halsbinding: Geen
Toets: Micarta
Toetsinleg: Diamand vormen en vierhoeken
Fretten: 20
Slagplaat: Geen
Mechanieken: Standaard gesloten
Brug: Micarta
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Geen
Afmetingen:
Kleur: Sunburst
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De Sigma 00M-1STS-SB+ is een Grand Concert stijl akoestische gitaar met sunburst finish. Hij heeft een massief Sitka spruce bovenblad en voor de rest van de body zijn gelamineerde delen mahonie hout gebruikt. Sigma gebruikt voor hun meeste gitaren mahonie voor de hals. Micarta is het materiaal voor de toets en brug, een hoogwaardig kunststof wat de kenmerken van ebben heeft.

Kast
Voor het bovenblad heeft Sigma gekozen voor twee massief fichte houtdelen die met elkaar zijn verlijmd. Fichte, of Spruce in het Engels, heeft een groot dynamisch klankbereik en reageert snel op de aanslag. Voor de zij- en achterkant van de kast worden gelamineerde houtdelen gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen, maar ook gunstiger voor de portemonnee.

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd. Sigma maakt gebruik van hun Low Profile halsvorm, dit geeft een comfortabel gevoel en waar de meeste moderne gitaristen de voorkeur aan geven.

Toets
Sigma gebruikt Micarta voor de toets, dit is een hoogwaardig kunststof om het milieu te sparen. Het is geen goedkoop materiaal maar heeft enorm veel overeenkomstige eigenschappen met ebben, iets minder helder. Het is duurzaam, ongevoelig voor vocht maar heeft wel een open structuur zoals echt hout.

Grand Concert
De naam Grand Concert is logisch te verklaren, net een slagje groter als zijn broertje de Concert. Deze 00-Style gitaren worden veel gebruikt in opname studio's vanwege het compacte geluid en goede geluidsresultaten met microfoon gebruik. Sigma kiest voor dit model voor een traditionele 12-fret body uitvoering. 00-Style gitaren bieden qua toon een goede mix tussen helderheid, kracht en gebalanceerde bassen. Erg mooi en het geeft de gitaar een luxe uitstraling is de inleg op de kop van deze parlor.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »