Alhambra Exotic Wood Cocobolo Klassieke gitaar

Alhambra Exotic Wood Cocobolo Klassieke gitaar

Alhambra heeft de beschikking over enkele exotische houtsoorten die geschikt zijn voor de zij- en achterkant van een klassieke gitaar. Voor deze Exotic Wood gitaar hebben we gekozen voor Cocobolo hout dat krachtig, gebalanceerd en sustainrijk is. Voor het bovenblad ceder en een hoogglans finish. Als basis dient de 5P, technisch gezien een gitaar voor de gevorderde gitarist. Het bovenblad en plaatsing van de zangbalken hebben een enorme invloed op het geluid daarom is gekozen voor 7 zangbalken en 2 harmonische zangbalken aan de onderkant. Dit zorgt voor een beter volume en rijke toon. De Spaans ceder hals is voorzien van een ebben versteviging zodat hij minder fors aanvoelt en de stabiliteit behouden blijft.

€ 849,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Deze nylonsnarige gitaar heeft een warme en karaktervolle toon. Dit komt door de massief cederen bovenkant, cocobolo kast en ebben toets. Een mooi detail zijn de roodachtige houten bindingen langs de body. Als optie hebben we gekozen voor luxe mechanieken met ebben knoppen.

Bovenblad: Massief Ceder
Veel cederhout dat gebruikt wordt voor bovenbladen van akoestische gitaren komt uit de VS of Canada. Het geeft een mooi warm geluid met voldoende laag. Als we het vergelijken met fichte heeft het wat minder hoog en misschien iets minder volume. Ceder is zeer geschikt voor gitaren met een kleine body zoals concert modellen, dus ook bij klassieke gitaren.

Zij- en Achterkant: Gelamineerd Cocobolo
Gelamineerd cocobolo is geschikt voor de zij- en/of achterkant. Het is makkelijker te bewerken en goedkoper dan massieve houtdelen. Vaak bestaat het uit drie lagen waarvan de buitenste fineer laag met de mooiste tekening. Dit exotische hout komt voor in Mexico tot aan centraal Amerika. Het zijn forse bomen die wel 25 meter hoog kunnen worden en een meter in doorsnede. Cocobolo staat bekend om zijn bijzondere houttekening en kleuren, deze kunnen van geel, oranje tot bruin overlopen. Belangrijk zijn de tooneigenschappen, dit houtsoort heeft veel overeenkomsten met het meest exclusieve Baziliaans Palissander. Een zeer gelanceerde toon die krachtig klinkt, sustainrijk en veel volume produceert. Hoewel de tooneigenschappen van gelaagd hout minder complex zijn dan massief hout kan het voor podium gitaren voordelig werken. De kans op rondzingen wordt namelijk beperkt. Ook is het minder gevoelig voor temperatuur en vochtwisselingen. Als de gitaar veel wordt meegenomen kan gelamineerd hout een goede keuze zijn.

Toets: Ebben
Ebbenhout komt het meeste voor in West Afrika en wordt gebruikt voor toetsen en bruggen. Het is bijzonder zwaar hout en heeft als toets een prachtige allround klankeigenschappen. Ebben hoeft niet altijd zwart van kleur te zijn, er zijn genoeg variaties waar natuurlijke strepen in zitten.

Afwerking: Hoogglans
Deze glanzende laklaag geeft de gitaar een maximale bescherming tegen invloeden van buitenaf. Met een zachte en licht vochtige doek kan hij worden schoongemaakt. Een paar keer per jaar een waslaagje zorgt ervoor dat de laklaag in de juiste conditie blijft. 

Element
Standaard wordt hij zonder elektronica geleverd, maar het is wel een optie. Vanuit de fabriek kunnen er verschillende soorten Fishman elementen worden ingebouwd. Voor meer informatie kunt u het beste even contact met ons opnemen.

Afbeeldingen
Besteld u dit model dan ontvangt u de gitaar waar wij deze foto's van hebben gemaakt. Tekeningen van hout kunnen per gitaar verschillen. In onze fotostudio hebben wij deze Alhambra gefotografeerd, zo krijgt u een goed beeld van de gitaar die u bij ons besteld. 

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Alhambra producten.

Datasheet

ALH-EWCC
102 cm
13 cm
46 cm
3 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
Nylonsnarige akoestische gitaar
Body vorm
Concert 12-Fret
Top
Massief ceder
Bracing
Classical 5
Body
Gelamineerd cocobolo
Bodybinding
Hout bruine tint
Rosette
Ringen hout
Mensuurlengte
25.6-Inch (650mm)
Hals
Sapele (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
52.0mm
Toets
Ebben
Toetsinleg
Geen
Fretten
19 Standaard
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Deluxe open
Hardware kleur
Goudkleurig
Brug
Palissander
Elektronica
Geen
Kleur
Naturel
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in