Alvarez AP66ESHB Akoestische gitaar Shadowburst
-€ 111,09

Alvarez AP66ESHB Akoestische gitaar Shadowburst

Vintage looks voor deze Alvarez AP66ESHB in Shadowburst. Deze Parlor akoestische gitaar met element komt uit de Artist Series en heeft als bijzondere eigenschap een mahonie houten body. Het bovenblad bestaat uit massieve hout delen en de rest van de kast is gelamineerd. Mahonie geeft de gitaar een warm karakter. Een parlor gitaar behoort tot de kleinere body modellen en heeft een geweldige balans er relatief weinig lage tonen. Luxe details zoals de abalone inleg bij de rosette en parelmoer bij de twaalfde fret. De afwerking is High-gloss en de hals is gesatineerd. Langs de body zijn witte kunststof bindingen gebruikt met een zwart lijntje.

€ 529,00 € 640,09 - € 111,09
Inclusief belasting
 Weer beschikbaar in Juni 2021
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Andere kenmerken zijn: 12-Fret body met opengewerkte kop, mahonie hals, Indiaans laurier toets, Indiaans laurier brug, vintage verchroomde mechanieken, twee knoppen voor een band, benen topkam en benen zadel.

Parlor
Of Concert, of 0-Style, het zijn allemaal benamingen voor de kleinste full-size akoestische gitaar. Met een mensuurlengte van 610mm (afstand gemeten tussen de topkam en brugzadel) is het een compacte gitaar. Alvarez kiest voor een iets bredere hals, bij de topkam is deze 44.5mm. Parlor gitaren waren populair in de periode eind 19e eeuw tot de jaren vijftig. Veel blues en folk gitaristen spelen op deze kleine body gitaren. Geschikt voor gitaristen die houden van een mid georiënteerde sound, renaissance stijl muziek, historisch karakter en compactheid.

Kast
Mahonie is een veel gebruikte houtsoort met een warm toonkarakter. Voor het bovenblad heeft Alvarez gekozen voor twee bookmatched massief mahonie houtdelen die met elkaar zijn verlijmd. Dit ziet er niet alleen prachtig uit, het is sterk en levert uitstekende warme klankeigenschappen op. Voor de zij- en achterkant van de kast worden gelamineerde houtdelen gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen, maar ook gunstiger voor de portemonnee. Mahonie vertegenwoordigd de midrange frequenties met als resultaat een warme sustainvolle klank. 

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd. 

Toets
Indiaas Laurier is familie van palissander, dit is het meest gebruikte houtsoorten voor de toets. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder. Bij de twaalfde positie is er een symbool ingelegd van abalone.

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met met een aan de zijkant geplaatste LR Baggs StagePro voorversterker met o.a. volume regeling, treble, midrange, bass, een notch filter, een phase schakelaar en een stemapparaat. De notch filter gebruik je als je last hebt van rondzingen. Hiermee elimineer je een bepaald frequentie die het rondzingen veroorzaakt. Een phase schakelaar kan hier ook mee helpen maar verandert het signaal naar de versterker een beetje zodat het iets warmer gaat klinken. Deze preamp is gebaseerd op een de award-winning Para D.I.

Datasheet

812309021866
108 cm
15 cm
53 cm
4 kg
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar met element
Body vorm
Concert 12-Fret
Top
Massief mahonie
Bracing
Forward Shifted Scalloped X
Body
Gelamineerd mahonie
Bodybinding
Kunststof crème/zwart
Rosette
Ringen abalone/hout
Mensuurlengte
24-Inch (610mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Kunststof crème
Halsbreedte
44.5mm
Toets
Palissander
Toetsinleg
Symbool bij twaalfde fret
Fretten
18 Standaard
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Vintage open-back
Hardware kleur
Vernikkeld
Brug
Palissander
Elektronica
Piëzo met LR Baggs® StagePro Voorversterker
Kleur
Sunburst
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in