Alvarez AP70E Akoestische gitaar
-€ 111,09

Alvarez AP70E Akoestische gitaar

De Alvarez AP70E komt uit de Artist Series en onderscheid zich door de rosewood houtdelen voor de zij- en achterkant. Het is een luxe Parlor akoestisch gitaar met B-Band elektronica. Dit vindt je terug in ondermeer de abalone inleg bij de rosette, parelmoeren inleg op de kop en pearloid symbool bij de twaalfde fret. Het bovenblad is van massief A+ sitka fichte gecombineerd met gelamineerd palissander voor de zijkant en achterkant. Hierdoor klinkt hij dynamischer als de 60-Serie met mahonie. De afwerking is High-gloss en de hals is gesatineerd. Langs de body zijn ivoorkleurige bindingen gebruikt met een zwart lijnje.

€ 529,00 € 640,09 - € 111,09
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

De ingebouwde elektronica om de gitaar te gebruiken op podia of voor recording is een samenwerking met B-Band. Dit SYS550 systeem bevat een stemapparaat, 3-Bands EQ, Notch filter en volumeknop. Andere kenmerken zijn: 12-Fret body met opengewerkte kop, mahonie hals, palissander toets, palissander brug, vintage verchroomde mechanieken, twee knoppen voor een band, benen topkam en benen zadel.

Parlor
Of Concert, of 0-Style, het zijn allemaal benamingen voor de kleinste full-size akoestische gitaar. Met een mensuurlengte van 610mm (afstand gemeten tussen de topkam en brugzadel) is het een compacte gitaar. Alvarez kiest voor een iets bredere hals, bij de topkam is deze 44.5mm. Parlor gitaren waren populair in de periode eind 19e eeuw tot de jaren vijftig. Veel blues en folk gitaristen spelen op deze kleine body gitaren. Geschikt voor gitaristen die houden van een mid georiënteerde sound, renaissance stijl muziek, historisch karakter en compactheid.

Kast
De top van de body is gemaakt van Solid A+ Sitka Spruce, twee bookmatched massief fichte houtdelen die met elkaar zijn verlijmd. Het komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterkte en elasticiteit en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking. Voor de zij- en achterkant van de kast worden gelamineerde palissander houtdelen gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen. Een voordeel is dat het minder gevoelig voor temperatuur en vochtwisselingen. Palissander klinkt dieper bij de bassen en een helderder sprankeling in het hoog.

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd. 

Toets
Palissander is het meest gebruikte houtsoorten voor de toets, ook bij deze gitaar. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder. Bij de twaalfde positie is er een symbool ingelegd van abalone.

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een aan de zijkant geplaatste B-Band SYS550 voorversterker met o.a. volume regeling, treble, middle, bass, presence, notch filter en een stemapparaat. Een notch filter gebruik je als je last hebt van rondzingen. Hiermee elimineer je een bepaald frequentie die het rondzingen veroorzaakt.

Datasheet

814295015218
108 cm
15 cm
53 cm
4 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar met element
Body vorm
Concert 12-Fret
Top
Massief fichte
Bracing
Forward Shifted Scalloped X
Body
Gelamineerd palissander
Bodybinding
Kunststof crème/zwart
Rosette
Ringen abalone/hout
Mensuurlengte
24-Inch (610mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Kunststof crème
Halsbreedte
44.5mm
Toets
Palissander
Toetsinleg
Symbool bij twaalfde fret
Fretten
18 Standaard
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Vintage open-back
Hardware kleur
Vernikkeld
Brug
Palissander
Elektronica
Piëzo met B-Band® SYS550 Voorversterker
Kleur
Naturel
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in