Alvarez RT26 Travel Akoestische gitaar
-€ 45,99

Alvarez RT26 Travel Akoestische gitaar

De RT26 uit de Regent Series is de Travel gitaar van Alvarez. Dit Mini-Dreadnought model akoestisch gitaar met Natural finish heeft een gelamineerd sitka fichte bovenblad, mahonie zij- en achterkant. Meestal klinken gitaren met een massief bovenblad voller, deze gitaar durft de vergelijking aan en zal in deze prijsklasse wel eens kunnen winnen. Langs de toets en body zijn kunststof bindingen gebruikt. Aan de onderzijde en aan de achterkant van de hak zitten twee knoppen voor een gitaarband. Andere kenmerken zijn: Mahonie hals, Techwood toets, Techwood brug, die-cast verchroomde mechanieken, imitatie benen topkam en zadel. 

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Alvarez producten.

€ 219,00 € 264,99 - € 45,99
Inclusief belasting
 Leverbaar in 5-7 werkdagen
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Traveler
Het is een korte mensuur gitaar, de afstand tussen de topkam en het brugzadel is 580mm, bij een Dreadnought is dit zo'n 7cm meer. Ook de body is compacter en daardoor geschikt voor transport. Natuurlijk is de klank minder volumineus en zijn de bassen minder aanwezig, maar voor onderweg een ideale reispartner.

Kast
Het bovenblad is van gelamineerd sitka fichte, helder van toon. Voor de zij- en achterkant van de kast worden gelamineerde houtdelen gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen, maar ook gunstiger voor de portemonnee. Mahonie vertegenwoordigd de midrange frequenties met als resultaat een warme sustainvolle klank. Meestal klinken gitaren met een massief bovenblad voller, maar Alvarez heeft door speciale technieken dit zodanig verbeterd dat ze competitie met andere gitaren in deze prijsklasse aan kunnen en misschien wel eens kunnen winnen. Langs de body zijn kunststof bindingen gebruikt. 

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd.

Toets 
Omdat palissander steeds moeilijke te verkrijgen is stijgen de prijzen enorm, iedere bouwer is opzoek naar een passend alternatief. Alvarez doet dit met Techwood, een Engineered rosewood. Het is een witte harde houtsoort wat een natuurlijke verkleuring heeft ondergaan en d.m.v. compressie heeft het dezelfde dichtheid en hardheid als palissander gekregen. Alleen een kenner ziet dat dit geen palissander is. Bij de bekende posities van de toets zijn pearloid stippen ingelegd, vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie.

Datasheet

814295015942
100 cm
15 cm
50 cm
5 kg
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar
Body vorm
Mini 14-Fret
Top
Gelamineerd fichte
Bracing
Scalloped X
Body
Gelamineerd mahonie
Bodybinding
Kunststof crème/zwart
Rosette
Ringen zwart/wit met pearloid
Mensuurlengte
22.8-Inch (579mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
43.0mm
Toets
Techwood
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
19 Standaard
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Techwood
Electronica
Geen
Kleur
Naturel
Accessoires
Originele hoes

Je bent misschien ook geïnteresseerd in