Vintage V75BK Elektrische gitaar Black
-€ 85,35

Vintage V75BK Elektrische gitaar Black

De Vintage V75 heeft een Americaans elzen body, massief esdoorn hals en veel hardware is van Wilkinson. Het een single cutaway solid body flat top elektrische gitaar en uitgevoerd in Black. Een iconische gitaar met twee enkelspoel elementen. Trev Wilkinson kiest voor kleine aanpassingen om het speelgenot te vergroten en de klank te optimaliseren. Zo hebben de messing brugzadels een correctie ondergaan zodat de snaren beter intoneren.

€ 339,00 € 424,35 - € 85,35
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Veel hardware en elementen zijn van Wilkinson, en maken hem tot een succesvolle gitaar. De afwerking, toon en bespeelbaarheid zijn in dit prijssegment van een buitengewoon hoog niveau. Speciale Wilkinson Alnico elementen zijn voor deze V75 gebruikt om de traditionele toon te behouden.

Vintage
Het concept achter Vintage® gitaren is om een traditioneel uitziende gitaar betaalbaar te houden, die ook nog eens goed van kwaliteit is. Goede afwerking en hoogwaardige onderdelen zijn punten die Trev Wilkinson hoog in het vaandel heeft staan. Trev is de ontwerper van dit merk en zijn jarenlange ervaring in de gitaarbusiness helpt hem hierbij. Vintage maakt veel gebruik van Wilkinson®-designed hardware. Het wiel niet opnieuw uitvinden, maar met de bestaande kennis naar de juiste fabrieken gaan. Kan er iets verbeterd worden, dan staat Trev daar natuurlijk voor open. Opzoek naar een betaalbaar alternatief voor een onbetaalbare klassieker, Vintage Guitars is het antwoord.

Body
Deze heeft de vorm van een single cut flattop, een solid body gitaar met enkele cutaway. De zijkanten zijn net als het origineel niet afgerond. Natuurlijk zijn er overeenkomsten met het TE-Model van Leo Fender. De keuze voor een elzen is dan ook logisch, het heeft een breed toonbereik en is vooral sterk in mid- en laag toonbereik. De hoogglans polyester beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
De esdoorn hals is uit één stuk, voor de halspen is er aan de achterkant van de hals een gleuf gevreesd, die weer is opgevuld met een donker en harder houtsoort. Het geeft de gitaar extra helderheid en ondersteund de harmonieën, de twang. Een getinte hoogglans polyester finish is gebruikt voor die echte klassieke look. Bij originele modellen moet je de hals van de body schroeven om de pen te stellen. Trevor Wilkinson kiest de eenvoudigere weg door de aansluiting bij de kop te houden, wat tegenwoordig de standaard is bij elektrische gitaren.

Toets
Een esdoorn toets zien we meestal bij TE-Model gitaren, het geeft de gitaar iets meer helderheid als palissander. Esdoorn is licht van kleur. Voor de inleg zijn er zwarte kunststof stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten positieaanduidingen ook in de vorm van stippen.

Elementen
Twee Wilkinson® single coils die beide Alnico-V magneten hebben. Replica's van gelijksoortige elementen uit de begin jaren vijftig. Ook is er rekening gehouden op de invloed van het magnetisch veld dat door de brug wordt veroorzaakt. Het zijn exact nagemaakt volgens de specificaties uit die periode. Het WVOB brugelement geeft dat echte droge, bijtende en resonerende 50's Rock 'n Roll sound. Het halselement, de WVTN, heeft die tang die gebruikt wordt voor Country, Blues en zelfs Jazz muziek. Schakelen tussen de elementen gebeurt met een 3-standenschakelaar.

Brug
Net als het origineel een brug haar het element in vast wordt gezet en waar de snaren over drie zadels lopen. De brug heeft een opstaande rand en heeft daardoor een bijnaam gekregen, the ashtray. Trevor Wilkinson heeft deze drie messing zadels een correctie gegeven zodat ze veel beter te intoneren zijn. De snaren lopen door de body voor meer sustain. Het hardware heeft een iets verouderde indruk.

Datasheet

V75BK
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
TE-Model
Top
Geen
Body
Elzen
Bodybinding
Geen
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Esdoorn uit een stuk
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
42.5mm
Toets
Esdoorn
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
22 Standaard
Slagplaat
Drielaags gebroken wit-zwart-gebroken wit
Mechanieken
Wilkinson® Deluxe WJ55S
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Wilkinson® WTB Hardtail met drie messing zadels
Merk elementen
Wilkinson
Elementen
Hals: Wilkinson® WVTN Alnico Single coil & Brug: Wilkinson® WVOB Alnico Single coil
Elektronica
1x Volumeregeling, 1x Toonregeling & 3-Standenschakelaar
Kleur
Zwart
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in