• Sigma TM-12+ Akoestische gitaar
  • Sigma TM-12+ Akoestische gitaar
  • Sigma TM-12+ Akoestische gitaar
  • Sigma TM-12+ Akoestische gitaar

Sigma TM-12+ Akoestische gitaar

De Sigma TM-12+ is een kleine akoestische gitaar met massief fichte bovenblad en mahonie zij- en achterkant. Een kleine gitaar, vandaar zijn naam Travel Guitar. +Bag
Artikelnummer:
TM-12+
Levertijd:
Verwachte levertijd 2-3 dagen
Beschikbaarheid:
Bel of Mail voor de levertijd
Reviews:

€339,00 €319,00

Incl. btw
Model: 6-Snarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief Sitka fichte
Bracing: X (Niet gestoken)
Zij- & Achterkant: Gelamineerd mahonie
Bodybinding: Geen
Rosette: Ringen
Mensuurlengte: 584mm
Hals: Mahonie
Halsbinding: Geen
Toets: Micarta
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 20
Slagplaat: Geen
Mechanieken: Standaard gesloten met kleine knoppen
Brug: Micarta
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Geen
Afmetingen:
Kleur: Naturel gesatineerd
Accessoires: Sigma hoes
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

De TM-12+ is een traveler gitaar uit de Sigma Travel Guitar Series, te vergelijken met de Little Martin. Het is dus een kleine gitaar geschikt om mee te reizen en tussendoor optredens en opnames te maken. De body is vervaardigd uit massieve Sitka spruce houtdelen voor het bovenblad en gelamineerde mahonie delen voor de rest van de body. Sigma gebruikt voor hun meeste gitaren mahonie voor de hals, zo ook deze TM-12+. Micarta is het materiaal voor de toets en brug, een hoogwaardig kunststof wat de kenmerken van ebben heeft. Hij wordt geleverd met originele Sigma hoes.

Kast
Voor het bovenblad heeft Sigma gekozen voor twee massief fichte houtdelen die met elkaar zijn verlijmd. Fichte, of Spruce in het Engels, heeft een groot dynamisch klankbereik en reageert snel op de aanslag. Voor de zij- en achterkant van de kast worden gelamineerde houtdelen gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen, maar ook gunstiger voor de portemonnee. Mahonie vertegenwoordigd de midrange frequenties met als resultaat een warme sustainvolle klank. 

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd. Zowel aan de onderkant van de kast als bij de hals zijn eindknoppen geplaatst, zodat je je gitaarband eenvoudig kunt bevestigen.

Toets
Sigma gebruikt Micarta voor de toets, dit is een hoogwaardig kunststof om het milieu te sparen. Het is geen goedkoop materiaal maar heeft enorm veel overeenkomstige eigenschappen met ebben, iets minder helder. Het is duurzaam, ongevoelig voor vocht maar heeft wel een open structuur zoals echt hout.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »